به گزارش خبرگزاری شبستان ، عزت الله الوندی دبیر دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری درباره فعالیت های این دفتر در سال 92، گفت: روز 6 اسفند سال گذشته (91) که حوزه هنری کودک و نوجوان افتتاح شد قول دادیم یک مجموعه "رمان کودک" را به مجموعه آثار دفتر اضافه کنیم و بر اساس استاندارد های امروزی این رمان های کودک را در حوزه هنری و دفتر ادبیات کودک و نوجوان جا بیندازیم.
وی ادامه داد: با آغاز سال 92 فراخوان نگارش رمان کودک شکل گرفت و ما با نویسندگان کودک صحبت کردیم و همه آمدند و تفاهم نامه امضاء کردند و تعدادی از آن ها هم اثر ارائه دادند.
الوندی با بیان این که تمرکز دفتر ادبیات کودک و نوجوان در سال 92 بر روی رمان کودک بوده است، عنوان کرد: در بخش های دیگر روتین و تعریف شده کارها را انجام داده ایم. البته رمان کودک فعلا خروجی نداشته است به دلیل این که خیلی از رمان هایی که به دست ما رسید با استاندارد های مطابق نظر اعضای شورا فاصله داشت و تعدادی از رمان ها را به نویسندگان برگردانده شد تا اصلاحشان کنند و بر اساس همان استاندارد هایی که مشخص شده کار را بازنویسی کنند.
این نویسنده کودک و نوجوان گفت: کیفیت رمان ها برای دفتر ادبیات کودک و نوجوان خیلی اهمیت دارد، چرا که قرار است این آثار استاندارد رمان کودک باشند که متاسفانه هیچ کدام واجد شرایط نبودند و به هین دلیل کار ما در بخش رمان کودک کمی گره خورد و کند انجام شد.
وی گفت: تمرکز ما همچنین بر روی پروژه دیگری به اسم قصه نیکان بود. این مجموعه شامل 17 جلد کتاب است که در بردارنده زندگی داستانی 14 معصوم و همچنین حضرت خدیجه (س)، حضرت زینب (س) و حضرت عباس است. که این ها را نویسندگان حرفه ای ادبیات نوجوان آغاز کرده اند، متاسفانه تعدادی از این آثار هم همچون رمان کودک برگشت خورده است، به دلیل این که از استانداردهای لازم برخوردار نبود و به طور مثال برای گروه سنی مخاطب بالاتر و یا پایین تر از مقصد ما نوشته شده بود که مجبور شدیم نویسنده های چند کار را عوض کنیم. البته از این 17 کتاب ، حدود 12 تا مرحله ویراستاری را طی کرده و به انتشارات ارجاع داده شده است.
الوندی درباره نحوه بررسی و تایید آثار برای چاپ گفت: بیش از هر چیز برای ما خود داستان مهم است، این که داستان باشد و قالبی که ارائه می شود در حیطه داستان قرار بگیرد. از آن گذشته رمان های ما برای گروه سنی جیم باید باشد. اگر گروه سنی کمی به سمت نوجوان برود از استاندارد ها خارج شده است و برعکسش هم هست.
این نویسنده کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: نکته فنی هم مهم است، کاری که برای کودک ارائه می شود باید حداقل عنصر داستان نویسی را رعایت کرده باشد تا بتواند شکل استاندارد خود را حفظ کند و بتواند به شکل داستان کودک ارائه شود. از لحاظ محتوایی هم ما خیلی سخت نگرفته ایم و چیزی به نویسندگان دیکته نکرده ایم. هر چند در عین حال محتوا خیلی برای ما مهم است چرا که حوزه هنری رسالتش پرداختن به هنر ارزشی است. اما ما در موضوع دخالتی نداریم و نویسنده آزاد است.
وی با اشاره به عنوان "تاریخ استعمار" که مهدی میرکیایی نویسنده آن است، گفت: 3 جلد از این مجموعه که در کل 25 جلد است امسال آماده شده است. موضوع این اثر درباره پیدایش نظریه های استعماری از آغاز تا به امروز است. موضوعات خیلی وسیع و گسترده ای دارد و آقای میرکیایی با توجه به این که در این زمینه تخصص دارد بر روی این پروزه کار می کند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری ،الوندی گفت: پروژه های دیگر دفتر مجموعه های کودکانه در زمینه داستان و شعر است که برای آنها نیز عنوان تعریف کرده ایم. کتاب های شعر خردسالان با عنوان "کفشدوزک"، شعر کودک با عنوان "شاپرک" و داستان کودک با عنوان "قاصدک" و همچنین کتاب های "چکاوک" که قالبشان قصه نمایش است.
دبیر دفتر ادبیات کودک و نوجوان با بیان این که از سال گذشته تا اسفند ماه بیش از 100 جلد کتاب تولید کرده بودیم، عنوان کرد: در این یک سالی که گذشته است بیش از 50 کتاب به این فهرست اضافه کرده ایم. این آثار به دست انتشارات سوره مهر سپرده شده است. در حال حاضر این مرکز بیش از 150 جلد کتاب در انتشارات سوره مهر و آماده به چاپ دارد و اگر تا پیش از نمایشگاه کتاب به چاپ برسند غرفه بسیار خوبی از آثار کودک را شاهد خواهیم بود.
پایان پیام/
نظر شما