حجتالاسلام زرگر، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر صبح امروز در برنامه زنده تلویزیونی از شبکه قرآن و معارف سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: نکته مهم در فریضه امر به معروف و نهی از منکر ایجاد تعامل انسانی میان دو انسان است. در انجام فرایضی مانند نماز یا روزه مخاطب و طرف مقابل انسان خدا است و نتیجه آن نیز سعادت و کمال انسانی است. در امر به معروف و نهی از منکر هم از آن جهت که یک فریضه الهی است و انسان دستور الهی را اجرا میکند از اجر و پاداش الهی نیز برخوردار میشود اما نکته مهم در امر به معروف و نهی از منکر ایجاد تعامل انسانی میان دو فرد است.
وی افزود: نحوه و چگونگی شکلگیری این تعامل و نوع عکسالعملی که در مخاطب ایجاد میشود بسیار حایز اهمیت است، به همین دلیل آمر به معروف یا ناهی از منکر میبایست مانند یک مجتهد عالم، آگاهی لازم در این رابطه را داشته باشد. زمان، مکان، شرایط، شخصیت مخاطب، سن مخاطب، نحوه امر به معروف و نهی از منکر کردن، تشخیص اینکه آیا یک نگاه یا یک اشاره کفایت میکند یا نه، حتما باید تذکر لسانی داده شود همه از شرایطی است که در امر به معروف و نهی از منکر باید رعایت شود.
حجتالاسلام زرگر ضمن بیان شرایط امر به معروف و نهی از منکر افزود: یکی از مسایلی که همیشه در این زمینه مطرح میشود این است که وقتی ما خودمان عملی را انجام نمیدهیم چگونه به دیگران بگوییم این مسئله در امر به معروف و نهی از منکر موضوعیت ندارد. طبق فتوای تمام مراجع اگر خود فرد هم عامل نباشد در صورتی که شاهد انجام منکر باشد باید امر به معروف و نهی از منکر کند و این یک تکلیف و واجب شرعی است. عامل نبودن من به یک معروف باعث ساقط شدن تکلیف در انجام امر به معروف نمیشود.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در این زمینه افزود: دانشجویان در جلسات متعدد و مختلفی از مقام معظم رهبری در رابطه با مبارزه و برخورد با منکرات در دانشگاهها سؤال کردند که وظیفه ما چیست؟ مقام معظم رهبری فرمودند "وظیفه شما وظیفه شما گفتن است و وظیفه دولت برخورد، اما به شما بگویم آن چیزی که اثر میگذارد همین زبان است. بعضیها میگویند این امر به معروف و نهی از منکر باید اثر داشته باشد. من به شما میگویم اثر زبان قطعی است اما به شرطی که 10 نفر بگویند".
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گفت: احتمال تأثیر یکی از شرایط امر به معروف و نهی از منکر است اما ما باید زمینه آن را فراهم کنیم، اینکه هر شخصی به عنوان یک فرد نوعی تذکر لسانی بدهد و در همین حد امر به معروف و نهی از منکر بکند بعد نفر دوم، نفر سوم، نفر چهارم این تأثیرگذار می شود.
وی در تشریح برنامههای ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گفت: یکی از برنامهها و فعالیتهای این ستاد موضوع همگانی کردن تذکر لسانی است. اینکه تمام مردم جامعه احساس کنند که در یک کشتی هستند و با هر گناهی در جامعه آسیبی به بدنه این کشتی وارد میشود و همه جامعه در معرض خطر قرار میگیرند.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به آغاز هفته امر به معروف و نهی از منکر از برنامههای خاص این ستاد در پنج استان کشور خبر داد و گفت: بر اساس کار مطالعاتی و برنامهریزی شده این ستاد در پنج استان کشور که زمینه و شرایط لازم را دارا هستند برنامه تذکر لسانی با شعار تذکر لسانی وظیفه همگانی اجرا میشود.
پایان پیام/
نظر شما