به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، همایش دو روزه"کوشیار" به منظور آشنایی با ابوالحسن کوشیار گیلانی در روزهای 7 و 8 اسفند امسال در دانشکده ریاضی دانشگاه گیلان برگزار میشود.
فضاهای عملگری، گرافهای جبری و آثارو دستاوردهای کوشیار گیلانی از جمله محورهای این همایش است که تا کنون32 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که از این تعداد 17 مقاله برای سخنرانی و 6 مقاله برای ارائه بصورت پوستر پذیرفته شد.
این همایش روز چهارشنبه 7 اسفند ساعت 10 صبح در تالار حمکت دانشگاه گیلان برگزار میشود.
گفتنی است، کوشیار گیلانی در پایان قرن چهارم و ابتدای قرن پنجم میزیسته و نقش مهمی در ریاضیات داشته است کاربرد تابع تانژانت، شرح کامل دستگاه موضعی شصتگانی و نوشتن عددهای درست و کسری از نخستین کارهای کوشیار بود.
این دانشمند و مشاهیر بزرگ از دیار گیلان وهمروزگار وهمنشین ابوریحان بیرونی بود. سعدی در باب چهارم بوستان او را دانای گردنفراز خواندهاست.
آثاری که از این دانشمند بزرگ به جا مانده است به زبان علمی آن زمان یعنی زبان عربی است که بخشی ازآثار وی از گذشته به زبان فارسی ترجمه شده است و حتی دست نویسهایی ازکوشیار موجود است. « اصول حساب الهند» به زبان عربی،«زیج جامع» در اخترشناسی،«زیج بالغ»در اخترشناسی، رساله فی الابعاد و الاجرام، کتاب الاسطرلاب، تجرید اصول ترکیب الجیوب، احکام سهمیات ،لامع فی امثلة الزیج الجامع از جمله مهمترین آثار کوشیار گیلانی است.
پایان پیام/
نظر شما