به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، روستائیان کنار جاده برخی از شهرهای استان گلستان هر روزه با مشکلات رفت و آمد و خطر مرگ روبرو هستند و هر روز مرگ را می بینند و مسئولان خم به ابرو نمی آورند.
نبود مسیر دسترسی راحت و بدون خطر و اضطراب آور از سمت جاده به سمت دیگر جاده اصلی یا بین المللی، عدم وجود پل هوایی مناسب و نبود نظارت کافی بر اصول راه سازی و بریدگی ها و دوربرگردان های بدون استاندارد از جمله مشکلات بیشتر روستاهایی است که در کنار جاده ها مستقر هستند.
در این بین روستای قرق از توابع شهرستان گرگان یکی از روستاهای کنار جاده اصلی گرگان به مشهد است که هر روزه انواع ماشین های سبک و سنگین از این جاده ترانزیتی عبور می کنند و دانش آموزان دبستان کمیل هم هر روز بدون دسترسی به پل هوایی از جاده عبور می کنند.
افزایش میزان تلفات جاده ای در روستای قرق گرگان نگران کننده است، که کمی دقت در طراحی جاده و افزایش امکانات دسترسی آسان، خطر مرگ را دور می کند.
همچنین نبود علایم رانندگی و بخصوص روشنایی در مسیر جاده گرگان به علی آباد و عدم استاندارد سازی دوربرگردان ها و مسیر عبور رهگذر در مسیر جاده بین المللی و ترانزیتی گرگان - مشهد، منجر به تصادفات جاده ای و حوادث ناگوار برای مردم ساکن در این روستاها شده است. روستای آهنگر محله گرگان نیز از این مسئله مستثنی نبوده و تاکنون شاهد از دست دادن بسیاری از هم محلی های خود بوده است.
با ادامه تصادفات دامنه دار در سال ها و ماههای اخیر و حتی افزایش آمار تصادفات منجر به فوت در این روستاها، خبرگزاری شبستان بر آن شد تا گزارشی از وضعیت جاده های این روستا و سایر روستاهایی که در بین جاده های ترانزیتی قرار دارند تهیه کند تا برای بالابردن سطح آگاهی مردم و توجه بیشتر مسئولان ذیربط به این معضل که با جان افراد جامعه گره خورده، مفید باشد.
هر روز با نگرانی مضاعف فرزندانم را راهی مدرسه می کنم
بارانی، یکی از اهالی روستای قرق با ابراز نگرانی از تصادفات رخ داده در این جاده به خبرنگار شسبتان گفت: هر روز با نگرانی مضاعف فرزندانم را راهی مدرسه می کنم.
وی افزود: همسرم هر روز فرزندم را به مدرسه می رساند و بر می گرداند تا در مسیر اتفاقی برایش رخ ندهد.
بارانی اضافه کرد: هر چند روز یک بار شاهد یک اتفاق و حادثه ناگوار در عرض جاده هستیم که برخی مواقع منجر به مرگ هم محلی های ما می شود.
وی خواستار حل این مشکل برای در امان ماندن مردم و دانش آموزان از سوی مسئولان شد.
گذر سالم از جاده هر روز برای ما معجزه است
یکی دیگر از اهالی محل قرق گفت: عبور و گذر سالم از این جاده هر روز برای ما معجزه است و هر لحظه منتظر مرگمان هستیم.
وی افزود: قرار داشتن مدرسه در جوار جاده و عبور دانش آموزان از جاده از جمله خطراتی است که دانش آموزان و خانواده های آنان را تهدید می کند.
وی ادامه داد: بارها به دلیل حوادث تلخ و ناگوار خواسته ام فرزندم را به مدرسه نفرستم تا برایش در این مسیر اتفاقی رخ ندهد.
پل زیر گذر برای استفاده سالمندان بهتر است
یک جوان 18 ساله ای به نام مهران نیز که در حال عبور از زیر یکی از پل های عابر پیاده کنار جاده است، به خبرنگار شبستان گفت: پل هوایی مسیرش دور است و حوصله بالا رفتن از این همه پله را ندارم.
وی افزود: اگر مسئولان پل های فعلی را به پل های برقی تبدیل کنند و یا زیرگذر بزنند راحت تر می توان عبور کرد و برای سالخوردگان هم راحت تر است.
پل هوایی به درد افراد سن بالا نمی خورد
حمید بیکی، یکی از اهالی روستای قرق که با یکی از هم محلی های خود از مسجد بیرون آمده و در حال عبور از جاده اصلی بود، در خصوص عدم گذر خودش از پل هوایی گفت: این پل هوایی به درد افراد سن بالا نمی خورد و بیشتر مورد استفاده افراد جوان و بچه مدرسه ای ها می خورد و ما توان بالا رفتن از این همه پله را نداریم.
وی هم خواستار نصب زیرگذر در این مسیر شد تا از تصادفات جاده ای جلوگیری شود.
سالانه ده ها نفر از اهالی روستای قرق بر اثر تصادفات جاده ای کشته می شوند
محمد رضایی، نائب رئیس شورای اسلامی روستای قرق در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: سالانه 40 نفر از اهالی روستای قرق بر اثر تصادفات جاده ای کشته می شوند.
وی با بیان اینکه دانش آموزان برای رفتن به مدرسه هر روز با مشکل روبرو هستند تا از این سمت جاده به آن سمت بروند، افزود: برای حل این مسئله و مشکل به اداره راه و شهرسازی، بخشداری، فرمانداری و پلیس راه نامه نوشته ایم و خواستار پیگیری برای رفع این مسئله شده ایم.
رضایی افزود: با پیگیری های صورت گرفته سرعت گیر نصب شد اما به جای اینکه خودروها با وجود سرعت گیر کندتر حرکت کنند، با سرعت بالا عبور می کنند و این مسئله باعث آسیب رسانی و حوادث ناگوار برای اهالی روستای قرق شده است.
روستای قرق نیازمند سرعت گیر بتنی و دو پل هوایی دیگر است
وی اظهارداشت: به بخشداری و فرمانداری نامه نوشتیم که عرض جاده نیاز به سرعت گیر بتونی دارد تا از سرعت خودروها بکاهد ولی متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
رضایی با بیان اینکه در عرض این روستا دو پل هوایی نصب است، گفت: این دو پل هوایی کفایت نمی کند این مسیر سه کیلومتری نیاز به 4 پل هوایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای حل این مسئله به مدت 10 سال در حال پیگیری هستیم.
مسئولان اقدامی برای نصب پل هوایی روبروی دبستان کمیل انجام نداده اند
مسعود افندی، دهیار روستای قرق نیز در مقابل مدرسه ابتدایی کمیل در گفتگو با شبستان گفت: این منطقه نیاز به پل هوایی دارد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده، افزود: از قبل تقاضا برای نصب پل هوایی روبروی مدرسه کمیل به اداره راه و ترابری ارسال شده بود ولی متاسفانه هیچ اقدامی نکردند.
افندی تصریح کرد: هر روز دانش آموزان مدرسه ابتدایی کمیل به کمک معلمان خود از این سمت جاده به سمت دیگر می روند.
وی، نصب سرعت گیر و دوربین و تبلوهای هشدار دهنده را در این منطقه ضروری خواند و گفت: اگر رانندگان دوربین را ببینند سرعت خود را کاهش داده و سبب کاهش تصادفات خواهد شد.
وی اظهارداشت: مشکل روستای قرق با رمپ و زیرگذر حل می شود نه اینکه پل هوایی نصب شود و پیرزن و پیرمرد نتوانند از روی آن عبور کنند.
بریدگی غیراستاندارد در آهنگرمحله و تصادفات پیاپی
رضا تمسکنی زاهدی، یکی از اهالی روستای آهنگرمحله گرگان نیز به خبرنگار شبستان گفت: ما هر چند وقت یک بار شاهد تصادفات شدید در این مکان هستیم که بعضا منجر به فوت یکی از هم محلی ها در این مسیر می شود.
وی افزود: چرا مسئولان برای رفع و تبدیل استاندارد بریدگی روبروی خط روستای آهنگرمحله به دوربرگردان استاندارد اقدامی نمی کنند.
تمسکنی زاهدی عنوان کرد: ما تا کی باید شاهد کشته شدن عزیزان مان در این مسیر باشیم و مسئولان هیچ اقدامی نکنند.
مسئولان در جریان تصادفات قرار دارند ولی اقدامی نمی کنند
یکی دیگر از اهالی این روستا نیز که یکی از عزیزان خود را در این مسیر از دست داده است، نیز به شبستان گفت: باعث تاسف است که مسئولان با وجود در جریان قرار داشتن تصادفات مکرر در این منطقه؛ هیچ اقدامی نمی کنند.
وی افزود: بعد از فوت یکی از عزیزانم در این مسیر نامه نگاری ها و پیگیری های زیادی انجام دادم ولی به هیچ نتیجه ای نرسیده است.
مگر اطلاعات و آمار تصادفات به مسئولان نمی رسه !؟
یکی دیگر از خانواده های داغدیده روستای آهنگرمحله عنوان کرد: مسئولان کی می خواهند از خواب خرگوشی بیدار شوند و با چشم باز این حوادث را ببینند مگر اطلاعات و آمار تصادفات به مسئولان نمی رسه !؟
علی صفری، دهیار روستای آهنگرمحله گرگان در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: تا کنون برای رفع مشکل تصادفات در بریدگی روبروی روستای آهنگرمحله نامه نگاری های مختلفی صورت گرفته و از مدیران راه و ترابری خواسته ایم این دوربرگردان استاندارد شود.
وی با بیان اینکه حداقل ماهی دو حادثه منجر به فوت در این محل رخ می دهد، از مسئولان خواست: بریدگی را استاندارد و نسبت به نصب روشنایی معابر اقدام کنند.
صفری اضافه کرد: مردم محل نیز نسبت به این مسئله معترض هستند و خواهان رسیدگی هر چه سریعتر به این مسئله اند.
فوت یکی از اهالی روستا در یک ماه گذشته
وی یادآور شد: در حدود یک ماه قبل بر اثر تصادف در این مسیر، یکی از اهالی روستای آهنگر محله فوت شد.
محمد قاسم مقصودلو، بخشدار بهاران شهرستان گرگان نیز به شبستان گفت: برای حل مشکل مردم روستای قرق سرعت گیر درخواست شده که نامه آن به شورای ترافیک شهرستان ارسال شده و شورای ترافیک باید تائید کند.
وی افزود: روستای قرق چون در مسیر اصلی قرار دارد درخواست سرعت گیر بتنی شده است ولی شورای ترافیک اعلام کرده طبق قانون در روستاها باید کاهنده پلاستیکی نصب شود.
روستای قرق نیازمند پل هوایی و کاهنده
مقصودلو اظهارامیدواری کرد: با تصویب نصب سرعت گیر آسفالتی و بتنی در مسیر روستاها به خصوص قرق، شاهد کاهش تصادفات و حوادث ناگوار برای همشهریان خود باشیم.
به گفته وی، با نصب پل هوایی و سرعت گیر بتنی در قرق مشکلات کمتر خواهد شد.
وی یادآورشد: مشکل روستای نوده ملک نیز با ایجاد یک زیرگذر حل شد و امیدواریم با تصویب شورای ترافیک از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به مشکل دوبرگردان روبروی جاده روستای آهنگرمحله و پمپ بنزین باران نیز گفت: یکی از مشکلات اساسی منجر به تصادفات در این مسیرها دوربرگردان ها است که باید استاندارد سازی شوند.
مقصودلو افزود: متاسفانه هر چند وقت یک بار شاهد تصادفات جاده ای مرگبار در این دور برگردان ها هستیم و سالانه تعداد زیادی از هموطنان ما در این مسیر کشته می شوند.
بخدشار بهاران تاکید کرد: این بریدگی باید تبدیل به دوربرگردان شود که این اقدام باید از سوی اداره راه و شهرسازی صورت گیرد.
تا کنون نامه ای برای استانداردسازی بریدگی نیامده است
شعبانعلی کابلی، بخشدار مرکزی شهرستان گرگان نیز در خصوص حل مشکل مردم روستای آهنگرمحله به شبستان گفت: تاکنون نامه ای از سوی شورا و دهیاری این محل برای پیگیری استانداردسازی بریدگی نیامده است.
وی افزود: بر اساس سیستم اداری پس از ارسال نامه به بخشداری، بخشداری به شورای ترافیک شهرستان اعلام و نامه نگاری می کند.
کابلی با بیان اینکه سال گذشته مسئله مشابهی مثل روستای آهنگرمحله در جاده روستای دودانگه داشتیم، خاطرنشان کرد: این مسئله به شورای ترافیک اعلام شد اما اداره راه و ترابری اعلام کرد ایجاد دوربرگردان مستلزم هزینه زیادی است.
کارشناسان ترافیک تصمیم گیرنده حوادث ترافیکی
وی ادامه داد: این نوع موارد و مسائل باید با نظر کارشناسان شورای ترافیک صورت گیرد و دلایل کارشناسی داشته باشد.
بخشدار مرکزی گرگان اضافه کرد: شورا و دهیاری روستای آهنگرمحله برای حل این مسئله می توانند به بخشداری اطلاع دهند تا اقدامات لازم صورت گیرد.
محمدتقی زمانی نژاد، مدیرکل بنیاد و مسکن انقلاب اسلامی گلستان نیز در گفتگو با شبستان در خصوص روستای قرق، اظهارداشت: جاده روستاهایی که در مسیر بزرگراه ها قرار دارند مربوط به اداره راه و شهرسازی است و ما فقط جدول سازی و طرح هادی روستاها را اجرا می کنیم.
وی افزود: روستای قرق هم از این مسئله مستثنی نیست و این اداره کل کار جدول کشی و طرح هادی را در آن اجرا کرده است.
85 نقطه پر حادثه در استان وجود دارد
علی بخش رستمی، مدیرکل راه و شهرسازی گلستان و دبیر کمیسیون ایمنی راه های گلستان نیز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان اظهارداشت: از سال 86 تا 89 کمیسیونی تحت عنوان کمیته نقاط شناسایی پر حادثه استان در 5 هزار کیلومتر از راه های استان شناسایی شد و بر این اساس یکصد و 12 نقطه پرحادثه شناسایی شد که یکصد میلیارد تومان برای ساخت راه آن نیاز بود.
وی با بیان اینکه بر اساس استانداردهای بین المللی، تحقیقات دانشگاهی و غیره درصد بالای تصادفات سرعت بی جا و سرعت بالا است و جاده های ما برای سرعت بالا طراحی نشده اند، افزود: اکنون این مناطق به 85 نقطه پرحادثه رسیده است و در گام بعدی برآورد شده تا وقتی راه های ما روستایی و اصلی هستند، پرحادثه محسوب می شوند.
بازسازی مسیرهای پرحادثه نیاز به کار کارشناسی است
دبیر کمیسیون ایمنی راه های گلستان در خصوص تصادف و حوادثات غرب گرگان، گفت: برای بازسازی این مسیرها نیاز به کار کارشناسی است و ما باید فرهنگ عبور و مرور جاده ای را درست کنیم.
وی افزود: اداره راه و شهرسازی گلستان به عنوان عضوی از کمیسیون ایمنی راه های استان است و فقط یک رای در تصمیم گیری ها دارد و هر اقدامی در جاده ها باید بر اساس کارشناسی انجام شود.
وی در خصوص حل مشکل مردم قرق گفت: به لحاظ احداث زیرگذر در روستاهای حاشیه جاده ها امنیت نداریم و روگذر هم نیاز به هزینه دارد؛ پل های عابر پیاده هم بلا استفاده مانده است.
رستمی با اشاره به دوربرگردان و بریدگی روبروی پمپ بنزین باران، گفت: طرحی به نام کنار گذر گرگان از محدوده پمپ بنزین باران شروع می شود و طرح غیر همسطح خواهیم داشت. این طرح در روبروی دودانگه نزدیک توسکستان ساخته شده و برای پمپ بنزین باران به ساخت بزرگراه موکول شده است.
وی تاکید کرد: برای ایجاد دوربرگردان ایمن باید جاده ها را عریض کرد و در حاشیه بزرگراه ها همه دارند ساخت و ساز انجام می دهند و با توجه به بودجه فعلی نمی توان کاری انجام داد.
راه اندازی خیرین راهدار و راهساز
رستمی از راه اندازی خیرین راهدار و راهساز خبر داد و گفت: منابع دولتی محدود است و باید برای ایجاد راه، همانند دهه 60 همه مردم کمک کنند تا خیرین راه ساز و راهدار در کنار خیرین مسکن ساز، مدرسه ساز، کتابخانه ساز و غیره فعالیت کنند.
وی ادامه داد: آنچه از گذشته بوده کار شروع شده در 85 نقطه تعیین شده و درصددیم برآورد هزینه کنیم و تابع زمان هستیم.
مشکل مردم قرق گرگان در دست بررسی کارشناسی است
رستمی خاطرنشان کرد: برای حل مشکل قرق گرگان، نامه ای مستقیم از استانداری به شورای ترافیک ارجاع شد و در این کمیسیون مجوز کمیته کارشناسی گرفته شد و نیاز به کارشناسی دارد.
وی با بیان اینکه 14 دستگاه در کمیته ایمنی راه های استان عضو هستند و حق رای دارند، گفت: در این کمیته سه عضو موثر وجود دارد که شامل پلیس راه، حمل و نقل و پایانه های استان و اداره کل راه و شهرسازی است که پلیس راه مسئولیت اعمال قوانین و رانندگی، حمل و نقل مسئولیت مدیریت بهره برداری از راه، ایمنی و فرهنگ سازی هدایت ترافیک و راه و شهرسازی مسئولیت زیرساخت ها را برعهده دارند.
رستمی تاکید کرد: تمامی تلاش ما این است که جاده های استان را برای مردم ایمن کنیم. ولی الان باید وضعیت موجود را حفظ کنیم. راه های ما سرمایه کشور و استان است و باید اینها را حفظ کنیم. همه خدماتی که در حوزه راه انجام شد را حفظ و سفر مردم را ایمن کنیم.
به راستی؛ اداره راه و اورژانس و پزشکی قانونی و فرمانداری ها و پلیس راه مگر کار روتین و وظیفه ذاتی خود را انجام نمی دهند که مردم با نامه نگاری و ... بخواهند اطلاع بدهند و خواهش کنند؟!
اگر دستگاه ها وظیفه ذاتی و روتین خود را انجام دهند و نقاط پر خطر و حادثه خیز و مشکل ساز را بعد از هر تصادف رفع کنند یا بخواهند دلایل تصادف را بررسی کنند و بررسی های کارشناسانه خود را به دستگاه ذیربط ارائه دهند بعید است که دیگه شاهد مشکلات باشیم ؟!
براستی جان انسان ها ارزش ندارند و ارزش و بهای ماشین ها از جان پدر، مادر، خواهر و برادری که کشته می شود و فرزندی یتیم می شود جای نگرانی ندارد؟!
براستی اگر اتفاقی برای یکی از مسئولان در هر جا بیافتد به راحتی از کنار آن رد می شوند ؟!
اگر هر فردی را که برایش اتفاقی می افتد را عضوی از خانواده خود بدانیم و آن مسئولی که با سهل انگاری و بی توجهی از ارائه گزارش به مسئولان ذیربط به سادگی می گذرد را توبیخ یا از کار برکنار کنیم - بعید است که دیگه شاهد اتفاقی ناگوار باشیم.
گرچه این خبرگزاری بر حسب وظیفه و رسالت رسانه ای خود چندین بار با مسئولان دیگر استان نیز تماس گرفته ولی موفق به برقراری ارتباط و صحبت با آنها نشده است. در پایان خبرگزاری شبستان این حق را برای آنها قائل است که پاسخ این سوالات و مطالبات مردم روستاهای شرق گرگان را درهمین خبرگزاری منتشر کند.
پایان پیام/
گزارش: ربابه کابلی
عکاس: عقیل مهقانی
نظر شما