مجید ابهری، آسیبشناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری در گفتوگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه دستفروشان مترو به دو گروه تفکیک میشوند، گفت: یک دسته زنان سرپرست خانوار و افرادی هستند که مسئولیت اداره زندگی را بر عهده دارند و دیگری افرادی هستند که تحت پوشش دستفروشی اقدام به تکدیگری و سوءاستفادهکردن از احساسات مردم میکنند.
وی با تأکید بر اینکه برخورد پلیسی با این افراد مؤثر نیست، گفت: چرا که این افراد بلافاصله دوباره در مترو حاضر میشوند و باید برای زنان سرپرست خانوار و افرادی که مسئولیت زندگی را به عهده دارند برنامهای اساسی تهیه شود.
وی افزود: یعنی ضمن جانمایی و مشخصکردن بعضی از مراکز آنها را در اینگونه اماکن مستقر کنند، اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانوار و یا افرادی که به هر علت توانایی اشتغال ندارند میتواند در کوتاهمدت راهکار پیشگیری و مقابلهای باشد.
به گفته ابهری، 70 درصد از افرادی که در مترو دستفروشی میکنند افراد نیازمند بوده و برای فرار از بدهکاری به این شغل پناه آوردهاند، بنابراین باید توجه داشت که به عنوان مقابله با دستفروشی با نیازمندان برخورد نشود چرا که اینگونه موارد باعث افزایش ناهنجاریهای اجتماعی خواهد شد.
ابهری یکی دیگر از راهکارهای مناسب در مورد دستفروشان مترو آموزشهای فنی و حرفهای برشمرد و گفت: تشکیل تعاونیهای تولیدی و خدماتی نیز یکی از راهکارهای اساسی برای جمعآوری دستفروشان مترو است و گرنه برخورد پلیسی هیچگونه تأثیری در حل این مشکل نداشته و روز به روز بر ابعاد آن خواهد افزود.
وی با بیان اینکه مردم از برخورد پلیس با دستفروشان رضایت ندارند، گفت: مردم ما چون میدانند دلیل این موضوع به خاطر وضعیت اقتصادی و اجتماعی این افراد است به این موضوع رضایت میدهند وگرنه هیچکس با فشار و اذیت در مترو موافق نیست.
این رفتارشناس خاطرنشان کرد: بنابراین باید از برخورد عجولانه و احساسی با این مقوله خودداری کرده و حل موضوع را به سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری، سازمان بهزیستی، سازمان آموزش فنی و حرفهای و نیروی انتظامی سپرد وگرنه با مصاحبه، مقابله، همایش و جلسه این ناهنجاری اجتماعی حل نخواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما