به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله محمدی ری شهری چهارشنبه شب (7 اسفند) در سومین مجمع عمومی انجمن حدیث حوزه که با موضوع گزارش عملکرد دو ساله انجمن در محل انجمن های علمی حوزه برگزار شد، اظهار داشت: این انجمن و این گونه محافل که برای خدمت به قرآن و احادیث اهل بیت(ع) فعالیت می کنند، بر اساس حدیثی از امام رضا(ع) مورد تایید ائمه اطهار و محل نزول رحمت الهی هستند.
وی با بیان این که انجمن حدیث حوزه در واقع انجمن قرآن هم هست، تصریح کرد: حدیث از قرآن جدا نیست و قرآن و عترت را نمی توان از هم جدا دانست.
خدمت گذاران حدیث باید با قرآن و حدیث سنخیت پیدا کنند
آیت الله ری شهری بیان داشت: اولین نکته ای باید مورد توجه کسانی قرار گیرد که می خواهند در خدمت قرآن و حدیث و معارف اهل بیت باشند این است که با قرآن و حدیث سنخیت پیدا کنند.
وی ادامه داد:امام صادق(ع) در روایتی می فرماید:"هر قولی از ما حقیقتی دارد و نورانیتی"، اگر کسی می خواهد در خدمت این نور و حقیقت باشد باید با آن سنخیت پیدا کند، در غیر این صورت نه حدیث شناس خواهد شد نه می تواند از آن استفاده کند.
راه سنخیت پیدا کردن با قرآن و حدیث تقواست
آیت الله ری شهری عنوان داشت: راه رسیدن به حقیقت و نورانیت حدیث هم تقوای الهی است، هرچه تقوا و عمل به فرمایشات الهی بیشتر باشد نورانیت قلب بیشتر می شود.
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث گفت: امام صادق (ع)در حدیث دیگری می فرماید:" تفکر و بکاء دل را نورانی می کند" انسان اگر اهل گریه ناشی از خشیت خداوند و تهجد شد دلش نورانی می شود و این در مسیر پژوهش حدیثی و قرآنی تعیین کننده است.
وی ابراز داشت: مهمترین و محوری ترین وظیفه خدمت گذاران حدیث گسترش فرهنگ اجتهاد در حدیث در زمینه های مختلف است، حدیث شناسی فقه را هم متحول می کند، آیت الله فاضل در مورد آیت الله بروجردی می گوید اجتهاد آیت الله بروجردی در فقه هم تحول بوجود آورد.
آیت الله ری شهری خاطرنشان کرد: اجتهاد در زمینه شناخت احادیث فقهی در حوزه های مختلف کار خوبی است که مجموعه دارالحدیث به آن اهتمام دارد، این امر تا کنون انجام نمی شده اما یکی از نیازهای حوزه است.
انجمن حدیث باید در زمینه علوم انسانی پژوهش های مختلف انجام دهد
وی تصریح کرد: در زمینه علوم انسانی حرف های زیادی داریم اما باید به صورت اجتهادی بررسی شود، این کار انجمن حدیث است که باید در این زمینه سرمایه گذاری کند و پژوهش های مختلف انجام دهد.
آیت الله ری شهری یادآور شد: یکی دیگر از خلاء های پژوهش های حدیثی در زمینه سیره اهل بیت(ع) است، دارالحدیث در زمینه سیره پیامبر(ص) پژوهشی انجام داده که سال آینده منتشر می شود.
وی عنوان داشت: بر اساس روایات در آخرالزمان علم از قم به سایر مناطق انتقال می یابد، باید قرآن و حدیث همگانی شود اما هنوز کاری در این زمینه صورت نگرفته است، حوزه علمیه باید برای انتقال معارف و مفاهیم ارزشمندی اسلامی و شیعی به سراسر دنیا اقدامات لازم را انجام دهد و کادر سازی کند.
پایان پیام/
نظر شما