به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، قربانعلی سعادت، استاندار آذربایجان غربی، در این کنگره که امروز(28بهمن) در سالن چمران دانشگاه ارومیه با حضور دکتر عیسی کلانتری دبیر اجرایی ستاد احیای دریاچه ارومیه و جمعی از اساتید و صاحب نظران داخلی و خارجی برگزار شد، گفت: بحران دریاچه ارومیه بیشتر ناشی از سوء مدیریت و در واقع دخل و تصرف بی رویه در طبیعت بوده است.
وی، با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید بصورت جدی مساله نجات دریاچه ارومیه را پیگیری میکند، افزود: تصمیمات و اقدامات دولت یازدهم در خصوص احیای دریاچه ارومیه شامل تصویب طرح احیای دریاچه ارومیه در اولین جلسه هئیت دولت، تشکیل کارگروه نجات دریاچه ارومیه و انتخاب دکتر عیسی کلانتری به عنوان مجری ستاد احیای دریاچه ارومیه نشانگر عزم جدی دولت در نجات این دریاچه است.
استاندار آذربایجان غربی، در خصوص پیامدها و نتایج مثبت برگزاری کنگره تخصصی نجات دریاچه ارومیه نیز گفت: امیدواریم با برگزاری چنین همایش های علمی و تخصصی و بهره گیری از نظریات و اندیشه های متخصصان و دانشمندان داخلی و خارجی، راهکاری جامع برای احیای دریاچه ارومیه اتخاذ شود.
سعادت با اشاره به اینکه دستگاه های ذی مدخل در بحث نجات دریاچه ارومیه باید وظایف و تکالیف خود را بشناسند و به آن عمل کنند، افزود: بخشی از وظایف تعریف شده در خصوص احیای دریاچه ارومیه مربوط به دستگاه های اجرایی، بخشی مربوط به دستگاه های منطقه ای مدیریت عمومی و بخشی هم مربوط به دستگاه های همیار و پشتیبان است که همه این سازمانها و دستگاه ها باید با هماهنگی و تقسیم وظایف، اهداف مورد نظر را در خصوص نجات دریاچه ارومیه پیش ببرند.
وی، با بیان اینکه عدم مدیریت صحیح در استفاده از منابع آب و عدم رعایت حقابه دریاچه ارومیه در خشک شدن این دریاچه موثر بوده است، اضافه کرد: باید کارها و اقدامات غیرعلمی سال های گذشته مانند حفر چاههای غیرمجاز و استفاده از شیوه های آبیاری سنتی در استان را بازنگری و اصلاح کنیم که در این مسیر هم دولت و هم مردم نقش اساسی را ایفا میکنند.
استاندار آذربایجان غربی، با اشاره به اینکه 36 درصد اشتغال مردم استان آذربایجان غربی مربوط به بخش کشاورزی است نیز گفت: باید رژیم اشتغال مردم استان را از کشاورزی که عمدتا حالت سنتی دارد را به سمت اشتغال در بخش های صنعت، معدن، خدمات گردشگری و بازرگانی سوق دهیم که برای رسیدن به این هدف دولت باید زمینه های لازم را فراهم کند و مردم نیز همکاری و همیاری داشته باشند.
سعادت اضافه کرد: توسعه بی رویه کشاورزی و اجرای شیوه های آبیاری سنتی در اراضی کشاورزی حوزه آبریز دریاچه ارومیه تاثیر مستقیمی در خشک شدن این دریاچه داشته است لذا باید علاوه بر مدیریت صحیح در مصرف آب کشاورزی، جایگزین های لازم برای تغییر رژیم اشتغال در استان را نیز فراهم کنیم.
وی، با تاکید بر لزوم نهادینه شدن فرهنگ سرمایه گذاری در بخش های غیرکشاورزی در استان اظهار کرد: دولت باید محور اشتغال مردم آذربایجان غربی را از کشاورزی به سمت سایر حوزه ها مانند صنعت و گردشگری بصورت جدی تغییر دهد چرا که در غیر اینصورت تمام اقدامات پیش بینی شده برای نجات دریاچه ارومیه نتیجه ای نخواهد داشت.
استاندار آذربایجان غربی، گفت: در آذربایجان غربی به غیر از حوزه آبریز دریاچه ارومیه اراضی زیادی در سایر مناطق مانند ماکو و پلدشت وجود دارد که مستعد کشاورزی است و میتوان زیربناهای لازم را برای کشت محصولات کشاورزی در آن مناطق ایجاد کرد.
به گزارش سایت اطلاع رسانی استانداری آذربایجان غربی، سعادت با اشاره به اینکه احیای دریاچه ارومیه نیازمند پشتیبانی مردم و حمایت های فرهنگی و اجتماعی است، اضافه کرد: برای رسیدن به اهداف مورد نظر در بحث نجات دریاچه ارومیه همه مردم، روحانیت، دستگاههای اجرایی و فرهنگی، صاحبنظران، اساتید علمی و دانشگاهی و نخبگان سهم دارند و لازم است که در این زمینه تلاش کنند.
وی خاطرنشان کرد: کارگروه های نجات دریاچه ارومیه در استان های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی نیز تشکیل خواهد شد چرا که برون رفت از بحران خشک شدن دریاچه ارومیه باید با همکاری های منطقه ای و ملی صورت گیرد تا در این زمینه به نتایج مشخصی دست پیدا کنیم.
پایان پیام/
نظر شما