به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمد مهدی شریعتمدار امروز(10اردیبهشت) در دومین اجلاس معارف دینی اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی که با عنوان "دین، رسانه و کودک" در سالن کنفرانس مدرسه عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به دلایل انتخاب عنوان "دین و رسانه و کودک" در تب و تاب تحولات منطقه تصریح کرد: جوانان برخاسته در تحولات اخیر و نقش رسانه ها که در جنگ 33 روزه و جنگ جهانی عرب تاثیرگذار بوده است.
وی ادامه داد: تجربه جمهوری اسلامی در 32 سال پس از انقلاب و تلاش های رسانه های اسلامی نو ظهور در عرصه برنامه سازی دینی برای کودکان، از جمله اهداف برگزاری دومین همایش در ایران است.
دبیر همایش دین، رسانه و کودک نسبت به تهاجم فرهنگی غرب به کودکان هشدار داد و ابراز داشت: به رقم تولید برنامه هایی پاک اما به دلیل تنوع و تعدد رسانه ها و مخاطبان، کودکان جوامع مسلمان در معرض تماشای برنامه های تولید شده در غرب قرار دارند و برهمین اساس، تهاجم فرهنگی را آغاز کرده اما ما همچنان در پیچ و تاب نقش رسانه مانده ایم.
شریعتمدار در ادامه تاکید کرد: اتحادیه رادیو وتلویزیون های اسلامی ساز و کاری برای همگرایی رسانه های اسلامی است که از تنوع فرهنگی و قومی برخوردار است.
وی با اشاره به عنوان نشست اول در بیروت تصریح کرد: "گفتمان دینی و شیوه تبلیغ دین در رسانه های نوین" عنوان نخستین نشست بود که در بیروت برگزار شد و "دین، کودک و رسانه" عنوان دومین نشست است که در قم برگزار می شود.
دبیر همایش دین، رسانه و کودک با بیان اینکه تلاش کردیم نشست های تخصصصی از پشتوانه علمی و پژوهشی برخوردار باشد، خاطرنشان کرد: عملیاتی کردن همه هدف ها با توجه به رشد عقلی و فکری کودک و یافتن قالب های مناسب برنامه سازی از مسائلی است که در نشست های تخصصی مورد توجه قرار می گیرد.
شریعتمدار گفت: از دین شناسان که طلایه داران رسانه های سنتی هستند دعوت کردیم و نیز از متخصصان علوم ارتباطات که رسانه ملی را معجزه قرن می دانند تا شیوه های آموزش دینی را کشف کنیم.
وی با اشاره به اینکه تلاش رسانه ها جز در یک منظومه هماهنگ به بار نمی نشیند، خاطرنشان کرد: از میان دو مقوله برنامه سازی برای کودک و درباره کودک فقط به مقوله نخست پرداخته ایم و اینکه به هوش بوده ایم رسانه در کجا به ضد خود تبدیل می شود.
دبیر همایش دین، رسانه و کودک از تدوین سند راهبردی خبر داد و گفت: سند راهبردی در حوزه دین و رسانه و کودک تدوین شده که چهار بار از سوی متخصصان این حوزه ویرایش شده است.
شریعتمدار تاکید کرد: ایجاد گروه پژوهشی در حوزه علمیه قم و فراهم کردن فضای مجازی و ارتباط برنامه سازان و شبکه ها در جهان اسلام از پیشنهادهای موجود برای تداوم کار است.
پایان پیام/
نظر شما