به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، صد و هشتاد و هشتمین شماره هفته نامه پنجره به مدیرمسئولی دکتر علیرضا زاکانی در 100 صفحه و بهای 4500 تومان هم اکنون روی پیشخوان کیوسکهای روزنامهفروشی قرار گرفت. نسخه الکترونیکی نیز با 50 درصد تخفیف در سایت هفتهنامه به آدرس panjerehweekly.ir فروخته میشود.
مجله خبری این هفته نیز به موضوعات مختلفی مانند «مرسی، ایران، حزبالله و حماس»، «نابختیاری سرزمین کهن»، «پایانی دوباره برای سلطان!»، «ابهامات موشکی پیرامون توافق هسته ای»، «فاز دوم فاز گرانی!» و ... می پردازد.
پازل سیاست در ایران(قاعده های بازی سیاست در فقدان نظام حزبی) نوشته دکتر علی دارابی، گر تو قرآن بدین نمط خوانی...(نقدی بر نقد دکتر مهدوی زادگان) نوشته محمدامین بهرامی و ارباب حلقه ها (بحثی درباره اعتقاد و تعدد ربالعالمین) نوشته سیدمحمد روحانی، مطالب منتشر شده در بخش باشگاه اهل قلم این شماره از مجله پنجره هستند.
در مورد نقد بهرامی بر مهدوی زادگان باید گفت: در یکی از شماره های پیشین هفته نامه پنجره پرونده ای درباره الزام حجاب از طرف حکومت نشر یافت. در این پرونده دکتر مهدوی زادگان در کنار سایر اساتید الزام به حجاب را از حقوق حاکمیت دانسته و فراتر از آن حتی الزام به نماز جماعت را نیز در دایره حقوق دولت اسلامی قرار دادند. بازخوردهای این پرونده به صورت تلفنی و متنی به هفته نامه قابل توجه بود که از میان مطالب مطروحه مطلب محمدامین بهرامی انتخاب و این هفته منتشر شد.
حوزه
پرونده این هفته گروه «حوزه» در مورد فقه سیاسی با عنوان «ورود فقه به سیاست» است. از جمله تجلیگاههای رفعت مرتبت آیین محمدی (ص) بر سایر ادیان الهی، توفیق جمع سالم میان دین و دنیاست. اسلام که داعیهدار اهتمام به زندگی دنیوی در ذیل عنایت به حیات اخروی است، نه در پرتگاه غرقگی به دنیا افتاده و نه در زاویه رویگردانی از دنیا به انزوا و مهجوریت دچار شده است.
بیشک مهمترین ابزاری که این آیین را هم در تمامی اعصار و امصار استمرار بخشیده و هم آن را به توفیق این جمع مبارک موفق کرده، همان فقه بهمنزله کاشف از شرایع الهی است. از آنجا که سیاست و حاکمیت، متصدی جهتدهی بخش عمدهای از حیات دنیوی مردم هستند و از آنجا که فقه عهدهدار تنظیم حیات دنیوی و رفع تزاحمات آن با حیات اخروی است، لازم میآید فقه و سیاست در یک همنشینی جانانه به گفتوگو با یکدیگر بنشینند. انقلاب اسلامی، از آن جهت که فقه و فقها را در جایگاه قانوننگاری قرار داد تا یافتههای فقهیشان را در قالب قوانین نظم دهند و برای اجرا آماده نمایند، در تاریخ فقه شیعه نیز نقطه عطفی محسوب میشود. این جایگاه، جایگاهی است که تا پیش از آن برای فقهای شیعه سابقه تاریخی چندانی نداشته است. در این پرونده علاوه بر یادداشتهایی از محمدعبدالصالح شاهنوش فروشانی، عطاءالله بیگدلی، محمدحسین عبدی، سعید طاووسی مسرور و ...، مصاحبه هایی با حجج اسلام نجف لکزایی و ابوالقاسم علیدوست نیز آمده است.
از دیگر بخشهای مهم مجله می توان به پرونده های ذیل اشاره کرد:
سیاســت
قانونگذارانی که دیپلمات میشوند، عنوان پرونده گروه سیاست است. واژه «پارلمان» از گذشتههای دور با «قانونگذاری» عجین شده است و این وظیفه را میتوان مهمترین کارکرد پارلمانها دانست. ریلگذاری برای حرکت سایر دستگاههای حکومتی، وظیفه اصلی مجالس به حساب میآید و از این جهت، نقش قانونگذاران در ساختار حکومت بسیار قابل توجه است. نکته مهم دیگر اینکه این نهاد تبلور اراده ملی است و نمایندگان آن مستقیما توسط مردم انتخاب میشوند. در این بخش یادداشتهایی از سیداسماعیل یاسینی، مهدی شمشیری، سعید صدرائیان، دکتر صباح زنگنه آمده است و درباره برگزاری نهمین اجلاس بین المجالس اسلامی با دکتر علاءالدین بروجردی و درباره نسبت دیپلماسی پارلمانی و رسمی با حسن قشقاوی گفتگوهایی انجام شده است.
ادبیات
پرونده این هفته ادبیات با عنوان «تذکره تبسم» به بزرگداشت و تجلیل از مقام علمی ابوالفضل زرویی نصرآباد اختصاص یافته است که عکس روی جلد مجله را به خود اختصاص داده است. زرویی نصرآباد را فارغ از هنرهایی که دارد، هر که میشناسد به مردانگی و آزادگی میشناسد. بسیاری معتقدند برترین شاعر طنزسرای بعد از انقلاب است و بسیاری او را در عداد بهترین طنزسرایان پارسیسرا قلمداد میکنند؛ شاعر و نویسندهای با تعریفی متعالی و منزه از طنز که شادمانی مردمان و شیرین کردن کام مخاطبان را از وظایف اصلی طنز برمیشمرد.
طنز عفیف و طنز نجیب، که چراغش را مرحوم کیومرث صابری فومنی در هفتهنامه گلآقا برافروخت، با ابوالفضل زرویی نصرآباد مصداقی تام و تمام یافت و بسیاری از چهرههای طنزنویس و طنزسرای نسل جدید در دفتر طنز حوزه هنری که به ابتکار او تاسیس شد، بالیدند و پا گرفتند. اما سرو آزاد طنز، چند سال است که گوشه عزلت اختیار کرده و مقیم خانه پدری در احمدآباد مستوفی شده. بهار امسال نیز عارضه قلبی، کارش را به بیمارستان و عمل قلب کشاند. اینها همه بهانهای شد که در این شماره پنجره، از او یادی کنیم.
در این پرونده علاوه بر مصاحبه ای مفصل با ابوالفضل زرویی نصرآباد، یادداشتها و گفتگوهایی از علی موسوی گرمارودی، امرالله احمدجو، محمدحسین جعفریان، علیاکبر قاضیزاده، سیدعباس سجادی، سیدمحمد ساداتاخوی، گیتی صفرزاده، بهاءالدین خرمشاهی، کیومرث صابری فومنی، اسماعیل امینی، عباس حسیننژاد و ... نیز آمده است.
ترجمه
در بخش باشگاه ترجمه این هفته نیز مطالب متنوعی منتشر شده است: چرخش مصر و معادلات جدید
محور جدید خاورمیانه: روسیه، ایران، عراق، سوریه و مصر از محمد العس با ترجمه بهنام پناهی، چرا رسانهها از فقر بیزارند؟(نگاه رسانه ها به 5/2 میلیارد فقیر در جهان) نوشته دنی شکتر و ترجمه حمیدرضا غلامزاده، اوباما و معشوقه فرانسوی(فرانسوی شدن آمریکا و آمریکایی شدن فرانسه) از بنی آونی و ترجمه پرناز طالبی و کودتا در اوکراین فاجعه در روسیه(تاثیر تغییرات سیاسی اوکراین در موازنه قدرت روسیه و آمریکا) نوشته پل کریک رابرتز و ترجمه فاطمه غلامی و خداحافظ سیاست(زمینههای تصمیم مقتدی صدر برای کنارهگیری از سیاست) به قلم هیثم مزاحم و ترجمه محمد مظهری ازجمله مطالب منتشر شده این بخش است.
ضمیمه
علاقه مندان به بخش ضمیمه با دهمین شماره از ضمیمه رایگان پنجره همراهند. در این شماره با علیاصغر عزتیپاک گپ زدهایم؛ داستاننویس متواضعی که به متن میپردازد و از حواشی دوری میکند. به محض اتمام مصاحبه، خرنوشت اسماعیل امینی را میخوانید و چند فقره وقایع اختلافیه مصور را تماشا میکنید، تا سجاد نجفی با بسته تاریخیاش از راه برسد و شما را غافلگیر (بهقول خودمان سورپرایز) کند. خودنویسهای این شماره که عبارتند از دکتر محمدرضا ترکی، امیرحسن دهقانی، امیر تفرشی (از نواحی زرخیز آمریکای لاتین) و سیداکبر میرجعفری، قلم گرداندهاند و محصول ذهنشان را یادداشت کردهاند برای استفاده شما. در کتابسرا، فهیمه شانه یک سبد کتاب برای شما دارد و تازههای نشر را هم برایتان معرفی میکند. حجت عزیزی کماکان در فرهنگستان، مستقر است و پیشنهادهای فرهنگی ـ هنریاش را به شما عرضه میکند. در گلگلشت هم علاوه بر دوتا کوتاهنوشت مسروقه از یک شبکه اجتماعی، شعری میخوانید از معید داستان، که شاید باور نکنید اما باور کنید اسمش مستعار نیست و واقعی است.
پایان پیام/
نظر شما