به گزارش خبرگزاری شبستان، هفتمین همایش بین المللی پژوهش های زبان و ادبیات فارسی از صبح امروز سه شنبه 13 اسفندماه در دانشگاه هرمزگان آغاز به کار کرد و این همایش تا 14 اسفندماه ادامه دارد.
دکتر نجمه دری، دبیر هفتمین همایش بین المللی پژوهش های زبان و ادب فارسی گفت: به دبیرخانه این همایش 300 مقاله ارسال شد که از این تعداد 104 مقاله برای چاپ در کتاب مجموعه مقالات همایش و 128 مقاله به صورت پوستر و سخنرانی ارائه می شود.
وی بیان داشت: هفتمین همایش بین المللی پژوهش های زبان و ادب فارسی با هدف آسیب شناسی ادبیات، مشکلات آموزش زبان و ادب فارسی در دانشگاه ها، بررسی کرسی های زبان و ادبیات فارسی و بررسی وضعیت نابسامان آموزش ادبیات فارسی برگزار شده است.
دبیر هفتمین همایش بین المللی پژوهش های زبان و ادب فارسی خاطرنشان کرد: در این همایش اساتیدی از کشورهای بنگلادش، تاجیکستان، ترکیه، سوریه، سنگال، عراق، قرقیزستان و هندوستان حضور دارند.
دری تصریح کرد: در این همایش نشست های تخصصی با عناوین روابط زبانی و ادبی فارسی و عربی، ادبیات قرن 10، ادبیات عامه، زبان فارسی، ادبیات پایداری، ادبیات روایی، ادبیات تطبیقی، ادبیات کلاسیک، نقد و نظریه ادبی، ادبیات معاصر، ادبیات عرفانی و نقد ادبی برگزار می شود.
بنابر این گزارش، در مراسم افتتاحیه هفتمین همایش بین المللی پژوهش های زبان و ادب فارسی از استاد یاحقی تجلیل شد.
راه اندازی رشته ادبیات فارسی در سه مقطع تحصیلی دانشگاه هرمزگان
همچنین؛احمد نوحه گر رییس دانشگاه هرمزگان با اشاره به سابقه طولانی راه اندازی رشته زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه گفت: در حال حاضر در سه مقطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی این رشته پذیرش دانشجو دارد.
وی افزود: رشته زبان و ادبیات فارسی از اولین رشته هایی است که در این دانشگاه راه اندازی شده است و درحال حاضر در سه مقطع تحصیلی در این رشته پذیرش دانشجو صورت می گیرد که مقطع دکتری این رشته طی دو سال گذشته راه اندازی شده است.
وی خاطرنشان کرد: رشته ادبیات کودک و نوجوان رشته جدیدی است که دانشگاه هرمزگان در راه اندازی و تاسیس این رشته در مقطع کارشناسی ارشد جزء دانشگاه های پیشتاز کشور بوده است.
رییس دانشگاه هرمزگان با اشاره به روند رو به رشد کشور در حوزه تولید علم بیان داشت: تولید علمی یکی از بزرگترین دستاوردهای کشور طی سال های اخیر است و توجه به این حوزه موجب افزایش قدرت و تولید ثروت در کشور می شود.
به گفته نوحه گر کشور ایران سرشار از مباحث فرهنگی است که خمیرمایه این تمدن بی شک ادبیات فارسی بشمار می رود.
وی با بیان اینکه زبان فارسی یک مولفه و الگو است تصریح کرد: زبان و ادبیات فارسی بسیاری از اقوام و گروه ها را به خود جذب کرده است و موجب ملت شدن ایران اسلامی شده است.
رییس دانشگاه هرمزگان اضافه کرد: فرهنگ غنی ایران توام با فرهنگ اسلام است و این امر موجب افزایش غنای فرهنگی شده است و بسیاری از تهاجمات را دفع کرده است.
نوحه گر در پایان تاکید کرد: یکی از عوامل وحدت در کشور وجود زبان و ادبیات فارسی است براین اساس باید زبان و ادبیات فارسی از جایگاه والایی میان برنامه نویسان و صاحب نظران برخوردار باشد.
پایان پیام/
نظر شما