سالانه حدود 250 نفر در سواحل دریای خزر جان خود را از دست می دهند

خبرگزاری شبستان: یک استاد دانشگاه اعلام کرد: سالانه حدود 250 نفر در سواحل دریای خزر گرفتار امواج دریا و جریان های ناشی از آن می شوند و جان خود را از دست می دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، دکتر عبدالعظیم قانقرمه، استاد دانشگاه در جلسه کارگروه تخصصی سیل، برق، آب و فاضلاب استان گلستان در خصوص تاثیر مخاطرات دریایی بر دریای خزر، گفت: از جمله مخاطرات دریایی می توان به مخاطرات زیستی، مخاطرات انسانی، مخاطرات هیدرولوژیی، مخاطرات اقیانوسی، آب و هوایی و زمین شناختی اشاره کرد.


وی افزود: مخاطرات اقیانوسی دارای امواج توفانی، جریان های سطحی و جریان های شکافنده است.


قانقرمه اظهارداشت: سالانه حدود 250 نفر در سواحل دریای خزر گرفتار امواج دریا و جریان های ناشی از آن می شوند و جان خود را از دست می دهند.


وی تصریح کرد: مرگ و میر ناشی از شنا در خزر قابل مقایسه با تلفات زلزله های متوسط در ایران است.


قانقرمه لکه های نفتی ناشی از فعالیت های دریایی، برداشت شن و ماسه ساحلی، نفوذ آلودگی کشاورزی، صنعتی و خانگی از طریق رودخانه ها و فعالیت های زیربنایی نواحی ساحلی مانند ایجاد بندرگاه را از جمله موارد مخاطرات انسانی برشمرد که بر اکوسیستم دریای خزر تاثیر منفی می گذارد.


به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، وی ادامه داد: در سال مقادیر زیادی سموم و کودهای شیمیایی، فاضلاب های شهری و صنعتی از طریق رودخانه وارد دریای خزر می شود که با توجه به وسعت حوضه آبریز ولگا و همچنین میزان آبدهی آن بیشترین نقش را در آلودگی آب دریای خزر دارد.


قانقرمه خاطرنشان کرد: مقدار آلاینده که توسط رودخانه ها به دریای خزر وارد می شود را 74 میلیون تن در سال ذکر کرد که 60 تن آن به رودخانه ولگا اختصاص دارد.


پایان پیام/

کد خبر 345970

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha