به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، از ظهر امروز به وقت تهران تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان به ریاست سید عباس عراقچی با تیم گروه 1+5 به ریاست هلگا اشمید پای میز مذاکره نشسته اند تا چارچوب گفتگوهای دور نهایی را پایه ریزی کنند.
بنابراین گزارش، مذاکرات ایران و 1+5 ساعت 11 و 15 دقیقه صبح روز سهشنبه 29 بهمن به وقت محلی با حضور محمد جواد ظریف و کاترین اشتون در مقر سازمان ملل در سطح معاونان وزیران خارجه 1+5 آغاز شد. البته جلسه مقدماتی این مذاکرات شب گذشته در شام کاری بین محمد جواد ظریف و کاترین اشتون برگزار شد و صبح امروز نیز پیش از آغاز مذاکرات زنگ شروع با حضور این دو فرد به صدا در آمد و سپس ظریف و اشتون عکس یادگاری گرفتند.
پیشبینی شده است که این مذاکرات به مدت سه روز انجام شود.
همچنین قرار است این گفتوگوها در نوبت عصر به سرپرستی معاونان ظریف و اشتون برگزار شود و دو طرف چشماندازهای روبه رو برای رسیدن به راهحل جامع در چارچوب توافق ژنو را بررسی کنند.
در عین حال یک عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان درباره مذاکرات روز سهشنبه اظهار کرد که مهمترین هدف و برنامه این دور از مذاکرات در وین رسیدن به دستور کار گفتوگوها درباره راهحل جامع است.
در همین زمینه یک مقام آمریکایی نیز دوشنبه شب فهرست موضوعاتی که قرار است در چارچوب مذاکرات هستهای درباره گام نهایی مورد بررسی قرار گیرد را متنوع، زیاد و بسیار جزیی و پیچیده دانست.
این مقام آمریکایی همچنین درباره برنامه موشکی ایران در اظهاراتی مداخله جویانه گفت که "ما درباره موشکهای بالستیک که توانایی حمل کلاهک هستهای را دارند صحبت میکنیم."
اما محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در واکنش به این اظهارنظرها روز دوشنبه تأکید کرد: موضوع گفتوگو با 1+5 فقط برنامه هستهای ایران است و هیچ موضوع دیگری از جمله توان نظامی ایران در این گفتوگوها نیست.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که از روز گذشته در وین اتریش حاضر شده پیش از آغاز مذاکرات دیدارهای دو جانبه ای نیز برگزار کرد.
براساس این گزارش، ظریف صبح امروز سهشنبه با همتای اتریشی خود دیدار کرد و همچنین سباستین کورتس و محمد جواد ظریف در یک صبحانه کاری هم گفتوگوها درباره روابط دو جانبه و مسایل مورد علاقه را دنبال کردند.
علاوه بر این پیش از آغاز مذاکرات، با یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی هستهای در مقر آژانس دیدار و گفتوگو کرد.
گفتنی است سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده این کشور در گروه کشورهای 1+5 با محمد جواد ظریف رییس هیات مذاکرهکننده ایران پیش از آغاز مذاکرات ایران و 1+5 دیدار کرد.
علاوه بر این دیدارها، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و رییس هیات مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران با هاینس فیشر رییس جمهوری اتریش دیدار و گفت و گو کرد .این دیدار پیش از آغاز دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 انجام شد و طرفین درباره روابط دو جانبه، مسایل بین المللی و موضوع هسته ای ایران با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردند .
گفتنی است که ایران و گروه 1+5 در دور مقدماتی مذاکرات خود بر سراجرای برنامه اقدام مشترک هسته ای به توافق رسیدند که اجرای این برنامه را از روز 20 ژانویه کلید زده اند و در خصوص اجرای به تعهدات از سوی ایران وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا و مذاکرهکننده ارشد این کشور در مذاکرات هستهای با ایران روز دوشنبه در گفتوگو با شبکه خبری سی.ان.ان گفت: تاکنون همه، هم ایران و هم بقیه ما که تحریمهای محدود و هدفمندی را لغو کردیم به تعهدات خود عمل کردهایم.
سی.ان.ان گزارش داد که شرمن این اظهارات را از وین بیان کرد؛ قرار است مذاکرات درباره یک توافق دائمی بین ایران، آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین روز سهشنبه در پایتخت اتریش آغاز شود.
شرمن گفت که مذاکرات وین "براساس آن گام اول پیش خواهد رفت، زیرا ما نمیخواهیم که این تنها گام باشد."
معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت: ما با چشمهای باز و کاملا هوشمندانه وارد این مذاکرات شدیم. گفتوگوها بسیار دشوار خواهد بود.
شرمن در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: آنچه برای من مهم است این است که ایران بیشتر از آنکه حرف میزند عمل کند.
وی افزود که توافق نهایی منوط بر این خواهد بود که ایران گامهای قابل راستیآزمایی "ملموسی" را برای اثبات صلحآمیز بودن برنامه هستهایاش اتخاذ کند.
مذاکرهکننده هستهای ارشد آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که گزارشات اخیر درباره اینکه روسیه پیشنهاد ساخت یک راکتور هستهای را در داخل ایران در ازای نفت داده است، مشاهده کرده است، ولی در این زمینه اظهارنظری نکرد و نگفت که این ایده خوبی است یا خیر.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: از ظهر امروز تیم مذاکره کننده هسته ای ایران و گروه 1+5 در وین اتریش پای میز مذاکره نشستند تا چارچوب گفتگوهای نهایی هسته ای ایران و غرب را طراحی کنند.<BR>
کد خبر 344684
نظر شما