پیام آیت الله سبحانی به همایش سبک زندگی امام جواد(علیه السلام)در کرمان

خبرگزاری شبستان: آیت الله سبحانی در پیامی به همایش ملی سبک زندگی امام جواد(علیه السلام)در دانشگاه آزاد کرمان از همه کسانی که این فضای روحانی و معنوی را در استان پدید آوردند، سپاسگزاری کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، آیت الله جعفر سبحانی، از مراجع اعظام تقلید جهان تشیع در پیامی به همایش ملی سبک زندگی امام جواد(علیه السلام)که هم اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در حال برگزاری است؛ آورده است: از کلیه کسانی که این فضای روحانی و معنوی را در استان کرمان پدید آوردند، سپاسگزاری می شود.


مسلماً تجلیل از امامان معصوم(علیهم السلام)تحقق بخشیدن به آیه "مودت فی القربی" است که خدا آن را به صورت ظاهر اجر رسالت معرفی نموده است؛ بالاخص اگر در این همایش گویندگان، مقامات معنوی و علمی امام همام را بیان کنند که خود، نوعی ترویج شعائر دینی است.


محمدبن موسی الرضا(علیه السلام)ملقب به جوادالائمه(علیه السلام)نهمین پیشوای جهان اسلام و بالاخص جهان تشیع به شمار می رود؛ او با دو خلیفه عباسی به نام مأمون و معتصم معاصر بود و ویژگی های خاصی دارد که به برخی اشاره می کنیم:


امامت در خردسالی


جوادالائمه(علیه السلام)در ماه رمضان سال 195هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشود. روزی که پدر بزرگوار او امام هشتم(علیه السلام)در طوس شربت شهادت نوشید او هشت سال بیش نداشت و منصب امامت در چنین سنی به او اعطا شد.


با محاسبات عادی، نوجوان هشت ساله نمی تواند بار امامت را به دوش بکشد ولی حساب انسان های والا و تربیت یافتگان مکتب وحی از انسان های عادی جداست. از قدرت خدا دور نیست آنچه را که یک انسان بزرگسال در طول زمان به دست می آورد، امام همام در پرتو عنایت الهی به دست آورد و به کمال انسانی دست یابد.


حضرت مسیح در حالی که در گهواره بود به چنین مقامی دست یافت چنان که می فرماید"وَآتَیْنَاهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا"


مناظره های علمای بغداد با حضرت جواد(علیه السلام)


خوشبختانه برخورد علمای بغداد و غیره با این جوان نورس کاملاً ثابت کرد که وی در مکتب دیگری درس خوانده و سخن آموخته است.


یحیی بن اکثم به عنوان عالم بزرگ دربار، برگزیده شد تا امام جواد(علیه السلام)به سئوال و جواب بپردازد تا ثابت کند، او سئوالی مطرح کرد و گفت: شخصی مُحرم بوده و حیوانی را شکار کرده است، تکلیفش چیست؟


حضرت برای این مسأله صورت های گوناگونی را مطرح کرد و او نتوانست یکی را انتخاب کند و جواب حضرت را بدهد و در پایان حضرت جواب همه آنها را خودش بیان فرمود.


در عظمت این امام کافی است که پدر بزرگوارش در حق وی می فرماید: این مولودی است که به شیعیان ما بابرکت تر از او داده نشده است.


این تنها شیعیان نیستند که به مقام والای او عقیده راسخ دارند و امامت او را پذیرفتند، دانشمندان سنی نیز به عظمت او اعتراف دارند.


ابن حجر هیثمی می نویسد: مأمون او را به دامادی انتخاب کرد زیرا با وجود کمی سن از نظر علم و آگاهی و حلم بر همه دانشنمندان برتری داشت.


شبلنجی می نویسد: مأمون پیوسته شیفته او بود زیرا با وجود کمی سن، فضل و علم و کمال عقل خود را نشان داده و برهان عظمت خود را آشکار ساخته بود.


در پایان این پیام آمده است: اینجانب از راه دور به کلیه دوستان این موفقیت را تبریک گفته و امیدوارم که همگی مشمول شفاعت آن امام همام باشیم.


قم-حوزه علمیه
جعفر سبحانی
 

 

پایان پیام/

کد خبر 346891

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha