به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تبیین شعار برای هر سال روندی است که درسالهای اخیر جای خود را یافته و در ذهن مردم و مسئولان جای افتاده است با این تفاوت که این نام برای مردم راهبرد است و برای برخی مسئولان تنها نامی برسال! نمونه بارز آن هم پیام امسال رهبری بود "حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی".
امسال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی با توجه به شرایط ویژه کشور مطرح شدو کشوری که در آستانه انتخابات بود با درخواست رهبری شور و هیجانی عظیم برای تحقق خواسته رهبری پیدا کرد. در ایام ابتدای سال نیز با توجه به اهمیت انتخابات برای ملت و کشور اهتمام مسئولان و مردم بر این موضوع ادامه یافت و مردم نیز در 24 خرداد نشان دادند که پیروی رهبری هستند و تا پای جان پای نظام هستند. حماسه سیاسی محقق شد و انتخابات یازدهم با حضور حداکثری مردم به پایان رسید. در 22 بهمن نیز مردم حضور پربار دیگری داشتند و حماسه سیاسی کاملا صورت گرفت و مردم روسفید شدند اما در این میان تنها بخش دوم پیام سال بود که تا حدودی مغفول ماند یعنی حماسه اقتصادی.
حماسه اقتصادی امسال با انگیزه دور زدن موثر تحریم توسط رهبری مطرح شد. ایشان در پیام نوروزی امسال فرمودند: سال 92 برابر چشمانداز امیدوارانهای که به لطف پروردگار و همت مردم مسلمان برای ما ترسیم شده است، سال پیشرفت و تحرک و ورزیدگی ملت ایران خواهد بود؛ نه به این معنا که دشمنیِ دشمنان کاسته خواهد شد، بلکه به این معنا که آمادگی ملت ایران بیشتر و حضور او مؤثرتر و سازندگی آیندهی این ملت به دست خودشان و با همتِ با کفایت خودشان انشاءالله بهتر و امیدبخشتر خواهد شد.
البته آنچه را که ما در سال 92 در پیشِ رو داریم، باز عمدتاً در دو عرصه مهم اقتصاد و سیاست است. در عرصه اقتصاد، به تولید ملی باید توجه شود؛ همچنان که در شعار سال گذشته بود. البته کارهائی هم انجام گرفت؛ منتها ترویج تولید ملی و حمایت از کار و سرمایهی ایرانی، یک مسئله بلندمدت است؛ در یک سال به سرانجام نمیرسد. خوشبختانه در نیمه دوم سال 91 سیاستهای تولید ملی تصویب شد و ابلاغ شد ــ یعنی در واقع این کار ریلگذاری شد ــ که بر اساس آن، مجلس و دولت میتوانند برنامهریزی کنند و حرکت خوبی را آغاز کنند و انشاءالله با همت بلند و با پشتکار پیش بروند.
انشاءالله مردم با حضور خودشان در این میدان هم خواهند توانست آیندهی نیکی را برای کشور و برای خودشان رقم بزنند. البته لازم است هم در زمینهی اقتصاد، هم در زمینهی سیاست، حضور مردم حضور جهادی باشد. با حماسه و با شور باید وارد شد، با همت بلند و نگاه امیدوارانه باید وارد شد، با دل پر امید و پر نشاط باید وارد میدانها شد و با حماسهآفرینی باید به اهداف خود رسید.
با این نگاه، سال 92 را به عنوان «سال حماسهی سیاسی و حماسه اقتصادی» نامگذاری میکنیم و امیدواریم به فضل پروردگار، حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی در این سال به دست مردم عزیزمان و مسئولان دلسوز کشور تحقق پیدا کند.
اما این قسمت از پیام رهبری انچنان که باید رنگ نگرفت؛ هرچند در ابتدای سال و با اعلام نام توسط رهبری تا چندی همایش ها و کارگروههای مختلفی برای رسیدن به اهداف این شعار بود اما در کل اتفاق بارزی نیفتاد.
آیت الله خامنه ای در تمام سخنرانی های امسال و هچنین دیدار هاییشان این مسئله را گوشزد کردند که حماسه اقتصادی را فراموش نکنیدو اهمیت این موضوع به حدی بود که ایشان در پایان یازدهمین ماه سال دست بکارشده و سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ فرمودند.
در پی ایشان نیز حس روحانی به عنوان رییس دولت در جلسه هیئت دولت گفت: بخشی از این سیاست ها نیازمند تدابیر درازمدت است و در تدوین برنامه ششم هم مورد اهتمام قرار خواهد گرفت. دولت عزم و توانایی آن را دارد که همه این سیاست ها را عملیاتی کند و همه دستگاههای اجرایی را موظف به برنامه ریزی دقیق برای اجرای بندهای مربوط به خود کرد.
دکتر روحانی اقتصاد متکی بر دانش و فناوری، عدالت بنیان، درون زا و برون گر، پویا و پیشرو و کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت را از جمله جهت گیری های مهم این سیاست ها ذکر کردند و بر کوچک سازی بخش اجرایی دولت و مدیریت بهنه هزینه ها تاکید کرد.
وی پس از جلسه با سران قوه های دیگرو رهبری در جمع مردم هرمزگان گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران در شرایطی است که همه باید خودمان را برای یک تحول بزرگ در اقتصاد کشور در مسایل سیاسی و فرهنگی و در سیاست خارجی خود را آماده کنیم.
وی اظهار داشت: سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و دولت کاملا خود را کاملا آماده کرده است که به این سیاست ها جامه عمل بپوشاند.
رییس دولت یازدهم افزود: در این سیاست ها، اقتصاد ما بر مبنای علم و فناوری خواهد بود؛ اقتصادی دانش بنیان؛ طبق این سیاست، باید مسیر صادرات برای کالای ایرانی تسهیل شود و فرآورده های نفتی، پالایش، پتروشیمی و صنعت، توسعه یابد؛ طبق این سیاست باید مناطق آزاد ما و مناطق ویژه اقتصادی ما برای فعالیت بیشتر اقتصادی و صادرات خود را آماده کند.
وی اضافه کرد: طبق این سیاست باید بتوانیم با بیکاری و مساله آماده سازی اشتغال برای مردم و به ویژه جوانان عزیز خود را آماده کنیم.
روحانی افزود: شرایط ما امروز شرایطی است که همه بازرگانان جهان و سرمایه گذاران مسیر ایران را اتخاذ کرده اند ؛ شما روزانه می بینید که چه مقدارسرمایه گذاران خارجی ایرانیانی که در خارج از کشورهستند و همچنین کارآفرینان داخلی ما خودشان را برای سرمایه گذاری آماده می کنند.
به هرحال سال روبه پایان است ودر اقتصاد حماسی و مقاوم ما تنها چند همایش و تعدادی پایان نامه و هراز گاهی اقدامات کوچکی صورت گرفته است .
امیداست در سال آتی با محقق شدن این شعارهای اقتصادی راهی پیش گرفته شود تا پیام ها و شعارها در حد عبارت نمانده و مردم همیشه در صحنه این بار شاهد اقدامی جدی از سوی مسئولان برای بهبود شرایط زندگیشان که این روزها بر آنها بسیار تنگ شده است، کنند.
پایان پیام/
نظر شما