علی احمد پناهی، روانشناس نوجوان و جوان، استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار شبستان درباره ی راه اندازی شبکه های اجتماعی ویژه دانش آموزان گفت: ایجاد شبکه اجتماعی برای دانش آموزان عنوان قشنگی است اما باید محتوای خوب هم داشته باشد که نیاز های آموزشی و حس کنجکاوی دانش آموز را اشباع کند.
وی افزود: نوجوانان نیاز های عاطفی و روانشناختی زیادی دارند که باید شناسایی شود، اکنون صدا و سیما آیا توانسته است این نیازها را شناسایی کند تا نوجوانان به سراغ برنامه های ماهواره ای نروند؟ مطمئننا با توجه به نیاز های مخاطب نوجوان برنامه درست نکرده اند و از آسیب شناسی آن هم می ترسند که ممکن است ایجاد شبکه های اجتماعی بومی برای داشن آموزان هم راه حل مناسبی نباشد.
پناهی ادامه داد: ایجاد شبکه های اجتماعی بومی اگر متناسب با نیاز ها نباشد مشکل دیگری را ایجاد خواهد کرد و چشم و گوش دانش آموزانی را هم که عضو شبکه های اجتماعی نیستند را باز خواهد کرد، دانش آموزان را از فطرت پاک جدا می کند چرا که با ایجاد این دسته از شبکه ها حساسیت ایجاد می شود.
این روانشناس نوجوان و جوان با تاکید بر اینکه در مسایل تربیتی بستر های لازم در اجتماع ایجاد نشده است اظهار کرد: ظرفیت روانی در جامعه کم است چراکه روحیات و نیاز ها شناسایی نشده اند تا در این راستا برنامه ریزی و فرهنگ سازی شود.
وی ادامه داد: باید نیاز های واقعی دانش اموزان را دید نه اینکه نیازهای کاذب که با راه اندازی شبکه اجتماعی ایجاد می کنیم البته اگر خوراک جذاب برای کاربران تامین شود و یک بعدی به مسایل نگاه نکنیم ایجاد شبکه اجتماعی میتواند مثبت باشد.
پناهی با بیان اینکه یکی از مشکلات فرهنگی در نظام تعلیم و تربیت نگاه یک بعدی به مسایل است اظهار کرد: باید تمام جوانب را در ایجاد شبکه های اجتماعی در نظر گرفت در غیر این صورت نه تنها مشکلی حل نمیشود بلکه مشکلی دیگر هم ایجاد خواهیم کرد.
حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در هفته پیش از راه اندازی شبکههای اجتماعی بومی و اسلامی ویژه کاربران دانش آموز خبر داد و گفت: معتقدم باید شبکههای اجتماعی را با نیروهای جوان و خوشفکر ایجاد کنیم، شبکههای اجتماعی که دیگران میسازند، مورد نظر ما نیست چرا که آنها هدفهای پنهان دارند در این راستا اعلام آمادگی نیز کرده ایم تا برای سال 93 عملیاتی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما