امامزادگان و بقاع متبرکه به قطب‏های فرهنگی تبدیل شود

خبرگزاری شبستان: امام جمعه آرادان خواستار تبدیل بقاع متبرکه و امامزادگان به قطب‏های فرهنگی جامعه شد و گفت: این مراکزمهم دینی، مکان‏هایی امن برای کسب فیض هستند و باید همواره تقویت شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‏الاسلام والمسلمین جلیل شریفی‏نیا امروز(3 اسفند) در حاشیه بازدید از امامزاده علی‏اکبر (ع) آرادان و در نشستی که با حضور مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان و نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: امامزادگان و بقاع متبرکه مکان‏هایی امن برای کسب فیض و اماکنی هستند که در آنها برکات خداوند نازل می‏شود.


امام جمعه آرادان بیان کرد: مردم مومن و خداجوی ایران اسلامی از طریق توسل به این بزرگواران که یادگاران ائمه اطهار (ع) هستند، با خداوند انس می‏گیرند و با اولیای خدا مرتبط می‏شوند.


شریفی‏نیا بقاع متبرکه را در هر منطقه باعث نزول رحمت خداوند متعال دانست و عنوان کرد: بقاع متبرکه در هر منطقه‏ای که واقع شده‏اند، نورافشانی می‏کنند و مومنان از انوار رحمت آنان برخوردار می‏شوند.


امام جمعه آرادان، حاکمیت جور و ظلم را علت هجرت این بزرگواران از شهر و دیار خود ذکر و تصریح کرد: با عنایت به علاقه و ارادت مردم این دیار به خاندان اهل بیت (ع)، امامزادگان سرزمین ما را برای ادامه زندگی خود انتخاب کردند.


شریفی‏نیا، دل‏بستگی و علاقه مردم کشورمان به امامزادگان را علت توسل مردم به این بزرگواران بیان کرد.


وی اقدام در راستای تبدیل شدن بقاع متبرکه به قطب‏های فرهنگی جامعه را باقیات صالحاتی برای کسانی دانست که در حوزه بقاع متبرکه فعالیت می‏کنند.


امام جمعه آرادان افزود: امامزادگان و بقاع متبرکه امروز نیاز دارند تا به آنها توجه بیشتری شود و هر روز نسبت به تقویت برنامه‏های فرهنگی، دینی، قرآنی و مردمی در آنها اقدام کرد.


شریفی‏نیا بیان کرد: مردم در طول تاریخ اسلام از این مراکز مهم بهره‏های معنوی فراوانی برده‏اند و امروز ضرورت دارد تا رسیدگی درخور شأن این امامزادگان و بقاع متبرکه از سوی مسئولان صورت گیرد.


توجه مسئولان به بقاع متبرکه بیشتر شود
 

در ادامه نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی گفت: در برهه کنونی، لازم است تا توجه مسئولان به بقاع متبرکه بیشتر از گذشته شود.


غلام رضا کاتب بر لزوم و ضرورت تقویت بنیه دینی مردم تأکید کردو اظهار کرد: تقویت بنیه دینی مردم در امامزادگان و اماکن مذهبی محقق می‏شود و هر چه در این زمینه فعالیت شود، باز هم کم است.


نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی افزود: هر فعالیتی در بقاع متبرکه کشور، اقدام موثری در راستای ترویج فرهنگ دین‏محور محسوب می‏شود.


وی آشنا کردن کودکان و نوجوانان با برکات وجودی امامزادگان را یکی از اولویت‏های فرهنگی امروز در کشور عنوان کرد و گفت: همه در حال حاضر باید دست در دست هم دهند تا این مراکز فرهنگی به خوبی به مردم معرفی شوند.


کاتب بیان داشت: امروز باید بتوانیم کودکان را با مسائل دینی آشنا کنیم و در امامزادگان با برنامه‏های فرهنگی، معرفت دینی کودکان و نوجوانان را افزایش دهیم و این امر یک ضرورت مهم محسوب می‏شود.


سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، درآمد موقوفات و بقاع متبرکه را برای انجام سرمایه‏گذاری‏های جدید در این اماکن مقدس کافی ندانست.


کاتب گفت: با توجه به درآمد اندک موقوفات و بقاع متبرکه، امکان سرمایه‏گذاری از محل درآمد این اماکن میسر نیست و لازم است تا مسئولان در این زمینه برنامه‏ریزی‏های مناسبی انجام دهند.


اعتبارات دولتی به بقاع متبرکه دارای طرح جامع اختصاص می‏یابد


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان نیز گفت: به منظور جلوگیری از اعمال سلیقه در هزینه‏کرد اعتبارات عمرانی بقاع متبرکه، اعتبارات دولتی به بقاع دارای طرح جامع اختصاص می‏یابد.


حجت الاسلام والمسلمین عبدالله واحدی به لزوم تهیه طرح جامع بقاع متبرکه در استان سمنان اشاره کرد.

وی اظهار کرد: قبل از انجام هرگونه عملیات عمرانی در بقاع متبرکه و امامزادگان استان سمنان، باید نسبت به تهیه طرح جامع بقعه و امامزاده اقدام شود و یک امر باید بیشتر جدی گرفته شود.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان افزود: در تهیه طرح جامع بقاع متبرکه باید با نگاه به آینده، همه نیازهای بقعه را در نظر گرفت و طرحی تهیه کرد که به زودی دست‏خوش تغییر و تحول و دگرگونی نشود.


واحدی عنوان کرد: پس از تهیه طرح جامع بقاع متبرکه با لحاظ تمام نیازهای بقعه باید با اولویت‏بندی خاصی که انجام می‏شود، قسمت‏های مختلف عملیات عمرانی بقعه آغاز خواهد شد.


تعیین روزشمار اجرای پروژه‏های عمرانی دیگر مسئله مهمی بود که مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان به آن اشاره کرد و گفت: طرح‏های عمرانی در بقاع متبرکه باید با برنامه زمان‏بندی ویژه‏ای اجرایی شود.


وی همچنین خواستار توجه بیشتر به ترویج فرهنگ وقف در استان سمنان شد و گفت: توجه به فرهنگ وقف و توسعه موقوفات استان، در نهایت می‏تواند به رشد برنامه‏های فرهنگی، دینی، مذهبی و قرآنی در بقاع متبرکه و امامزادگان استان سمنان کمک کند.

 

به گزارش روابط عمومی اداره اوقاف وامور خیریه استان سمنان،واحدی بیان کرد: امروز نیاز داریم تا مردم وارد میدان شوند و همچون گذشته، خودشان امور را به دست گیرند و در راستای توسعه و ترویج فرهنگ توجه به امامزادگان و بقاع متبرکه بکوشند.


 مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان افزود: امروز باید حداکثر توان خود را به کار گرفت تا بتوان بقاع متبرکه و امامزادگان این استان را به قطب‏های فرهنگی مورد نظر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی تبدیل کرد و از آنها بهترین بهره آموزشی و تعلیمی را برد.


پایان پیام/
 

کد خبر 345804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha