همایش طلوع زندگی در کانون ثارالله عباس آباد برگزار شد

خبرگزاری شبستان: همایش طلوع زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد به همراه تجلیل از رهایافتگان از اعتیاد 30بهمن در کانون فرهنگی و هنری ثارالله مسجد صاحب الزمان(عج) شهرستان عباس آباد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، دکتر عبدالرضا عباسپور، کارشناس امور فرهنگی شب گذشته(30بهمن) همایش طلوع زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد کانون فرهنگی و هنری ثارالله مسجد صاحب الزمان(عج) شهرستان عباس آباد با بیان اینکه در بیشتر کشورهای دنیا نوجوانان آسیب پذیرترین قشر در برابر پدیده مهلک اعتیاد می باشند، اظهار داشت: بطور کلی دوران نوجوانی دورانی پر کشمکش و اغلب دشوار در زندگی هر فردی می باشد . چرا که نوجوانی قبل از هر چیز دوران تغییرات در رشد جسمانی ،جنسی، روانی و شناختی و همچنین تغییرات در الزامات اجتماعی است.


وی افزود: عدم وجود شرایط مناسب بهداشتی و تربیتی و فرهنگی و اجتماعی برای گذر از چنین مرحله حساسی باعث بوجود آمدن آسیب و بزه اجتماعی نظیر اعتیاد می شود.


عباسپور خانواده، مدرسه، دوستان و معاشران و گروه همسالان، در دسترس بودن مواد مخدر، اوقات فراغت را از علل و زمینه های بروز اعتیاد برشمرد و گفت: خانواده اصلی‌ترین نقش را در تربیت فرزندان دارد . بطور کلی خانواده پایه اساسی و سازنده مهمترین بخش اجتماع است و وجود دیگر نظامات اجتماعی بستگی به مشارکت در نظام خانوادگی دارد و بطور کلی رفتار ناشی از نقشی که در خانواده آموخته می شود سر مشق و نمونه رفتار در سایر قسمت جامعه قرار می گیرد.


وی از مدرسه به عنوان دومین عامل مهم اجتماعی که در گرایش نوجوانان به اعتیاد می تواند نقش مهمی داشت باشد یاد کرد و بیان داشت: مدرسه می تواند نقش مهمی را در سازندگی شخصیت کودکان و نوجوانان داشته باشد؛ به ویژه هنگامی که والدین در برخورد با فرزندان با شکست مواجهه شده باشند مدارس مسئولیت سنگین تری را بعهده دارند.


عباسپور عامل مهم اجتماعی دیگر در گرایش نوجوانان به اعتیاد را معاشرت با دوستان همسن و معتاد دانست و گفت: بدون شک یک دوست معتاد به خوبی قادر است که رفیق خود را اغفال نماید بویژه اینکه افراد در دوران نوجوانی بیش از هر زمان دیگر تحت تأثیر گروه همسالان قرار می گیرند.


وی یکی از بارزترین و در عین حال ساده ترین نشانه ها و علل وجود اعتیاد در جوامع مختلف را در دسترس بودن مواد مخدر اعلام کرد و افزود: چگونگی گذراندن اوقات فراغت از دیگرعوامل اجتماعی گرایش نوجوانان به اعتیاد است .


عباسپور از بین بردن فقر، کاهش دادن فاصله های طبقاتی و نا برابریهای اجتماعی و اقتصادی، توزیع عادلانه ثروت در جامعه ، رفع مشکل بیکاری والدین ، مهار تورم، جلوگیری از تراکم جمعیت در محله های فقیر نشین و کم درآمد، ریشه کن نمودن بیسوادی والدین، ایجاد مراکز مشاوره و راهنمائی نوجوانان در سطح گسترده را از مهمترین راههای پیشگیری از اعتیاد نوجوانان دانست.


سرهنگ احسان اله کشاورزی، فرمانده نیروی انتظامی عباس آباد نیز در این همایش با اشاره به وجود یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد در کل کشور گفت: اگر این جمعیت را با بعد خانوار حساب کنیم، حدود 6 میلیون ایرانی به طور مستقیم درگیر مواد مخدرند و همچینین 9/3 درصد از جمعیت معتادان را زنان تشکیل می‌دهند.


وی با بیان اینکه پدیده شوم مواد مخدر در کمین همه خانواده‌ها است و هیچ‌کس از هر طبقه و گروه اجتماعی که باشد نمی‌تواند تصور کند که از این تهدید مبراست، تاکید کرد: باید با ورود خانواده‌ها به عرصه مبارزه با مواد مخدر، رویکرد اجتماعی امر مبارزه در جامعه را تقویت کرد و همچنین از ظرفیت خیریه‌ها، تشکل‌ها و رسانه‌ها در این خصوص بهره برد.


گفتنی است؛ در پایان مراسم به چند جوان که سالها در دام اعتیاد گرفتار بوده اند ولی با عزم اراده دوباره به زندگی عادی برگشته اند و خورشید زندگی شان دوباره طلوع کرده به رسم یادبود هدایایی از طرف امام جماعت کانون و کارشناس کانون های فرهنگی و هنری مساجد ماندران در منطقه تنکابن و عباس آباد اهدا شد.


پایان پیام/

کد خبر 345333

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha