انسان هرچقدرهم تلاش کند غفلت دارد// راه سعادت ارتباط با خداوند است

مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: اگر برای گناهانمان استغفار نکنیم و متضرعانه در خانه خدا اشک نریزیم، ممکن است فاسد شویم و از بین برویم، اظهار ناتوانی و عجز در خانه خدا موجب می شود پروردگار جهان ما را ببخشد یا حداق

آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، در خصوص سبک زندگی اسلامی و ایمانی اظهار داشت: از امام زین العابدین(ع) روایت شده که سه چیز مایه نجات مومن است و اگر انسان مومن این سه چیز را رعایت کند سعادت و خوشبختی آن تضمین می شود؛ اولین مورد این است که زبانش را از بد گویی به مردم باز دارد.

 

باید آنقدر مشغول عیب های خود باشیم که نوبت به دیگران نرسد

عضو هیات رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: مومن باید از غیبت کردن دیگران پرهیز کند، باید آنقدر مشغول عیوب و مشکلات خود باشیم که نوبت دیگران نرسد. 

آیت الله حسینی بوشهری بیان داشت: دومین مسئله ای که امام سجاد(ع) نسبت به آن تاکید دارند؛ پرداختن به اموری است که برای دنیا و آخرت انسان سودمند باشد، انسان باید محاسبه کند کاری که می کند تنها نفع دنیوی دارد یا به درد آخرت هم می خورد. 

 

انسان باید کارهایی را انجام دهد که دنیا و آخرت او را تامین کند

 وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که فعالیت های انسان به دنیای او کمک می کند یا آخرتش، برای انجام امور باید ارزیابی کرد، با حساب و کتاب وارد شد، نه این که اول وارد کاری بشویم و بعد به این فکر کنیم که این کار برای چی خوب است، کارها باید دنیا و آخرت انسان را تامین کنند.

 

انسان هرچقدرهم تلاش کند غفلت دارد؛ راه سعادت ارتباط با خداوند است  

استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: آخرین مطلبی که حضرت علی بن الحسین(ع) برای سعادت و خوشبختی انسان به آن اشاره دارند؛ ارتباط با خداوند متعال است، ما هرچه که تلاش کنیم در زندگی کارهای خوب انجام دهیم آخرش غفلت داریم، از همین رو امام زین العابدین(ع) نسخه ارتباط با خدا، اشک ریختن از خوف خدا و خلوت کردن و در میان گذاشتن مسائل با خدا را تجویز می کنند.

آیت الله حسینی بوشهری عنوان داشت: حداقل برای گناهانی که در طول روز انجام داده ایم شب یک سری به در خانه خدا بزنیم، اشک بریزیم، این گناهانی که انجام داده ایم را به یاد بیاوریم و اشکمان جاری شود از خوف و خشیت خداوند متعال و از او بخواهیم که خودش به عنوان پناهنده و پناهگاه ما را حفظ کند.

 

 خوف و خشیت الهی نداشته باشیم فاسد می شویم 

وی افزود: اگر برای گناهانمان استغفار نکنیم و متضرعانه در خانه خدا اشک نریزیم، ممکن است فاسد شویم و از بین برویم، اظهار ناتوانی و عجز در خانه خدا موجب می شود پروردگار جهان ما را ببخشد یا حداقل نگاهی به ما کند. 

 

پرهیز از مستی ثروت و قدرت و علم

مدیر حوزه های علمیه کشور در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روایتی از حضرت امیرالمومنین(ع) ابراز داشت: چند آسیب هست که متوجه انسان می شود و برای انسان عاقل سزاوار است که از آن ها پرهیز کند؛ مستی مال یکی از این آسیب هاست، انسان اگر به مال و ثروتی دست یافت باید مراقب باشد مست مال و ثروتش نشود. 

آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: مستی قدرت آسیب دیگری است که انسان را دچار فخر فروشی و بدمستی می کند، باید همواره از خداوند متعال بخواهیم یا به ما قدرت ندهد یا اگر داد ما نگذارد ما مست و متکبر شویم. 

وی اظهار داشت: مستی علم و مستی مدح و ثنا هم داریم، برخی از مدح و ستایش دیگران خوششان می آید و لذت می برند، این لذت هم مستی است، مستنی جوانی هم داریم، اما امیرالمومنین(ع) می فرماید :"برای هر کدام از این موارد بو های زشت و ناپسندی است که عل را زایل و شخصیت و وقار انسان را از بین می برد و او را خار می کند. 

پایان پیام/

کد خبر 349689

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha