هر شب با شهدا// ترویج سیره شهدا در  کانون نبی اکرم(ص)

کانون "نبی اکرم (ص)" شهرستان بجنورد با رویکردی تخصصی قدم در تربیت نسلی حامی و پرچمدار شهیدان بر می دارد و هر شب با محوریت یکی از شهدای مسجد، سیره شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت را تبیین می کند.

خبرگزاری شبستان: فرزند انقلابم و از زمانی که گوش هایم شنید و چشم هایم فهمید که دیدن چیست، بارش جنگ بود و یا زهرای سنگر و هروقت چرایی در ذهنم شکل گرفت همه پاسخ ها به اینجا ختم نمی شد که دشمن جای دوری است، بلکه همیشه هدف سلاح های دشمنان، ما بودیم به همین نزدیکی و بارش گلوله بر آیه های متبرک انسانی می بارید و زمین انقلابی در تسخیر و محاصره دست به دست می گشت و هربار جواب های سنگر، چهاردیواری بود به نام مسجد، جایی که افراد در ابعاد انسانیت، تربیت شدند و در مقابل بی بهانگی متجاوزان شعر یا حسین را سرودند، ایستادند و راندند.

حالا قدم به قدم، کوچه به کوچه، خیابان به خیابان به نامی تازه مزین است، نامی که در مسجد متولد شده و بوی شهادت گرفته است، نامی که در فرهنگ و لغت نامه پایداری و رشادت و ایثار سوال ها و بهانه های امروز را معنا می بخشد و پاسخگوست و همچنان ایستاده و بر دست دزدان فکر و فرهنگ این انقلاب دستبند می زند، نام هایی که مسجد صدایشان زد، شکل داد و در گوش های ما ماندگار کرد.

امروز قلب های ما با فرهنگ شهادت می تپد، در مساجدی که سنگر و کانون مقابله با طوفان های اهریمنی است و تلاش می کند تا با بودن و گستردن فضایی آرام، ریشه های این فرهنگ معنوی و اساسی را در دل ها و ذهن های بعد از این، جریان دهد و جوانه ها سمت و سوی آفتاب بگیرند و حقیقت متعالی در آوندهای حیات راه خود را بیابد.

نمونه یکی از این مساجد، مسجد النبی (ص) شهرستان بجنورد است و کانون فرهنگی هنری نبی اکرم(ص) را با رویکردی تخصصی در ترویج فرهنگ "ایثار و شهادت" در دل خود جای داده است و قدم در تربیت نسلی حامی و پرچمدار شهیدان بر می دارد و متولیان آن با فعالیت مداوم عزم را در انسانیت آفرینی، جزم کرده اند.

این مسجد به گفته "کارآموز" یکی از اعضای هیئت امنای آن در سال 1358 بنا شده و همواره اقامه نماز جماعت از تاریخ بهره برداری آن تا به اکنون پایدار و برقرار بوده است.

58 تن از جوانان فعال و پرشور این مسجد در جبهه های حق علیه باطل هشت سال جنگ تحمیلی به شهادت رسیدند که اکنون نامشان بر تارک فرهنگ و افتخارات این مرزو بوم اسلامی می درخشد.

مسجد النبی (ص) شهرستان بجنورد فضایی ساده دارد، بنایی بدون گنبد با درها و پنجره های آهنی و چهار در ورودی است. دو در در جلوی بنا و مشرف به خیابان و دو در کنار پنجره های پشت ساختمان مسجد واقع شده است. از طراوت و شادابی فضای داخلی مسجد، خوب می توان حدس زد و که خادمی دلسوز در مسجد خدمت می کند. پشتی ها و قفسه هایی که بوی قرآن و مهر و چادر نماز می دهند، بلند گو، محراب و منبر در دنیایی یکدست با پرده ای یشمی که دو فضای مجزا برای حضور مردان و زنان ایجاد کرده است، تمام زینت این مسجد است.

روی دیوارهای بیرونی مسجد در محوطه بازی که با نرده ها خیابان را از این فضای معنوی جدا می کند، علاوه بر نام مسجد دو تابلو دیگر به چشم می خورد "پایگاه بسیج شهید باهنر" و "کانون فرهنگی هنری نبی اکرم (ص)".
فضای کانون ساده و بی آلایش است. فضای اتاق خالی و محدود از امکانات است به طوری که حتی صندلی برای نشستن و گفتگو با مدیر کانون دیدیه نمی شود. دیوارهای کانون با چند پوستر مذهبی و تبلیغاتی و عکس های امام و رهبری تزیین شده و انتهای این چهاردیواری فضای شیشه ای وجود دارد که با یک دستگاه رایانه، چند برگ سفید و یک میز و صندلی برای کاربر چیده شده است، که "دیوارگر"، مدیر کانون نبی اکرم آن مکان را دفتر رسیدگی به نامه ها و پاسخگوی به شبهات دینی و فکری مراجعان و اعضا معرفی می کند.

مدیرکانون به تاریخ تاسیس و جزییات برنامه های کانون اشاره می کند و می گوید: کانون نبی اکرم (ص) از اردیبهشت سال 86 فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرده و از آنجایی که در این مسجد پایگاه بسیج نیز مستقر است، تعامل خوبی بین اعضای کانون و بسیج ایجاد شده است.

وی که متولد شهریور 1364 است، فعالیت ها و حضور جوانان فعال در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری را علت اصلی راه اندازی این کانون می داند و می افزاید: سعی می کنیم با اجرای فعالیت های فرهنگی و آموزشی، بزرگداشت ایام الله و مناسبت ها و اجرای یادواره ها فرهنگ های متعالی و انسانی را در دل و ذهن جوانان ماندگار کنیم.

800 جوان عضو کانون نبی اکرم هستند که از میان آنها 300 نفر فقط عضو کانون و 500 جوان نیز در پایگاه بسیج و کانون توامان فعالیت می کنند.
دیوارگر کتابخانه کانون نبی اکرم (ص) با یم مخزن کوچک، سالن مطالعه و دو ردیف میز مطالعه تک نفره و دو میز چند نفره را مهمترین بخش این مسجد می داند و ادامه می دهد: این کتابخانه با حدود 300 کتاب آموزشی به 50 عضو خدمات می دهد. سالن مطالعه کتابخانه نیز از ساعت هفت تا 24 برای بهره مندی علاقه مندان و اعضای آن دایر است. 25 نفر از دانش آموزان و اعضای این کتابخانه در کنکور سراسری سال های اخیر نتایج درخشانی کسب کرده اند. البته ناگفته نماند این کتابخانه به دلیل محیا نبودن امکانات لازم عضو خانم ندارد!
دیوارگر از اجرای طرح های مختلف می گوید و می افزاید: طرح شکوفه های نیاز و شناسایی افراد نیازمند و کمک به آنها در ماه مبارک رمضان، برگزاری اردوهای تفریحی و زیارتی و اجرای مراسم اعتکاف با همکاری و حمایت سازمان تبلیغات اسلامی در سالی که گذشت مهمترین برنامه های اجرا شده این کانون است.
وی دیگر برنامه مهم و محوری این کانون را حلقه های طرح چهره به چهره و تربیت افرادی اندیشمند و بصیر در روزهای مختلف هفته نام می برد و اضافه می کند: این برنامه روزهای یک شنبه برای شورای پایگاه بسیج و کانون، دوشنبه برای مقطع تحصیلی دیپلم تا کارشناسی، سه شنبه ها با حضور کارشناس حوزوی بعد از نماز مغرب و عشا برای عموم و پنج شنبه ها نیز برای نوجوان و دانش آموزان قبل از نماز مغرب و عشا اجرا می شود.
دیوارگر محور همه این بحث ها و تبلیغ ها در این حلقه ها را ترویج سیره شهدا اعلام و بیان می کند: برنامه هرشب با محوریت نام و شخصیت یک شهید از شهدای گلگون کفن این مسجد چون شهید علی رمضانی و شهید مصطفی کریمی و شهید شاهین فر برگزار می شود.
وی برگزاری مراسم شب های قرآنی و شب های شعر و خاطره بزرگداشت ها و یادواره شهدا، دیدار با خانواده شهدا، برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی را هم در ادامه به این برنامه ها می افزاید.

وی تبیین ابعاد شخصیت شهدا را نیازی ضروری می داند و از ارایه طرحی با عنوان "ایثار و شهادت" از سوی این کانون به دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی خبر می دهد و بیان می کند: این طرح مثلت تعامل خانواده، مدرسه و مسجد و اتصال این سه را در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تشکیل می دهد که شامل برنامه های ابتکاری و خلاق و آماده سازی بسترهای لازم است.
وی با بیان اینکه این کانون هدفش اجرای برنامه های با کیفیت و ارایه طرح و برنامه های بدیع است، می گوید: تلاش می کنیم تا این موضوع محقق شود.
وی در خاتمه حمایت بیش از پیش مسئولان و متولیان امر را خواستار می شود و اضافه می کند: مسئولان باید با همراهی فعالان کانون ها و حمایت مالی و اعتباری مناسب از فعالیت ها، فعالان این عرصه را تشویق کنند.
"حجت الاسلام جعفری" که 26 سال است امام جماعت این مسجد است از استقبال جوانان از برنامه های کانون ابراز خرسندی می کند و بر ایجاد تحول در برنامه های فرهنگی با استقرار این کانون تاکید می کند.
وی سازمان یافتگی و تشکیل ساختاری برای اجرای مطلوب برنامه های مسجد را از جمله ثمرات حضور کانون فرهنگی هنری در جوار مسجد می داند و خاطر نشان می کند: این کانون با فضایی محدود موفق به جذب دانش آموزان و جوانان بسیاری در این منطقه شده است.
پایان پیام/

 

کد خبر 34806

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha