توضیح درباره استخدام افراد ستاد مشایی/ نمی‌خواستم روز معارفه تلخ شود

خبرگزاری شبستان: ملک احمدی گفت: بخشی از گزارشاتی که روز معارفه داده شد جای تامل دارد و معتقد نیستم وضع مالی نهاد عالی است. این تعبیر عالی بار معنایی دارد و شاید با بخشی از اطلاعات موجود ما همخوانی نداشته باشد.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، اولین نشست خبری «محمدحسین ملک‌احمدی» دبیرکل جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور صبح امروز 28 بهمن با حضور وی و «علی‌اکبر حاج‌مؤمنی» مدیر روابط عمومی جدید این مرکز در ساختمان شماره یک نهاد برگزار شد.

 

محمدحسین ملک‌احمدی، در این نشست با اشاره به تعامل و ارتباط دوسویه و سازنده با رسانه‌ها گفت: اعتقاد دارم کار فرهنگی و اصولا هر فعالیت اجرایی بدون همکاری اصحاب رسانه ممکن نخواهد بود چرا که رسانه‌ها چشم ناظر جامعه هستند و از طرف دیگر وسیله‌ای برای انتقال دیدگاه‌های مسئولان و مدیران اجرایی هستند، بنابراین هر فعالیت اجرایی بدون این تعامل ابتر و ناقص خواهد ماند.

 

معتقد به کار فرهنگی‌ام و نباید اسیر سیاست‌زدگی شد

وی در بخش دیگری از سخنان‌‌اش تأکید کرد: همواره معتقدم نباید اسیر سیاست‌زدگی شوم چرا که معتقد به نگاه فرهنگی هستم و امیدوارم با این تفاهم کلی بتوانیم تلاش مناسبی را در جهت ارتقای جایگاه کتابداری و کتابخانه‌های عمومی به‌ویژه ارتقای کمی و کیفی مطالعه در کشور باشیم.

 

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اینکه وزین‌ترین رکن نهاد هیئت امنا است، بیان کرد: طبیعتا سیاست‌ها و برنامه‌های ما باید به تصویب هیئت امنا برسد به‌ویژه در شرایط کنونی که اشخاص حقیقی به تازگی معرفی شده‌اند و همچنین در پنج شخصیت حقوقی نهاد نیز تغییراتی لحاظ شده است. بعد از این تغییرات و پس از انتصاب دبیر کل جلسه‌ای با هیئت امنا تشکیل نشده و ما هنوز مجالی برای شنیدن دیدگاه‌های این هیئت نداشتیم، بنابراین بخش مربوط به فعالیت‌های آینده به جلسات خبری آتی موکول خواهد شد.

 

به گفته وی، بعد از استقرار کامل مجموعه نهاد اولین کاری که انجام خواهم داد بررسی احکام پرسنلی، تعیین تکلیف نیروی انسانی و رفع نواقص احتمالی این احکام خواهد بود. همچنین طرح طبقه‌بندی مشاغل در نهاد را نیز مدنظر قرار خواهم داد.

 

ملک احمدی در ادامه گفت: یکی از سخت‌ترین سال‌‌های عمری کارم سال 85 و 86 بود. به دلیل عظمت کار در آن سال‌ها انفکاک این مجموعه از ارشاد بسیار دردناک بود زیرا در مجموعه نظام اداری، یکی از سخت‌ترین کارها انفکاک است.

 

مبنایی برای تعریف سرانه مطالعه نداریم

وی در پاسخ به سوالی درباره میزان سرانه مطالعه توضیح داد: سرانه مطالعه بحث چالشی است هم به لحاظ اینکه بخش‌های مختلف ورود می‌کنند و میزانی را اعلام می‌کنند و هم به لحاظ اینکه این سرانه‌ها گاهی با هم اختلاف فاحشی دارند. یعنی برخی از آنها از سه دقیقه و برخی دلالت تا هفتاد دقیقه دارند، طبیعی است که اگر مبنای مشخصی وجود داشته باشد تفاوت تا این حد نباید باشد. البته در این راستا می‌توانم به مسئله تورم اشاره کنم ممکن است میزان تورم از سوی دستگاهی 25 درصد و دستگاهی دیگر 27 درصد باشد و این دو درصد تفاوت طبیعی است اما اگر دستگاهی 6 درصد و دستگاهی دیگر 40 درصد تورم را اعلام کند طبیعی است کسی به آنان اعتنا و اعتماد نمی‌کند. نکته اصلی این است که ما هیچ مبنایی برای تعریف مطالعه نداریم.

 

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در توضیح این سوال گفت: باید جایگاه خود را در این مسیر ارائه سرانه مطالعه مشخص کنیم، بنابراین اگر مسئولیت سنجش به ما محول شد طبعا ورود می‌کنیم و سعی می‌کنیم به سرعت مبنایی را تعریف کنیم و آن را به عنوان سرانه مطالعه در سال پایه تعریف و مدام سنجش داشته باشیم تا ارتقا یا نزول این روند را ارزیابی کنیم. این مهم نیز در هیأت امنا مطرح می‌شود و با توجه به اینکه وزیر ارشاد به عنوان رئیس هیأت امنا حضور دارند می‌توانند کمک بهتری به ما بکنند. 

 

دریافت بدهی نهاد از شهرداری با تصویب هیات دولت

وی در مورد بدهی نیم درصد شهرداری به نهاد که سال‌ها یکی از موارد بحث بوده، توضیح داد: آخرین برآورد از نیم درصد را در دست ندارم، تا دقیقا بگویم در سال جاری چقدر است، 120 میلیارد تومان در سال جاری برآورد می‌شود که شهرداری‌ها باید به کتابخانه‌ها پرداخت کنند. رویه‌ام این بود که با شهرداری‌ها تعامل کنیم البته در جهت اجرای قانون و نه در جهت چشم‌پوشی از آن و یا در جهت تضعیف قانون؛ اگر ما هم چشم‌پوشی کنیم باید به دیوان محاسبات پاسخگو باشیم بنابراین در جهت اجرای قانون باید تعامل کنیم. این بدین معناست که من با برخی رفتارها مخالف هستم اینکه ما از شهرداری در یک شهرستان دورافتاده یا مرکز استانی بخواهیم نیم درصد را به حساب نهاد، متمرکز در تهران واریز کند و ما در تهران هزینه کنیم درست نیست، این مهم با روح قانون مغایرت دارد و منتج به نتیجه نخواهد شد. نتیجه طبعا آن خواهد بود که شهرداری‌ها شورای شهر شهرستان و استان ممکن است یک سال این پرداخت را انجام دهند اما ضد انگیزه‌ای ایجاد خواهند شد.

 

من نگاه نمی‌کنم تا ببینم صندوق نهاد متمرکز و دارای سرمایه هنگفتی باشد. با توجه به اینکه در حال حاضر برای دریافت نیم درصد مشکل داریم و پیش از این نیز مجلس ایرادی نسبت به مصوبه دولت گرفته بود قرار است اصلاحیه برای رفع آن بدهم. روز گذشته نیز متن پیشنهادی را مطالعه کردم و درخواست داشتم که مجددا با نظر بنده اصلاحات صورت گیرد تا در نهایت در هیأت دولت مصوبه بگیریم و آن نیم درصد را با لحاظ کردن سیاست‌های کلی هیأت امنا که رکن اصلی نهاد است و با لحاظ جایگاه انجمن‌های استانی و شهرستانی در حساب مشخصی قرار گیرد و با نظر انجمن‌های محلی و در چارچوب سیاست‌های هیأت امنا هزینه شود. 

 

گلایه های ملک احمدی از پخش شایعات در مورد خودش

ملک احمدی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره کارگروه‌های خرید کتاب و نحوه کتاب توسط آنها از طرف نهاد، گفت: حضور این کارگروه ها مهم است. اصل وجودی این کارگروه‌ها به سال‌های قبل و پیش از پذیرش مسئولیت از سال 81 بازمی‌گردد. اما هر زمان تغییرات را در کارگروه‌ها شاهد بودیم با نظر هیأت امنا بوده در زمان بنده که اینگونه بود پس از آن را مطلع نیستم. اصل وجود این کمیته خدشه‌ناپذیر است و فعالیتش ادامه خواهد داشت.

 

وی در حین پاسخ به سوال فوق، پیرامون شایعه انتصابش و فعالیت‌هایش در دوران گذشته نیز توضیح داد: متأسفانه برخی شایعات طی چند روز گذشته مطرح شد که فلان شخص از نهاد رفته و فلانی می‌آید و در ادامه آن مسائلی را گفتند. دوستانم می‌گفتند مسائلی که درباره شما مطرح شده پاسخ بدهیم من گفتم هنوز مشخص نیست به نهاد بروم یا نه اما باید به نکاتی در این نشست اشاره کنم. در آن اخبار به برخی شخصیت ها اشاره شده بود که در دوره‌هایی در نهاد بودند آن فرد هیچ گاه در دوره مسئولیت من در نهاد نبود نه در مقام مشاورت و نه مدیریت، حتی یکی از این افراد را در طول عمرم ندیده و صحبت نکرده‌ام. نکته دوم اینکه از برخی کتاب‌ها در این اخبار یاد شده که اگر این گروه دوباره بیایند چه کتاب‌هایی خواهند خرید من عرض می‌کنم کتاب‌های نام برده شده در اخبار چند روز گذشته کذب بود چنین خریدهایی از سوی نهاد انجام نشده است.

 

ملک احمدی ادامه داد: برخی کتاب‌های مورد اشاره آثاری بود که دوره‌شان همان سال‌های 77-76 بود در صورتی که من سال 81 به نهاد آمدم و زمان آن کتاب‌ها گذشته و در بورس نبودند اگر افرادی که این مطالب را مطرح کردند کمی فکر کرده و مطالب را با دوران مسئولیت من تطبیق می‌دادند این صحبت‌ها را ارائه نمی‌کردند اما منکر نیستم امروز ممکن است شما به کتابخانه‌ای بروید که کتاب آن را نهاد خریداری نکرده باشد البته آثاری که مجوز و شابک هم داشته باشد نهاد می‌تواند آنها را بخرد اما ممکن است شخصی آن را به کتابخانه‌ای هدیه کرده باشد و یا مدیر کتابخانه آن را به آن کتابخانه اهدا کرده باشد. این اثر جزء اموال کتابخانه است ولی وظیفه کتابدار آن است که مخاطب خود را بشناسد و سپس کتاب تهیه کند.

 

وی درباره ضوابط نهاد برای انتخاب کتاب، گفت: فکر می‌کنم باید چند کار عمده را انجام دهیم اول رشد کتابخوانی، دوم ارتقای سلیقه کتاب‌خوان و تغییر آن به سمتی که کتاب مفید را مطالعه کند، سوم سهولت در دسترسی به کتاب و چهارم تعامل خوب با ناشرین؛ اما تلاش خواهم کرد که میزان مطالعه را افزایش دهیم. طبیعتا با ارتقای جایگاه کتاب و ارتقای کیفی ذائقه کتاب‌خوان‌ها باید در این مسیر به نکات اصلی توجه کرد اول مخاطب‌محوری است بنده هم قبول دارم و همیشه هم مخالف بوده‌ام که صرف اینکه یک کتابی از سوی ناشری منتشر شد بلافاصله 4 هزار نسخه از آن را بخریم. چرا که کمتر کتابی می تواند برای همه کتابخوان‌ها مفید باشد.

 

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در ادامه اظهار تاسف کرد: ما هنوز در هر استان کتابخانه مرکزی نداریم و تنها هفت کتابخانه مرکزی داریم.

 

توضیح دبیرکل نهاد درباره استخدام افراد ستاد رحیم مشایی

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر استخدام پیمانی اعضای ستاد رحیم مشایی در نهاد کتابخانه‌ها، که از سوی منصور واعظی تکذیب شد، گفت: نگاه من رعایت قانون است. رویه‌ام همین است و شاید یکی از مشکلات من در گذشته به رعایت قانون بازمی‌گشت. در این مورد هم مبنای من قانون است. تا به امروز هرگز پایم به دستگاه‌های نظارت در طول 31 سال مدیریتم باز نشده است.

 

گزارش‌های آقای واعظی در روز معارفه جای تامل دارد

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درباره طرح‌های تصویب و اجرا شده در زمان دبیرکلی منصور واعظی توضیح داد: در جلسه معارفه هم عنوان کردم خوشبختانه و یا بدبختانه برای بار دوم در این مسئولیت قرار می‌گیرم، دوستانی که در آن زمان بودند می‌توانند شهادت دهند زیرا مستنداتی وجود دارد و خوشبختانه در آن دوران مطالعه طرح‌هایی را انجام دادیم و حتی برخی طرح‌ها نیز فرصت اجرا یافت. البته هنوز به شکل جدی وارد بحث محتوایی طرح‌های نهاد نشده‌ام اما همواره به برخی فعالیت‌ها نقد داشته‌ام به برخی دوستان گفتم من نفهمیدم که ارتباط برخی فعالیت‌ها با نهاد کتابخانه‌ها چیست.

 

وی ادامه داد: البته از برخی فعالیت‌ها هم به شدت خوشحال شدم چرا که مرتبط و عالی بود به گفته وی بدون ورود به محتوای فعالیت‌ها عرض می‌کنم که ارزیابی دقیقی با حضور مدیران و معاونان انجام خواهم داد بر این اساس از عصر امروز با تک تک مدیران جلسه خواهم داشت و جمع‌بندی نهایی را در هیات امنا مطرح کرده و پیرامون آن تصمیم می‌گیریم.

 

محمدحسین ملک احمدی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره اینکه در پایان سال 92 نهاد کتابخانه‌ها 15 میلیارد تومان تعهد مالی دارد و منابع مالی برای آن مشخص نشده و این تناقض در حرفهای واعظی در هنگام تودیعش درباره وضعیت مالی نهاد، گفت: اجازه دهید پیرامون این بدهی 15 میلیارد تومانی پاسخ ندهم من مسئول آن نیستم از معاونت اداری مالی و کتابخانه‌ها گزارشی خواهم گرفت زیرا بخشی از این تعهدات داخلی است و مربوط به مجموعه است بسیار روشن و واضح هستند،‌ اما فرمایشات آقای واعظی را در جلسه تودیع و معارفه نخواستیم بسنجیم زیرا مایل بودم جلسه تلخ نشود.

 

وی تاکید کرد: در واقع بخشی از گزارشاتی که آن روز داده شد جای تامل دارد معتقد نیستم وضع مالی نهاد عالی است. این تعبیر عالی بار معنایی دارد و شاید با بخشی از اطلاعات موجود ما همخوانی نداشته باشد. آنچه را در روز معارفه تحویل گرفته‌ام ارزیابی خواهم کرد امیدوارم این تعهدات مالی بدون مشکل پیش رود و منابع آن تامین شده باشد اما همکاران آقای واعظی می‌گویند منابعی برای این تعهدات پیش‌بینی نشده است.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 344218

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha