مسجدمحلی برای مشورت ودادخواهی/معرفی10مسجدشاخص طرازاسلامی خراسان رضوی

خبرگزاری شبستان: همواره مسجد، جایگاه گفتگو و مشورت در رویدادها بوده است و مهم‌ترین این مشورت‌ها در حوزه نظامی و غزوات و تنظیم سیاست‌های دفاعی انجام می‌شده است.

خبرگزاری شبستان- خراسان رضوی: مسجد، جایگاه سجده است و سجده اوج عبادت و بندگی انسان برای خداوند است بنابراین امروزه، جامعه اسلامی ما همانند دیگر جوامع، از ویژگی‌ها و کارکردهای حقیقی مسجد در صدر اسلام فاصله دارد که برای رسیدن به الگوی مسجد طراز اسلامی نیاز به کم کردن این فاصله‌ها داریم، مسجد طراز اسلامی عهده‌دار نقشهای مهمی در زمینه عبادی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و نظامی است همچنین برای تبیین جایگاه و شاخصه‌های مسجد طراز اسلامی باید بازگشتی به صدر اسلام داشت.


به گواهی تاریخ، مسجد نخستین محلی است که پیامبراکرم(ص) در آن به قضاوت و دادخواهی و حل و فصل اختلافات، منازعات و صدور احکام قضایی پرداختند و مکان دیگری جز مسجد برای قضاوت آن نقل نشده است.


همچنین مسجد در صدر اسلام، محل برافراشته شدن پرچم سپاه اسلام و اعزام آنان به جبهه‌های نبرد بوده است. پیامبر اکرم(ص)، خطبه‌هاى آتشین خود را که براى اعزام مسلمانان به جهاد و مبارزه با کفر و شرک بود، در مساجد ایراد مى‌کردند و حتى آمادگی‌هاى قبل از اعزام هم در مسجد شکل مى‌گرفته است.


همواره مسجد، جایگاه گفتگو و مشورت در رویدادها بوده است و مهم‌ترین این مشورت‌ها در حوزه نظامی و غزوات و تنظیم سیاست‌های دفاعی انجام می‌شده است.


با گسترش جمعیت مسلمانان و کثرت منازعات و اختلافات، سازمان‌هایی به امر قضا در جامعه اسلامی پرداختند پس از برقراری جمهوری اسلامی ایران، قوه قضائیه، یکی از قوای سه‌گانه نظام حکومتی، این امر برعهده گرفت امروزه جلسات شوراهای حل اختلاف با نظارت قوه قضائیه نیز در مسجد تشکیل می شود.


لازم به ذکر است که برخی از علما قائل به کراهت قضاوت در مسجد هستند.


10 مسجد طراز اسلامی خراسان رضوی معرفی شدند

در همین راستا حجت الاسلام  حسینعلی رحمتی، مسئول رسیدگی به امور مساجد سازمان تبلیغات خراسان رضوی 10 مسجد از مساجد خراسان رضوی را به عنوان مساجد طراز اسلامی معرفی کرد.


وی خاطر نشان کرد: از تعداد مساجد قابل تجلیل به عنوان مساجد طراز اسلامی پنج مسجددر مشهد و پنج مسجد در شهرستان های مختلف خراسان رضوی است.


وی افزود:مساجد صنعتگران، مسجد موسی ابن جعفر (ع)، المنتظر(عج)، امام حسن (ع) و امام سجاد (ع) از جمله مساجد مورد تجلیل به عنوان مسجد طراز اسلامی در مشهد هستند.


حجت الاسلام رحمتی اذعان داشت: همچنین مسجد النبی سبزوار، مسجد نبی اکرم (ع) نیشابور، مسجد مهدیه جامع بیدخت گناباد، مسجد مهدیه قوچان و مسجد حضرت ولیعصر (عج) به عنوان مساجد طراز اسلامی در شهرستان های خراسان رضوی انتخاب شدند.


مسئول امور مساجد اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: برخورداری از خلاقیت و ابتکار را در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و بهره‌مندی از دانش‌های روز مانند اینترنت از مهم‌ترین معیارهای مسجد تراز اسلامی در عصر ارتباطات است.
 

و ی خاطرنشان کرد: این برنامه، تکلیف دست‌اندرکاران مسجد را از این پس دو برابر خواهد کرد چراکه باید بیش از گذشته فعالیت فرهنگی داشته باشند و هنر ارتباط با اقشار مختلف به‌ویژه قشرخاکستری جامعه را توسعه دهند.


مشهد با کمبود مسجد در جامعه روبه رو هستیم

بنا بر این گزارش همچنین حجت‌الاسلام حسین حائری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان ‌رضوی با بیان اینکه در مشهد کمبود مسجد در جامعه روبه رو هستیم، ابراز کرد: باید مساجد بیشتری در جامعه ساخته شود و شاهد حضور پرشور مردم در مساجد باشیم.


وی با اظهار تاسف از اینکه این موضوع و مسئله در جامعه ما مورد غفت قرار گرفته است، گفت: متاسفانه دشمنان اسلام تهاجمات فرهنگی بسیاری علیه ما شروع کرده و توانسته‌اند نفوذ بسیاری در این حوزه داشته باشند اما ما نباید بگذاریم دشمنان به اهداف شوم خود دست پیدا کنند.


رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان ‌رضوی حجت‌الاسلام حائری تصریح کرد: باید فرهنگ سازی مناسبی در جامعه صورت بگیرد لذا پدران و مادران وظیفه دارند، رابطه فرزندان خویش با مسجد را قوی کنند تا حضور جوانان و نوجوانان پررنگ‌تر از سایر اقشار جامعه باشد.


وی با بیان اینکه رابطه تقویت شده با محیط های معنوی و همسایه بودن با مسجد از نعمت های بزرگی است که ما باید همواره شاکر آن باشیم، از مردم خواست که بیشتر در امر مهم ساخت مساجد یاری کنند.


حجت الاسلام حائری با بیان اینکه باید بستر لازم برای حضور نسل نوجوان و جوان در فعالیت های دینی فراهم شود، تصریح کرد: باید برای هدایت فکری نسل جوان کشور برنامه ریزی های طولانی مدتی انجام شود چرا که مساجد مکان‌ی مناسب برای ایجاد فرهنگ دینی در ضمیر جوانان ما هستند.


مسجد طراز اسلامی طبیب درمان دردهای جامعه است
همچنین حجت الاسلام امر الله سبحانی نیا، رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی گفت: مسجد طراز اسلامی طبیب درمان دردهای جامعه است.


رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی خاطر نشان کرد: مسجد طراز اسلامی به مسجدی گفته می شود که بتواند اقشار مختلف جامعه را با دین و فرهنگ اصیل اسلامی آشنا کند.


حجت‌الاسلام‌ سبحانی‌نیاخواستار تبیین نقش سازنده‌ای که مسجد طراز اسلامی درجامعه شد و گفت: اگر بتوان مساجد را به آن سمت‌وسوی معیارهای مسجد طراز اسلامی سوق داد می‌توان مسجد را در حکم یک طبیب برای درمان دردهای جامعه دید.


وی بیان داشت: مسجد تراز اسلامی علاوه بر حل مشکل مادی مردم به رفع مسائل خانوادگی، علمی و شخصیتی افراد جامعه نیز کمک خواهد کرد.


مساجد در طول تاریخ اسلام در انسجام و هدایت جامعه نقش سازنده ای ایفا می کنند

حجت الاسلام محمد سلطانی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: خداوند در قرآن کریم، از شان پیامبرانی مانند حضرت ابراهیم(ع) و حضرت اسماعیل(ع) یاد می کند که آنان را مامور خدمت به مساجد کرده است.


حجت الاسلام سلطانی افزود: مساجد در طول تاریخ اسلام و انقلاب توانسته اند در انسجام و هدایت جامعه نقش سازنده ای ایفا می کنند.


رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: خطبا و منبری های خوش سلیقه در این زمینه نقش سازنده ای دارند، همانطور که شهید کافی(ره) توانست خیل عظیمی از جوانان را در آن دوران در مساجد گرد هم آورد.


نیروهای ارزشمند در جامعه برخاسته از مسجد هستند
حجت الاسلام محمد حسین مهدوی مهر، رییس جامعه المصطفی العالمیه مشهد گفت: مساجد همواره نقش هدایتگری داشته اند و نیروهای ارزشمند، مومن، خدمتگزار و دلسوز در جامعه برخاسته از مسجد و تربیت یافته این مکان مقدس است.
 

وی افزود: اگر از فضای معنوی مساجد به نحوی مطلوب استفاده شود و امامان جماعت فعالیت های خود را بر پایه علم، آگاهی و مطالعه قرار دهند می توانند فعالیت های بسیار سازنده ای ارائه داده و نقش بسیار مطلوبی بر سازندگی روح و روان انسانها خصوصا جوانان داشته باشند.


حجت الاسلام مهدوی مهر اظهار داشت: مساجد پیش از انقلاب اسلامی بهترین و مناسب ترین پایگاه برای سازماندهی تشکل های مختلف بودند اما بعد از انقلاب، کارکرد مساجد با افت و خیزهای فراوانی همراه بوده و متاسفانه کارکرد مطلوبی نداشته اند.


رییس جامعه المصطفی العالمیه مشهد با اشاره به نقش مساجد به عنوان پشتوانه اخوت اسلامی، تصریح کرد: اصلی ترین اتحادها، اتحادی است که به طوری طبیعی و با پشتوانه ای معنوی در مسجد شکل می گیرد، به این وسیله کمبودهای محلی تا حد زیادی برطرف می شود و فعالیت های عام المنفعه نیز ثمره اتحاد و اخوت اسلامی است که در مساجد تقویت می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 344653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha