جنگ بوتیک‌ها با عفاف و حجاب

خبرگزاری شبستان: خرید لباس برای شب عید از ملزومات استقبال از سال نو است، بوتیک‌ها این روزها بجز بازگویی مد روز می‌گویند که فعلا عفاف و حجاب تعطیل است.

خبرگزاری شبستان: از ابتدای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بحث عفاف و حجاب همواره یکی از بحث‌های همیشگی مسئولان کشور بوده است و ما هر سال شاهد برپایی همایش‌ها و مراسم‌های مختلفی در این خصوص در طول سال هستیم، برنامه‌هایی که به زعم مسئولان آن می‌کوشد تا جامعه ما را از گزند تهاجم فرهنگی غرب مصون بدارد. که اگر این برنامه ها با موفقیت نسبی نیز همراه بودند اکنون ما شاهد این همه گرایش به مد و مد گرایی در جامعه نبودیم.

 

به هر حال صدا و سیما و سایر رسانه‌ها نیز تاکنون به فراخور توان در این حوزه فعالیت‌هایی هرچند غیر مستمر داشته‌اند که میزان اثرگذاری آن نیز چندان قابل احصاء نیست و دلیل اینکه نمی‌توان این برنامه‌ها را چندان اثربخش دانست، پرداختن بسیار سطحی به موضوع عفاف و حجاب است، به نظر می‌آید جنس این برنامه‌ها از جنس برنامه‌هایی است که فقط برای پرکردن گزارش کار ساخته شده و می‌شوند. و خالی از محتوای پژوهشی و کارشناسی شده هستند.

 

علاوه بر این فعالیت ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دارای کارگروه ساماندهی مد و لباس است که این کارگروه نیز در حد توان فعالیت‌هایی را داشته است که به نظر می‌رسد چندان در اجرا در سطح عمومی جامعه موفق نبوده است. یا برنامه ای برای عموم جامعه ارایه نکرده است، که قابل بهره برداری برای عموم جامعه باشد.

 

این روزها که همه در تکاپوی خرید شب عید هستند، حتی مسئولان امر عفاف و حجاب نیز از خرید برای شب عید چندان بی نصیب نیستند، بهتر است در هنگام حضور در بازارهای مختلف برای خرید پوشاک و لباس نگاهی به بوتیک‌ها و ژورنال‌های لباسی که در داخل مغاز‌ه‌ها جهت انتخاب لباس به مشتریان پیشنهاد می‌شود، دقت کرده و نگاهی کنجکاوانه داشته باشند. چرا که با یک نگاه پرسشگر می توان این نتیجه رسید که پوشاک ارایه‌شده در بوتیک‌ها با فرهنگ عفاف و حجاب کاملا در تضاد است.

 

آری، پوشاک ارایه‌شده دارای چنان تضادی با فرهنگ عفاف و حجاب است که به قول معروف توی ذوق می‌زند و تو گویی ما در این جاها کاملا تحت سیطره فرهنگ غرب هستیم، شاید باور نکنید اما بسیاری از افراد که به دنبال لباس‌های مناسب و به اصطلاح پوشیده‌تری هستند با حقیقت تلخی روبرو می‌شوند و آن هم نبود لباس مناسب است و بسیاری که اصرار بر یافتن لباس‌هایی با معیارهای اسلامی نیز دارند ناچار می‌شوند دست به انتخاب مدل‌های غربی بزنند.

 

این انتخاب آگاهانه اما از روی اجبار برای تهیه لباس شب عید باعث گسترش غرب گرایی در خانواده های متدین و اصیل ما می شود و تمام جوانان ما به ناچار تبدیل به مانکن های متحرک فرهنگ غرب می شوند کسانی که حتی شاید فکرش را هم نمی کردند که روزی چنین لباسهایی بر تن خود ببینند اما اکنون به راحتی خود را تسلیم فرهنگ غرب می بینند.

 

آری، بوتیک‌ها امروزه پل‌های پذیرش فرهنگ غرب هستند و ما آن‌قدر برایمان این امر طبیعی شده است که غافل‌ایم از چاره‌اندیشی و همیشه هم چوب غفلت‌هایمان را ‌می‌خوریم و خورده‌ایم.

 

باید برای حضور لباس‌هایی که مطابق موازین اسلامی هستند در بوتیک‌ها چاره‌ای اندیشید چرا که اکنون این بازار خالی از عرضه است و تقاضاها به سوی لباس‌های غربی سوق داده می‌شوند ظاهرا برنامه‌ای وجود دارد تا جامعه ما از غرب‌زدگی عبور کند و غرب‌گرا شویم که این امر از هجوم بی‌سابقه شبکه‌های ماهواره‌ای، شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ای کاملا پیداست و آنچه ناپیداست برنامه و سنگر‌ ما برای دفاع مقدس دیگری است. دفاع، از جنگی که هم‌اکنون در بوتیک‌های اقصی نقاط این کشور از خیابان‌های پایین شهر تا بالای شهر در حال جریان است.

 

هادی دهقانی

 

پایان پیام/
 

کد خبر 348572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha