کانون‌‌های تخصصی ظرفیتی تازه‌ در کشور برای پیشبرد مباحث فرهنگی

مدیر کل کانون‌های تخصصی کشور تأسیس کانون‌های تخصصی را ظرفیت تازه‌ای در کشور برای پیشبرد مباحث فرهنگی و دینی دانست.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام علی ملانوری، مدیر کل کانون‌های تخصصی ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور امروز در نشست تخصصی نقش و کارکرد خانه‌های نور و کانون‌های تخصصی قرآن و نماز در توسعه فرهنگی کشور گفت: کانون‌های تخصصی نزدیک به سه سال است که تشکیل شده‌اند و برای ایجاد ظرفیت ملی و استانی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی به وجود آمده‌اند.

 

وی ادامه داد: تأسیس کانون‌های تخصصی، ایجاد ظرفیت تازه‌ای که برای گسترش فعالیت‌های مختلف به ویژه دینی در سطح مساجد صورت گرفته است و نیز این کانون‌ها به صورت تخصصی و فعال با توجه به نیازها و شرایط هر منطقه از لحاظ جغرافیایی و فرهنگی فعالیت می‌کنند.

 

 مدیر کل کانون‌های تخصصی کشور با اشاره به این نکته که این کانون‌ها به نوعی باعث پیشرفت مباحث مختلف در کشور به ویژه پیشبرد ابعاد فرهنگی هستند، گفت: کانون‌های تخصصی می‌توانند خدماتی فراگیر و با محتوا به همه سازمان‌ها، دستگاه‌ها و مدیران اجرایی بدهند و ستاد عالی این ادعا را دارد که می‌تواند به عنوان مرکز فرهنگی به کارکردهای مختلف و ظرفیت‌های موجود جامعه پاسخ بدهد.

 

حجت الاسلام ملانوری با اشاره به امکانات، صرف هزینه‌های خاص و نیروی متخصص تمام‌وقت در کانون‌های تخصصی گفت: کانون‌هایی موفق به اخذ مجوز کانون‌ تخصصی می‌شوند که از لحاظ سطح کیفی، طراحی برنامه‌ها و ایجاد امکانات و ارایه خدمات عمومی سطح بالاتری داشته باشند.

 

وی با اشاره به برنامه‌های کانون تخصصی قرآن و نماز گفت: اجرای برنامه‌های قرآنی و ملی همچون طرح 1444، تلاوت نور و مسابقات در این کانون‌ها صورت می‌گیرد.

 

حجت‌الاسلام ملانوری از فعالیت 35 کانون قرآن و نماز در سطح کشور خبر داد و گفت: به لحاظ فراوانی، بیشترین تعداد کانون‌ها با موضوع قرآن و نماز و مهدویت در سطح کشور فعالیت می‌کند.

 

مدیر کل کانون‌های تخصصی یادآور شد: در زمینه‌های کتابخانه‌ای، نرم‌افزاری و فهرست‌نویسی نیز در کانون‌های کتابخانه‌ای و در کانون‌های همایش و نمایش به برگزاری مراسم‌های استانی و ملی می‌پردازیم.

 

حجت الاسلام ملانوری با اشاره به فعالیت 10 هزار کانون و 430 کانون تخصصی ایجاد شده در کشور گفت: در فعالیت‌های فرهنگی سه محور اصلی مدنظر است؛ امور فرهنگی که مهم‌ترین مصادیق آن قرآن و نماز، مهدویت، حجاب و عفاف، ایثار و شهادت هستند که اقدام به تأسیس کانون‌هایی با این موضوعات کرده‌ایم. همچنین مهم‌ترین فعالیت‌های فرهنگی شامل مباحث آموزشی، هنرهای نمایشی، پژوهشی، تجسمی و سمعی و بصری هستند.

 

وی با بیان این مطلب که برای بهره‌وری بیشتر این فعالیت‌ها نیاز به برنامه‌ریزی و بسترسازی داریم، ادامه داد: برای این امر باید به شناسایی استعدادها، برنامه‌ریزی و طراحی ایده‌ها و فعالیت‌ها و بسترسازی در این زمینه بپردازیم و بتوانیم پاسخگوی نیاز همه مخاطبان باشیم.

 

مدیر کل کانون‌های تخصصی با اشاره به فلسفه ایجاد کانون‌های مساجد گفت: فلسفه ایجاد این کانون‌ها، احیای نقش مسجد طبق مصوبه 102 شورای عالی انقلاب فرهنگی است و فعالیت‌های کانون‌های مساجد همواره زیر نظر امام جماعت مسجد و برای احیای کارکرد فرهنگی و هنری مساجد صورت می‌گیرد.

 

وی یادآور شد: گستره فعالیت‌ کانون‌های تخصصی می‌تواند یک مسجد، محله، منطقه، استان و یا حتی کل کشور باشد.

 

پایان پیام/ 

 

 

کد خبر 34898

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha