2 ویژگی راهبردی سوره والعصر در آشفتگی های آخرالزمان

دو ویژگی راهبردی در سوره والعصر این است که در آشفتگی های آخرالزمان وظیفه داریم که هم نوعان خود را به حق دعوت کنیم و در این اعمال صبر نیکو انجام دهیم تا دولت حق محقق شود.

خبرگزاری شبستان: "تا جمعه ظهور" یکی از قدیمی‌ترین برنامه رادیو معارف است که در طول دوره‌های مختلف همواره مورد اقبال شنوندگان رادیو و منتظران حضرت حجت‌بن‌الحسن(عج) قرار گرفته است.
این برنامه با هدف گسترش، تعمیق و ترویج فرهنگ مهدوی و افزایش سطح آگاهی مخاطبان رادیو در حوزه معارف مهدوی و ارتقاء بینش عمومی نسبت به اساسی‌ترین وظایف منتظران (قواعد ظهور) و مقابله با باورهای سست و خرافی و برداشت‌های غلط از نشانه‌های ظهور یا معارف مهدوی طراحی شده است.
حجت الاسلام دکتر بهروزی لک در این باره سخنانی ایراد کرده که در ادامه می خوانیم:
در روایات بسیاری زمینه ها و شرایط حکومت جهانی همراه با شواهد، نشانه ها و تحولاتی توضیح داده شده است. حال باید ببینیم که اثر و فایده این تحولات چیست؟ و وظیفه ما منتظران در قبال آشفتگی های قبل از ظهور چیست؟
در روایات احوال آخرالزمان و شرایط قبل از حکومت جهانی نکاتی مطرح شده که یکی از احادیث معروف گسترش ظلم و جور است البته عده ای خیال کردند اگر ظلم و جور در آستانه ظهور باید باشد پس برای اینکه ظهور جلو بیفتد دعا کنیم و آرزو می کردند که ظلم زیاد شود تا حضرت بیاید که این تفکر اشتباه است.
گاهی اوقات معصومین که آینده را می دیدند توصیفات و گزارشاتی را از آینده برای ما اعلام کردند و اینکه فرمودند ظلم و جور گسترش می یابد توصیف این وقایع را ائمه به عنوان امری که واقع خواهد شد، کرده اند.
در روایت دیگر پیامبر در حجه الوداع دست بر کعبه می گذارند و می فرمایند آیا می خواهید احوال آخرالزمان را برای شما گزارش دهم، سلمان در این ماجرا که از همه جلوتر بوده، می گوید: بله بگویید پیامبر می فرماید: آن زمان مردم نماز را فراموش می کنند و از شهوات پیروی می کنند، دنبال لذت و خوشی می روند، همچنین دنبال ثروتمندان می روند.
نکته ای که در این روایات وجود دارد این است که قبل از ظهور مردم دچار تنگنا می شوند این تنگنا مال همه مردم دنیا است، این در حالی است که لذت گرایی و اوج شهوات در دنیا رایج شده و برداشت من این است که سخن پیامبر در رابطه با کل دنیا بوده است.
یکی از تحولات دیگر آخرالزمان این است که پیامبر در ادامه روایت خود می فرمایند: افکار مردم نیز دچار آشفتگی خواهد شد، عقایدی از شرق و عقایدی، ایده هایی، روش هایی و شیوه های زندگی از غرب می آورند و امت من را دچار چندگانگی می کنند.
به نظر می رسد به خاطر کثرت روایات سختی آخرالزمان، این تحولات به وقوع بپیوندد و وقوع این آشفتگی ها به خاطر این است که خصومت و دشمنی کفار با حکومت حق به حدی زیاد است که در مقابل آن مانع تراشی می کنند.
خدای متعال در آیات قرآن برای این سختی و تنگناها حکمت هایی را گوشزد می کند، در سوره انعام آیه 42 خدا می فرماید ای پیامبر ما قبل از تو برای امت ها پیامبر فرستادیم تا مردم را دچار تنگنا و سختی کنیم شاید قلب ها مقداری خشوع پیدا کرده و آمادگی لازم را برای تحول پیدا کند، همچنین در سوره اعراف آیه 94 همین مضمون تکرار شده مبنی بر اینکه هیچ قومی نبوده وقتی که می خواستیم پیامبر بفرستیم آنها را دچار سختی کردیم تا تضرع کنند.
بنابراین در آستانه ظهور نیز خداوند اراده کرده است دولت حق محقق شود، برای اینکه مردم متوجه شده و از خواب غفلت بیدار شوند این سختی ها قرار داده شده تا همه جهان ندا سردهند کجاست عدالت، کجاست این رحمت الهی، کجاست راه نجات و همه دلها متوجه منجی شود.
برای ظهور حضرت مهدی(عج) یک سری تحولات و آمادگی هایی لازم است، الان در شرایط حاضر بخشی از این تحولات دیده می شود مانند گسترش شهوات، دنیا پرستی.
در مقابل مردم وقتی ظلم مستکبران را می بینند به خود می آیند وقتی مشکلاتی که از لذت گرایی و شهوات در قالب آسیب های خانوادگی و رها شدن فرزندان می بینند دچار تنگنا می شوند و تضرع پیدا می کنند تا وعده الهی محقق شود و ما در این زمینه باید هر چه کمتر از این آسیب ها در امان بمانیم و با زمینه سازی به جامعه ظهور متصل شویم.
یقینا پیامبر در روایتی که فرمودند مرادشان این نبوده که شما دست روی دست بگذارید و تسلیم شوید بلکه مخاطب پیامبر ما در عصر غیبت بودیم.
مراد پیامبر این است که از این تحولات آگاه باشید و مستعد مقابله با آن شوید، البته وظیفه ما این است که نسبت به وضع مطلوب آگاه شویم همچنان که در دعای افتتاح می گوییم: خدایا ما آرزو و رغبت داریم به سمت تو بیاییم با دولت کریمه چراکه مسلمانان در آن دولت عزت می یابند و منافقین نیز دچار ذلت می شوند.
ما نیز از امروز بخواهیم که خدایا مرا موفق کن که حقوق و وظایف خود را در مقابل امام انجام دهیم، ما خودمان متوجه شویم و دست دیگران را بگیریم، همه منتظران در این طوفان حوادث باید ابتدا خود را با تاسی از امام نجات دهند از سوی دیگر دیگران را نیز نجات دهند همچنین وظیفه دارند که دست کسانی که دچار شهوات شدند را بگیرند.
یکی از وظایف این است که به لحاظ فردی آسیب ها را گوشزد کنیم و در حد اجتماعی و سیاسی تلاش کرده و فرهنگ سازی کنیم، هر چه آثار جهانی شدن در جامعه ما بیشتر می شود ضرورت توجه به فرهنگ سازی نیز بیشتر می شود، تلاش کنیم سوره والعصر را الگوی خود قرار داده و بر اساس آن مهندسی فرهنگی کنیم.
دو ویژگی راهبردی در سوره والعصر این است که در این آشفتگی ها وظیفه داریم که هم نوعان خود را به حق دعوت کنیم و در این اعمال صبر نیکو انجام دهیم تا دولت حق محقق شود.


پایان پیام/

کد خبر 346600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha