به گزارش خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام دکتر احمد مبلغی؛ رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در آیین افتتاحیه این مراسم، آغاز به کار کرسی فقه مالکی در این دانشگاه را گامی دیگر در جهت آشنایی با مذاهب مختلف جهان اسلام و تقریب مذاهب اسلامی عنوان و تاکید کرد: این یک نشست تاریخی است و حضور اساتید برجسته کشورمان به همراه اندیشمندان جهان اسلام، نشاندهنده گامهای عملی تقریب مذاهب و امت اسلام است.
وی وجود کرسیهای مختلف فقهی در این دانشگاه را از موفقیتهای دانشگاه مذاهب اسلامی برشمرد و گفت: تقریب، گامی اساسی برای وحدت امت است و حضور اساتید مذاهب در کنار یکدیگر در جهت تقویت دانشگاه و اهداف والای آن موثر خواهد بود.
در ادامه این مراسم که اساتید مالکیمذهب دانشگاه الزیتونه تونس و دانشگاه سودان حضور داشتند، دکتر علی العلوی استاد فقه دانشگاه الزیتونه تونس در سخنانی با اشاره به حضور علمای مذاهب اسلامی در کنار یکدیگر در این دانشگاه، اظهار داشت: اقدام اخیر دانشگاه مذاهب اسلامی نسبت به برگزاری کارگاه بینالمللی «المناهج المقارنة فی استنباط أحکام المستجدات» زمینهای را فراهم کرد تا علما و اندیشمندان بتوانند با تبادل آرا و نظریات یکدیگر، زمینه نقد آن را در فضای دوستانه بوجود آورند.
استاد دانشگاه تونس، با تأکید بر اینکه افتتاح کرسیهای مختلف فقهی در دانشگاه مذاهب اسلامی، از ابتکارات مهم در عرصه تقریب مذاهب اسلامی به شمار میرود، اقدام به راهاندازی فقه مالکی و تکمیل راهاندازی کرسیهای فقهی را نشانه روشنی راه جمهوری اسلامی ایران در جهت وحدت جهان اسلام دانست.
وی افزود: در فقه مالکی فرصتهای زیادی وجود دارد تا دانشجویان بتوانند مسائل فرعی آن را مورد مطالعه و بررسی عمیق قرار دهند.
همچنین، دکتر منیر بنجمور دیگر استاد فقه دانشگاه الزیتونه تونس گفت: افتخار بزرگی است که در ایران هستم و از عزم و اراده ریاست محترم دانشگاه مذاهب اسلامی به خاطر تلاش تحسین برانگیز در عرصه تقریب و ایجاد کرسی فقه مقارن تشکر میکنم؛ چرا که این اقدام در جهت افزایش محبت و مودت میان امت اسلام خواهد بود.
وی افزود: تونس در همراهی با فقه مقارن کشوری پیشتاز است و من از حضور در این نشست و شنیدن نظرات و آراء برادران و خواهرانم بسیار خرسندم.
در ادامه این نشست، دکتر احمد بابکر خلیل عیسی، استاد برجسته دانشگاه سودان در سخنانی گفت: خدا را شاکرم که با تکیه بر اسلام، پراکندگی جهان اسلام جمع میشود و مردم در امت اسلامی کنار هم قرار میگیرند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه مذاهب اسلامی وی افزود: من به عنوان یک مالکیمذهب، از اینکه در کشور ایران هستم که اکثراً شیعه هستند، خوشحالم و محبت و مهربانی ایرانیها در خاطرم ماندگار خواهد ماند و در کشور خود آن را بازگو خواهم کرد و از اقدامات دانشگاه در زمینه ایجاد هرچه بیشتر تقریب در این نشست کمال تشکر و امتنان را دارم.
شایان ذکر است، در حال حاضر کرسی تدریس فقه بیشتر مذاهب اسلامی به شکل مقارن شامل فقه امامی، فقه شافعی، فقه حنفی، فقه مالکی و فقه اباضی در دانشگاه مذاهب اسلامی تشکیل شده و در آیندهای نزدیک نیز قرار است کرسی فقه زیدی و فقه حنبلی به این مجموعه افزوده شده و از اساتید برجسته هر مذهب جهت تدریس موضوعات فقهی به شکل مقارن استفاده شود.
پایان پیام/
نظر شما