به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علیاکبر ولایتی، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در کنفرانس هوای پاک، خودروی برقی، منافع ملی گفت: جمعیت جهان در حال افزایش است و جمعیت ایران نیز این روند را طی میکند. بیشترین این جمعیت در شرق و آفریقا متمرکز است. در ایران بر اساس روندی که وجود دارد و بر اساس پیشبینی سازمان آمار تا سال 1404 کمتر از 91 میلیون نفر جمعیت ایران خواهد بود.
وی با بیان اینکه افزایش جمعیت موجب رشد تکنولوژی و همچنین افزایش مصرف انرژی میشود، تصریح کرد: تا 15 سال آینده نیمی از انرژی دنیا در شرق دنیا و همچنین کشور ما مصرف میشود.
وی ادامه داد: بیش از نیمی از منابع انرژی شناختهشده فسیلی در شمال، غرب و شمال غرب ایران وجود دارد. همچنین کشورهایی مانند آذربایجان، آسیای مرکزی و روسیه که به دریای آزاد راهی ندارند مجبورند برای انتقال منابع انرژی از شرق و جنوب شرقی آسیا و برای صرفهجویی در مصرف از مسیر ایران عبور کنند.
ولایتی تأکید کرد: به راحتی میتوان گفت ایران بالقوه یکی از مهمترین شاهراههای انتقال انرژی است و این ویژگی در هیچیک از کشورها وجود ندارد.
وی با تأکید بر منابع بالای نفت و گاز در ایران تصریح کرد: تولید و مصرف انرژی ایجاد آلودگی میکند، منبع انرژی هرچه باشد تولید آلودگی فراهم میشود، به دلیل محدودیتهایی که داریم متناسب با مصرف انرژی آلودگیهای روزمره ایجاد میشود، باید ببینیم چه کنیم آلودگی به حداقل و تولید انرژی با کمترین و ارزانترین قیمت باشد.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما باید بتوانیم در ساعات مصرف تیک برق، برقمان را با عراق و ترکیه و ارمنستان و کشورهایی که نیاز به این انرژی در آن ساعات دارند، بدهیم. برق ما با سایر کشورها متفاوت است.
وی ادامه داد: در حال حاضر مصرف انرژی در کشور ما معادل 1200 میلیون بشکه نفت خام است که تا سال 1404 به یک میلیون و 160 بشکه ارتقا مییابد.
وی در مورد راهحلهای کاهش مصرف انرژی اظهار کرد: افزایش ظرفیت استخراج و استحصال منابع انرژی، افزایش ظرفیت پالایشگاهی و نیروگاهی تولید برق از جمله این راهکارهاست. همچنین استفاده از سایر منابع انرژی تجدیدپذیر خورشیدی و یا هستهای، بهبود کیفیت تولید انرژی و میعانات نفتی بر اساس استاندارد، تغییر الگوی مصرف انرژی از جمله راهکارهای مورد توجه است.
ولایتی اظهار کرد: یکی از راههای کاهش مصرف انرژی تهاتر انرژی با کشورهای همسایه برای پیکزدایی است، در حال حاضر ما سه درصد از این موضوع استفاده میکنیم.
وی با اشاره به پرداخت یارانهها اظهار کرد: در ابتدا که پرداخت یارانهها انجام شد مصرف انرژی کاهش مییافت و قرار شد عین آنچه که از مصرفکنندگان انرژی گرفته میشود صرف یارانه شود اما در حال حاضر میبینیم مصرف انرژی به مرحله اول خود بازگشته است.
ولایتی با اشاره به هزینههای کنترل محیط زیست و تلاشی متوازن و همزمان میان تمام نهادها برای جلوگیری از آلودگی هوا اظهار کرد: ما نیازمند سند ملی و راهبردی در مصرف انرژی و تولید هستیم که در این زمینه از پژوهشگاهها، مراکز دانشگاهی و علمی کمک میخواهیم تا پس از جمعآوری و تدوین آن را تقدیم رهبری کنیم و در نهایت با تعیین ایشان ابلاغ کنیم.
وی با اشاره به بررسی پژوهشی خودروی برقی در بسیاری از کشورها مطابق با شرایط بومی آنها اظهار کرد: صنعت برق به لحاظ تولید و توزیع خودکفاست و بسیاری از صنایع خودروسازی دنیا بر اساس مطالعات بومی خود خودروهای برقی تولید کردهاند، تا سال بر اساس اعلام سازمان بینالمللی 75 درصد خودروها برقی میشود و به همین جهت هزینههای سوخت کمتر میشود.
وی با بیان اینکه 25 درصد انرژی داخلی صرف حمل و نقل میشود، اظهار کرد: بخش مهمی از آلودگیها از مصرف سوخت فسیلی است و راهکار سهل و آسان آن استفاده از اتومبیل برقی است.
ولایتی اظهار کرد: بر اساس تحقیقات در چین، آمریکا و کانادا هزینه انرژی بنزینی و فسیلی برای طی ساحت مشخص 5 برابر خودروی برقی است. یکی از راههای کاهش آلودگی این است که بر روی خودروی برقی فکر کنیم و در این زمینه کار شتابزده انجام ندهیم بلکه با مطالعه، تحقیق و پژوهش این امر را به سرانجام برسانیم.
پایان پیام/
نظر شما