به گزارش خبرگزاری شبستان، در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دوسیما، حجت الاسلام ابوترابی فرد، نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی با تاکید بر توجه به اقتصاد مقاومتی در تدوین برنامه 5 ساله و بودجه های سالانه متناسب با برنامه گفت: ما در بودجه 93، قدمهایی را متناسب با اقتصاد مقاومتی برداشته ایم، صندوق توسعه ملی هم ذخیره ارزی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: امروز مدیران ارشد کشور به ویژه در بخش اقتصادی به مبانی اقتصاد مقاومتی باور دارند و دوستان ما هم در مجلس این سیاست ها را ضرورت و نقشه راه آینده و مسیر رسیدن به اقتدار اقتصادی می دانند از این رو در این حوزه اختلاف نظری نیست ولی ضروری است که در مقام عمل هم پایبند به این اصول و مبانی باشیم.
ابوترابی گفت: هم اکنون به شکل معنی داری هزینه های کشور با درآمدهای نفتی گره خورده و درآمدهای مالیاتی در آن بسیار محدود است.
وی افزود: اولین قدم جدی باید کاهش حجم دولت و بودجه ریزی بر مبنای واقعیت های اقتصادی باشد تا منابع آزاد شده به سمت تولید برده شود از طرف دیگر هر چه وابستگی به درآمدهای نفتی و گاز کمتر شود، منابع صندوق توسعه ملی افزایش یافته و در خدمت تولید قرار خواهد گرفت و در نتیجه اقتصاد کشور به حرکت در خواهد آمد.
نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی بر مبنای صادرات کالا، ولی نه کالای نفت و فرآورده های آن خدمات قرار دارد. باید نگاه به حوزه های راهبردی که در تولید ثروت نقش محوری و کلیدی دارند و مبتنی بر فناوری نوین و پیشرفته هستند یعنی بنگاه های اقتصادی دانش بنیان داشته باشیم.
ابوترابی با اشاره به قدرت بازدارندگی دفاعی کشور و ظرفیتی که در این حوزه وجود دارد گفت: به طور جدی باید تاکید بر اقتصاد مبتنی بر نوآوری داشت.
وی در ادامه به موضوع هدفمندی یارانه ها پرداخت و افزود: نقش هدفمندی در شکل گیری اقتصاد مقاومتی محوری است و ما جلساتی را با ریاست جمهور و وزرای حوزه اقتصادی داشتیم که در نهایت به نقشه راهی رسیدیم. این نقشه در دستور کار کمیسیون تلفیق قرار گرفت و سرانجام به تایید مجلس رسید که کاملا مورد تایید دولت و کارشناسان اقتصادی است.
ابوترابی با اشاره به آموزه های قرآنی و داستان حضرت یوسف (ع) گفت: قدمها باید بر اساس مبانی علمی و با برنامه باشد و آحاد مردم هم باید کار و تلاش و تولید مبتنی بر علم و برنامه را در دستور کار خود داشته باشند به گونه ای که این امر تبدیل بر گفتمان حاکم بر کشور شود. همه باید در مسیر تولید با ارزش افزوده بالاتر و همچنین تولید حداکثری و مصرف حداقلی حرکت کنند.
نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی با توجه به مصرف روزانه گاز در کشور گفت: اگر مصرف گاز ما به نصف کاهش پیدا کند ضمن صرفه جویی زیادی که به عمل خواهد آمد ظرفیت قابل توجهی برای کشور ایجاد خواهد شد.
ابوترابی به خانواده ها توصیه کرد با مدیریت مصرف به هر شکل پس انداز خود را افزایش دهند و تصریح کرد: این پس انداز را می توانیم امروز به بازار سرمایه هدایت کنیم چرا که این بازار مسیر رونق خود را طی می کند و سیاست کشور تقویت بازار سرمایه است.
وی افزود: امروز تقریبا معادل نقدینگی کشور در بازار سرمایه گردش پول وجود دارد و خوشبختانه مردم ما در این جهت حرکت خوبی را آغاز کرده اند که می تواند امید بخش برای آینده ای بهتر باشد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد اجرای درست اصل 44 قانون اساسی را هم یکی از ارکانهای اقتصاد مقاومتی و اجرای سیاست های آن را یکی از علل افزایش حجم بازار سرمایه ذکر کرد و گفت: این اصل مسیر حرکت ما را برای واگذاری بنگاه های دولتی به بخش خصوصی باز کرده است.
وی افزود: فعال شدن دولت در اجرای سیاست های اصل 44 نقش مهمی را در ورود بخش غیردولتی در عرصه اقتصاد دارد، البته برخی صاحب نظران می گویند بخش خصوصی ما برای ورود توانمند نیست و تا حدودی این مشکل وجود دارد.
ابوترابی تصریح کرد: تا حدودی هم این مشکل وجود دارد، چرا که عرصه حضور برای آنها فراهم نشده است و وقتی فضا فراهم نشد، بخش خصوصی رشد نمی کند و فضا به سمت اقتصاد رانتی مبتنی بر درآمدهای حاصل از نفت می رود.
وی گفت: وقتی مسیر حرکت اقتصاد مقاومتی هموار می شود که اولا دولت از حضور در عرصه هایی که در حوزه وظایف حاکمتی او نیست فاصله بگیرد و امکان عرضه بنگاه ها را به بخش غیردولتی فراهم کند و از طرف دیگر بانک ها با پشتیبانی بخش غیر دولتی امکان حضور فعال این بخش را فراهم کنند. با فعال شدن بخش خصوصی واقعی، اقتصاد در مسیری که باید حرکت کند، حرکت خواهد کرد و درآمدهای دولت باید حاصل از فعالیت های بنگاه های اقتصادی یعنی درآمدهای مالیاتی باشد.
وی گفت: با فراهم آمدن زمینه تولید و صادرات، درآمدهای مالیاتی افزایش می یابد و امکان اداره کشور با درآمدهای غیرنفتی فراهم خواهد شد و همچنین به سمتی می رویم که کالای نفتی و فرآورده های آن به تولیداتی با بالاترین ارزش افزوده تبدیل شود و درآمد به صندوق توسعه ملی رفته و در خدمت تولید درآید.
ابوترابی تصریح کرد: به نظر من دهه چهارم انقلاب کاملا این ظرفیت را دارد که با حرکت درست در مسیر اقتصاد مقاومتی ما به یک اقتصاد پویا با حجم بزرگ و متناسب با قدرت سیاسی، امنیتی و دفاعی کشور دست پیدا کنیم.
وی به سخنان رئیس جمهور امریکا اشاره کرد و گفت: وقتی ما در موقعیتی قرار داریم که دشمن ما ناچار است که به قدرت ایران و نقش سیاسی و راهبری آن در مسائل منطقه و صحنه بین المللی اذعان کند باید به یک قدرت اقتصادی بزرگ تبدیل شویم
ابوترابی افزود: از این رو جمهوری اسلامی راهی ندارد جز آن که در عرصه اقتصاد، به یک اقتصاد قدرتمند با حجم بزرگ تبدیل شود و نقشه راه آن هم از اقتصاد مقاومتی، کوچک کردن حجم دولت و مدیریت هزینه های اداره کشور و همچنین واگذاری همه وظایف غیرحاکمیتی به بخش غیردولتی، مسیری است که راه را به سمت اقتصاد پویا و مولد هموار می کند.
پایان پیام/
نظر شما