به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، علی اکبر کفایتی، مسئول بسیج مهندسان صنعتی شامگاه (6 اسفند) در جمع خبرنگاران خراسان شمالی، یکی از اجزای مهم اقتصاد مقاومتی را نیروی انسانی ماهر و متخصص دانست و گفت: در این میان صنعت و مهندسین که در این حوزه فعالیت می کنند می توانند نقش بسزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا کنند.
وی بابیان اینکه متاسفانه وجود نگاه های استعماری در صنعت باعث عقب ماندگی این حوزه شده، افزود: وابستگی اقتصاد کشور به نفت باعث ایجاد مشکلاتی شده که تا امروز نیز ادامه دارد.
وی با بیان اینکه مهندسان به علت فعالیت دانش بنیان تاثیر بسیاری دراین راستا دارند و صنایع می توانند با رویکردهای توسعه بومی سازی شوند، متذکر شد: اگر صنعت هم همانند پزشکی و سلامت ارتباط موثری با دانشگاه داشته باشد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
کفایتی خاطرنشان کرد: تنها زمانی صنعت کشور ما توسعه می یابد که اساس کار بر مبنای دانش و رویکردهای توسعه ای دیده شود.
مسئول بسیج مهندسان صنعتی با تاکید بر اینکه با داشتن نیروی انسانی متخصص رشد و شکوفایی صنایع را در استان ها و سطح کشور هرچه بیشتر شاهد خواهیم بود، گفت: نیروی انسانی نقش بسزایی در توسعه و رشد شکوفایی صنایع دارد.
وی تصریح کرد: لازم است افراد آموزش دیده و متخصص به طور مناسب مهارت های لازم را کسب کنند تا مسئولیتی را در بخش اقتصاد و صنعت بپذیرند.
وی با اظهار گلایه از اینکه متاسفانه در دانشگاه ها افراد کارآفرین تربیت نمی شوند، اظهار داشت: متاسفانه دانشگاه های ما مدرک محور هستند در صورتی که باید دانشجویان مهارت های مختلف از قبیل کارآفرینی، مدیریت مالی، قدرت ریسک پذیری و امید به موفقیت بالا را در دانشگاه آموزش ببینند.
کفایتی افزود: تنها با تربیت نیروهای کارآفرین است که بسیاری از مشکلات در حوزه صنعت و اقتصاد حل می شود.
وی آموزش سایر مهارت های لازم از قبیل مهارت های اجتماعی را در دانشگاه ها برای نیروی انسانی ضروری دانست و گفت: موضوع اصلی در دانشگاه ها باید تربیت نیروهای انسانی مولدی باشد که می توانند مسئولیت های بزرگ را بپذیرند.
مسئول بسیج مهندسان صنعتی، با اشاره به وجود 75 هزار مهندس صنعتی در سطح کشور تصریح کرد: این تعداد در بخش های مختلف دولتی، خصوصی و شرکت های دانش بنیان و مجموعه های خود اشتغال فعال هستند.
وی با اشاره به فعالیت مهندسی صنعتی از یک سال گذشته متذکر شد: برنامه ریزی های شده تا برای سال 93 به افرادی که شرایط لازم را دارند با اعطای وام حمایت های لازم صورت گیرد.
کفایتی، خاطرنشان کرد:بسیج مهندسی از سال گذشته از نظر ساختاری به سه بخش صنعتی، کشاورزی و عمران تقسیم شده تا ماموریت های بهتری را در حوزه های مختلف انجام دهد.
مسئول بسیج مهندسان صنعتی با اشاره به ساماندهی مهندسین در خارج از سیستم های صنعتی از قبیل وزارتخانه های نیرو، نفت، دفاع، ارتباطات، صنعت و معدن و انرژی اتمی، متذکر شد: طراحی نرم افزاری این ارتباط یکی از مشکلات پیش روست چراکه بسیج در دروان گذشته بیشتر حالت فرهنگی داشته و امروز قرار است به سمت مسائل تخصصی برود.
وی ادامه داد: برهمین اساس برنامه ریزی هایی شده تا نقش بیشتری به مهندسین در حوزه های مختلف داده شود که لازمه این نیز انجام کار تبیینی است که بستر مناسبی برای فعالیت بسیجیان مهندس فراهم می کند.
کفایتی یادآور شد: در استان ها نیز برنامه داریم تا ارتباط بسیج را با بخش ادارات و صنعت گسترش دهیم.
پایان پیام/
نظر شما