از همراهی مردم با «ای ایران» تا بغض هنرمند مشهدی

خبرگزاری شبستان: در شب اختتامیه بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر سرود ای ایران دو بار اجرا شد و هر دو بار تماشاگران در حالت ایستاده آن را زمزمه کردند.

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در حالی شامگاه پنج‌شنبه یک اسفند در تالار وحدت برگزار شد که حاشیه‌های جالبی نیز به همراه داشت.

 

در این شب بسیاری از هنرمندان برجسته عرصه موسیقی که چند سالی است در مراسم‌های اینچنینی شرکت نمی‌کردند، حضور داشتند؛ هنرمندانی مثل هوشنگ، پشنگ و اردلان کامکار، هوشنگ ظریف، حسین خواجه‌امیری، لوریس چکناواریان، شهرام ناظری، مصطفی پورتراب، حمیدرضا نوربخش، کیوان ساکت، شاهین فرهت، هادی منتظری و صدیف حضور داشتند.

 

همچنین در این مراسم، محمدرضا باهنر نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی، احمد مسجد‌جامعی رییس شورای شهر و عبدالحسین مختاباد نیز حضور داشتند.

 

در مراسم اختتامیه بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، جمعیت شرکت‌کننده به قدری زیاد بود که بسیاری از آنها در سالن اصلی نتوانستند حضور پیدا کنند.

 

این مراسم با تأخیر 40 دقیقه‌ای با پخش سرود جمهوری اسلامی و تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.

 

عباس سجادی که اجرای مراسم اختتامیه را بر عهده داشت، گفت: روال مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی امسال این است که کسی سخنرانی نکند و تنها با اجرای موسیقی و تقدیر از برگزیدگان مراسم برگزار شود.

 

در این مراسم، هنرمندان در بخش‌های مختلف جشنواره از بین‌الملل، جنبی، استعدادهای درخشان و بانوان قطعاتی را در سالن اجرا کردند.

 

یکی از نکات قابل توجه مراسم اختتامیه، اجرای رامیز قلی‌اف استاد چیره‌دست تارنواز آذربایجانی بود که به همراه نوازندگان‌اش سرود ای ایران از ساخته‌های روح‌الله خالقی را با شعری از حسین گل گلاب و همخوانی تماشاگران ایستاده در سالن اجرا کرد.

 

همنوازی تار رامیز قلی‌اف با کیوان ساکت از نکات قابل توجه مراسم اختتامیه بود که آشتی و پیوند تار ایرانی و آذری را رقم زد.

 

عباس سجادی در حین اجرای مراسم اختتامیه خواستار توجه صدا و سیما به موسیقی بود و گفت: اینکه در رسانه ملی ساز را نشان می‌دهند و می‌گویند اشتباه تهیه‌کنندگان است، جالب است؛ امیدواریم تا می‌شود از این تهیه‌کنندگان خطاکار داشته باشیم البته من با این صحبت‌ها نان خودم را آجر می‌کنم، دستان هم که دو هفته است تکراری پخش می‌شود البته این را باید بگویم آقای ضرغامی توجه ویژه‌ای به موسیقی دارند.

 

عباس سجادی همچنین از دکتر زالی رییس سازمان نظام‌پزشکی که از هنرمندان پیشکسوت عرصه موسیقی دیدن می‌کند نیز که در مراسم حضور داشت، تقدیر کرد.

 

بیست و نهمین جشناره موسیقی فجر بخش تقدیری هم داشت و آن هم در بخش تقدیر از فریماه قوام‌صدری هنرمند پیشکسوت پیانونواز و اردوان کامکار آهنگساز و نوازنده سنتور بود که سجادی از وزیر خواست که به جایگاه بیاید و جوایز اینها را تقدیم کند. وقتی که از اردوان کامکار خواست که به صحنه بیاید خطاب به وی گفت تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شب اختتامیه موسیقی فجر در جمع هنرمندان موسیقی بر استفاده از ظرفیت‌های هنرمندان ممنوع‌الکار تاکید کرد و خواستار توجه مسئولان امور هنری به پی‌گیری حق مالکیت معنوی هنرمندان در آثار خویش که مورد تعدی و تجاوز قرار می‌گیرند، شد.

 

اجرای گروه بانوان در مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر نیز جالب توجه است. گروه ژیوار شیخ‌الاسلامی بدون این هنرمند به صحنه آمدند و قطعاتی را بدون آواز اجرا کردند، سپس این خواننده به صحنه آمد و مورد تشویق قرار گرفت.

 

عباس سجادی خطاب با تاکید بر توجه به موسیقی بانوان و حضور فعال بانوان در عرصه موسیقی گفت: ژیوار شیخ‌الاسلامی جایزه‌های متعددی را از فستیوال‌های بین‌المللی دریافت کرده است.

 

وحید ایران‌شاهی، هنرمند گیتارنواز جوانی که خواستار ثبت رکوردش در کتاب‌های گینس است قطعه پرواز زنبور عسل را اجرا کرد که تماشاگران سالن به این اجرا معترض بودند که چرا جذابیتی برای آنها نداشت.

 

محمد معتمدی و علی قمصری نیز در اختتامیه دوباره عبور را اجرا کردند و عباس سجادی خطاب به مسئولان حاضر در سالن گفت: علی قمصری آهنگساز و محمد معتمدی خواننده جوایزی را از جشنواره‌هایی در کشور فرانسه دریافت کرده‌اند، این دو از جوانان بااستعداد عرصه موسیقی هستند.

 

سجادی سپس با اشاره به اینکه بسیاری از بزرگان موسیقی را به دلیل نور کم در سالن ندیده است، استاد صدیف از کرمانشاه و همچنین استاد شهرام ناظری را معرفی کرد که مورد تشویق قرار گرفتند. از نکات جالب دیگر روبوسی استاد عثمان ... با شهرام ناظری استاد آواز ایران بود.

 

در حین جایزه بخش آواز جمعی، رتبه نخست را گروه آوازی استان خراسان رضوی بدست آورد که سرپرست این گروه با بغض در جایگاه قرار گرفت و گفت: من هم ایرانی هستم چرا وقتی هنرمندی در شهر من کنسرت می‌دهد باید مسئولان شهر ما بازخواست شوند.

 

اجرای محمد اصفهانی بخش پایانی مراسم اختتامیه بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر بود. اصفهانی در حین اجرا از اتاق فرمان خواست نور سالن را روشن کند و زمانی که وی استاد ایرج را در بین تماشاگران سالن دید، گفت: وقتی استاد ایرج اینجا نشسته‌اند من چطوری بخوانم، استاد اجازه بفرمایید من بخوانم، استاد ایرج یکی از آرزوهای دست‌نیافتنی صدای ایران است. محمد اصفهانی اجرایش را با سرود ای ایران به پایان برد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 345580

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha