فعالیت 8هزار شورای حل اختلاف در کشور

خبرگزاری شبستان: رئیس مراکز امور شوراهای حل اختلاف کشور به فعالیت 8هزار شورای حل اختلاف در کشور اشاره کرد و گفت: از این تعداد بیش از 4هزار و 700 شورا در شهرها و بقیه در روستاها فعالیت می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد مهدی احمدی میانجی،معاون رییس قوه قضاییه و رئیس مراکز امور شوراهای حل اختلاف کشور عصر امروز (26بهمن) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: 15 هزار نفر در شوراهای حل اختلاف فعالیت می کنند.


وی با بیان اینکه از تعداد شاغلان در شوراهای حل اختلاف10 هزار نفر تحت پوشش بیمه کامل بازنشستگی و درمانی قرار گرفته اند، افزود: تحت پوشش قرار گرفتن مابقی کارکنان شوراهای حل اختلاف در دست اجراست.
 

معاون رییس قوه قضاییه به فعالیت 8هزار شورای حل اختلاف در کشور اشاره کرد و گفت: از این تعداد بیش از 4هزار و 700 شورا در شهرها و بقیه در روستاها با توجه به نیاز جامعه در حال فعالیت هستند.


رئیس مراکز امور شوراهای حل اختلاف کشور با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف در زمینه کاهش حضور مردم به دادگستری ها نقش موثری دارند، گفت: به طور متوسط 50 تا 55 درصد پرونده های قضایی تشکیل شده در سطح کشور در مرحله نخست برای رسیدگی به شوراهای حل اختلاف ارجاع می شوند.

 

حجت الاسلام احمدی میانجی با اشاره به کاهش آمار پرونده های رسیده به مراکز شورای حل اختلاف کشور افزود: در سال 89 این آمار 4 میلیون و 200 هزار پرونده، در سال 90 سه میلیون و 940 هزار پرونده، در سال 91 سه میلیون و 95 هزار پرونده و در 9 ماهه ی اولسال جاری 2میلیون و 600هزار پرونده بوده که تا بایان سال جاری این رقم 3/6 درصد کاهش می یابد.


وی وظیفه اصلی مراکز شوراهای حل اختلاف ایجاد و گسترش فرهنگ صلح و سارش دانست و گفت: به طور میانگین 20 تا 35 درصد از پرونده های ارجاعی به این شوراها به صلح و سازش ختم می شود.


وی گفت: مدت زمان اجرای پنج ساله قانون آزمایشی شوراهای حل اختلاف شهریورماه سال جاری به اتمام رسید ولی چون متن قانون دائمی شوراهای فوق تاکنون توسط قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی تهیه نشده، با کسب اجازه از رهبر معظم انقلاب قانون گذشته تا زمان تهیه و بررسی قانون دائمی توسط این شوراها در حال اجرا است.

رئیس مراکز امور شوراهای حل اختلاف کشور تصریح کرد: ایجاد روحیه ی صلح و سازش در جامعه نیازمند فرهنگ سازی است که باید از مسئولان طراز بالا به سمت پایین با رفتار و کردارشان عملی شود و این مهم باتوجه به آموزه های دینی و خصلت های ایرانیان و مسلمانان از بین رفتنی نیست و اگر شوراها به سمت ریش سفیدی قدیمی بیش برود تاثیر بیشتری دارد.


وی همچنین با اشاره به آمار بالای ارجاع پرونده ها به دادگستری های کشور افزود: به دلیل کمبود قاضی در دادگستری ها، شوراهای حل اختلاف به کمک دادگستری ها رفته اند و این در حالی است که وظیفه ی اصلی آنها ایجاد روحیه ی صلح و سازش در جامعه است.
 

پایان پیام/

کد خبر 343617

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha