به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محسن اروجی مدیر کل مدیریت بحران استان قم امروز (11 اسفند) در همایش مهر خوبان که در تجلیل از مردم نیکوکار شهر قم در بازسازی شهر زلزلهزده ورزقان و احداث 10 مسجد در این منطقه در مرکز همایشهای شهرداری قم برگزار شد عنوان کرد: با توجه به زلزلهای که در 21 مرداد در شهرستان ورزقان و هریس به وقوع پیوست، با تشکیل جلساتی که در این خصوص تشکیل شد ما را به این سمت سوق داد که کارهای خوبی صورت گیرد.
اروجی با بیان این که استان قم در حادثه زلزله ورزقان، جزء استانهای معین مناطق زلزلهزده نبود عنوان کرد: استان قم در مرحله دوم کمک به مناطق زلزلهزده، وارد عمل شد و با تشکیل کارگروههای مختلف، ساعت 12 نیمه شب، اولین تیم از استان قم برای کمک به مناطق زلزلهزده اعزام شد.
وی با اشاره به این که استانهای معین بر اساس تعریفهای که وجود دارد باید وارد عمل شوند ادامه داد: اگر وزارت کشور یا استان آذربایجان شرقی از همان لحظه اول اعلام نیاز میکرد، تیمهای ضربتی استان قم اعزام میشدند.
مدیر کل مدیریت بحران استان قم اذعان داشت: استان قم از جمله استانهایی است که در کمک به حوادث نیاز به مکاتبه ندارد و در زمان زلزله ورزقان با یک تماس تلفنی، بلافاصله نیروهای کمکی اعزام شدند.
اروجی تصریح کرد: کار امداد و نجات مردم زلزلهزده با ترتیباتی که داده شد، زودتر از استانداردهای بینالمللی صورت گرفت.
وی با بیان این که اسکان اضطراری که در حادثه زلزله بم در این شهر صورت گرفت یک اشتباه بزرگ بود گفت: با توجه به تجربهای که در حادثه بم در خصوص اسکان اضطراری کسب کردیم، نظر اکثر کارشناسان بر این بود که در آذربایجان شرقی که یک منطقه سردسیر است، اسکان اضطراری ضروری است که این اقدام با تأخیر صورت گرفت.
مدیر کل مدیریت بحران استان قم افزود: در مناطق زلزلهزده، 12500 واحد اسکان اضطراری که 6500 واحد 18 متری برای آسیبدیدگان و 6000 سوله 24 متری برای دام تدارک توسط استان قم تدارک دیده شد.
وی با بیان این که حدود 10 روستا توسط شهرداری و بنیاد مسکن قم صورت گرفت اظهار داشت: اکیپهایی که از قم به مناطق زلزلهزده اعزام شدند حدود یک ماه تا 40 روز در محل مستقر بودند.
اروجی ادامه داد: اکیپهایی که از قم به ورزقان اعزام شدند به موقع و با رعایت ضوابط هایی که در آواربرداری وجود دارد عمل می کردند و با اعتقادات مذهبی و خالصانه کار میکردند.
وی با اشاره به این که در مناطق حادثهدیده ابتدا باید نیازهای اولیه از جمله اسکان اضطرای و سپس اسکان دائم برآورده شود عنوان کرد: در مراحل بعدی نیازی که احساس شد و تجربه بسیار خوبی هم در کشور بود، تشکیل کمیته مردمی برای ساخت مراکز عمومی از جمله ساخت مسجد بود.
مدیر کل مدیریت بحران استان قم با بیان این که شهر قم یک شهر حادثهخیز است تصریح کرد: در قم نباید خانههای فرسوده وجود داشته باشد و حتی اگر حادثهای هم رخ ندهد باید همیشه آماده حوادث باشیم.
اروجی در پایان اظهار داشت: نگاه مردم حادثهدیده به نیروهای اعزامی نگاه دیگری است و باید افراد آگاه و اسلامشناس به این مناطق فرستاده شود.
پایان پیام/
نظر شما