به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، دکتر علیاکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران در همایش ملی فقه هستهای با اشاره به جایگاه اسلامی کشورمان و ممنوعیت دسترسی به هر نوع سلاح هستهای گفت: کشور ما در جایگاه یکی از بزرگترین ملل جهان اسلام و برخوردار از منزلتی ویژه و یگانه در منطقه خاورمیانه بر آن است تا همراه و همگام با رشد پرشتاب بهرهگیری از علوم و فنون نوین در عرصه جهانی و با در نظر گرفتن الزامات توسعه درونزا در راستای گسترش کاربرد فناوری صلحآمیز هستهای تلاش کند، ما در این مسیر مصمم هستیم تا ضمن بهرهمندی از دستاوردهای مشترک معرفت بشری و تعامل سازنده با دیگران جایگاه شایسته خود را در مقام کشوری دیرپا و تمدنساز تثبیت کنیم.
وی افزود: سازمان انرژی اتمی در مسیر دستیابی به اهداف و رهیافت یادشده تلاش خود را جهت تحقق اهداف نظام اسلامی به کار گرفته و به رغم اعمال برخی تبعیضهای ناروا ضمن پایبندی و پافشاری بر حفظ اصول، سیاست مستقل جمهوری اسلامی در قالب مصالح و منافع ملی توانسته است در چهارچوب میثاقها و تعهدات بینالمللی در راه گسترش کمی و کیفی، استفاده از فناوری صلحآمیز هستهای گام بردارد. در تداوم رویکرد مذکور نظام اسلامی کوشش مستمر خود را به پایان بخشیده و به روند اعمال سیاست استاندارد دوگانه معطوف کرده است.
دکتر صالحی تصریح کرد: بر اصل کنونی دامنه و ژرفای کاربرد این فناوری در حوزههای مختلف حیات بشری به حدی امتداد یافته است که میتوان گفت بسیاری از ابعاد و زوایای زندگی امروزین انسان به گونهای تحت تأثیر این دستاورد علوم و فنون نوین قرار گرفته است.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان این مطلب که امروزه کشورمان به واسطه انرژی صلحآمیز هستهای در زمینههای مختلفی به رشد و بالندگی دست یافته است، عنوان کرد: امروزه در بخش تولید انرژی و در زمینههای پزشکی، صنعتی و کشاورزی حضور راهگشای این فناوری به روشنی قابل مشاهده است و انتظار میرود در پرتو التزام عملی تمام کشورهای جهان به سیاست راهبردی اعلامشده از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر اتم برای صلح و اجرای مفاد کنوانسیون خلع سلاح جهانی نگرانیهای موجود پیرامون تولید، انباشت و بکارگیری تسلیحات اتمی مرتفع شود و جهانیان بر کنار از دین و هراس در مورد برهمخوردن موازنه وحشت و پیامدهای ناگوار عدم تعادل و توازن در سطح بینالمللی از ثمرات فناوری صلحآمیز هستهای بهرهمند شوند.
دکتر صالحی افزود: این رویای ماست هرچند تحقق عینی و عملی آن با موانع و دشواریهای گوناگون مواجه است اما تلاش برای دستیابی به این هدف والا وظیفه همه کسانی است که به جهانی عاری از تسلیحات کشتارجمعی میاندیشند و من آن روز انتظار میکشم حتی روزی که دیگر نباشم.
تعالیم اسلام مخالف هرگونه خشونت و افراطیگری است
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به آموزههای قرآن کریم و دین مبین اسلام در خصوص هر نوع خشونت و افراطیگری گفت: با نگاهی هرچند گذرا به آموزههای قرآن کریم و تعالیم حضرت رسول (ص) و خاندان پاک و مطهر ایشان میتوان دریافت که گنجینهای بیپایان از نکات حکمتآمیز و حکمتآموز پیشروی ما گشوده است که این میراث بیبدیل بدون تردید میتواند راهگشای حل و فصل بسیاری از مشکلات فراروی جامعه بشری بوده که در راستای جلوگیری از گسترش دامنه رقابتهای تسلیحاتی و مبارزه با خشونت و افراطیگری مورد استفاده قرار بگیرد.
صالحی تصریح کرد: به عنوان مثال در فرازهایی از قرآن کریم در خصوص ارتباط با شیوه مواجهه انسان با جهان طبیعت و چگونگی تعامل انسانها با یکدیگر مفاهیم روشن و ارزشمندی بیان شده است. از نظر اندیشه اسلامی طبیعت تجلیگاه آن محبوب ازلی است و از این رو در کلیات خود از قداست برخوردار است و بدین لحاظ آدمیان را نرسد که به هر بهانه و دستاویزی در تخریب آن بکوشند و سرچشمههای حیات را نابود سازند.
صالحی تصریح کرد: در این میان کارنامه درخشان فقهای مجاهد و عالمان نستوه تشیع را نیز سرشار از باریکاندیشی و موشکافی عالمانه در تدوین سازوکاری است که از رهگذر آن بتوان به تنظیم مناسبات و شیوه اجرایی تعاملات پرداخت و ناگفته پیداست این میراث سترگ مرهون مجاهدت خستگیناپذیر عالمانی است که جان و جهان خویش را در طبق اخلاص نهاده و به استخراج احکام الهی از منبع وحی و سنت نبوی پرداخته است. تدوین و تنقیح بسیاری از قواعد فقهی از جمله قاعده لا ضرر ولا ضرار قاعده رض و برخی دیگر از قواعد فقهی سامانه و سازوکار حقوقی و قانونی مستحکمی را فراهم آورده که از سرچشمه الهام غیبی و سیره شریف نبوی نشأت گرفته است. شایان ذکر است، در طول تاریخ پرافتخار فقه اهل بیت (ع) با حضور چهرههای تابناکی مانند شیخ طوسی، شیخ انصاری، آخوند خراسانی و دیگر بزرگان در این عرصه مواجه هستیم که در سایه فکر عمیق و دقیق خویش میراث را پیش روی ما قرار دادهاند که در تدوین اصول و مبانی حقوق اسلامی و دیگر شاخههای معرفت بشری راهنمای انسان معاصر است.
انقلاب اسلامی فقه شیعه و امامیه را وارد مرحله جدیدی کرد
دکتر صالحی با اشاره به تحولات انقلاب اسلامی در حوزه فقه به بنیانگذاری امام خمینی (ره) گفت: اگر روزگاری بزرگان حوزه علمیه از رهگذر ژرفاندیشی و بزرگمنشی مسیر را برای تدوین حقوق اسلامی و ایجاد حکومت مبتنی در کشور در دوره مشروطه هموار کردند در روزگار ما نیز برکات حوزههای علمیه تشیع تداوم یافته است، با این همه باید به این حقیقت اذعان نمود که با ظهور و حضور محیالدین زمان حضرت امام خمینی (ره) بنیانگزار جمهوری اسلامی تفکر شیعه و فقه امامیه وارد مرحله جدیدی از حیات خود شده و درگیر عرصههای راهبردی حیات اجتماعی از جمله حوزه حقوق بینالملل، حقوق بشر و محیط زیست شده است.
وی خاطرنشان کرد: در جریان آغاز دوره جدید مذاکرات دولت جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 5+1 مقام معظم رهبری از شیوه اتخاذشده از سوی کشورمان با عنوان نرمش قهرمانانه یاد نمودهاند، در آغاز این فرایند برخی افراد و حتی دوستان در سطح افکار عمومی از درک نکته نهفته در بیان رهبری نظام از آن غافل ماندند که فرمودند به فضل پروردگار ایران امروز در اوج اقتدار است و نتیجه هرچه باشد به خیر و صلاح کشور اسلامی خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما