رویکرد بودجه 93 به سمت تولید است/اجلاس مجالس اسلامی؛ بزرگترین اتحاد

خبرگزاری شبستان: رییس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری امروز با اشاره به اجلاس مجالس کشورهای اسلامی این کنفرانس را بزرگ‌ترین اتحاد که در کشورهای اسلامی نقش‌آفرین است، دانست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه 26 بهمن ماه) در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران در رابطه با کنفرانس مجلس کشورهای اسلامی گفت: این اجلاس با حضور جمع زیادی از روسای کشورهای اسلامی انجام می‌شود و به چالش‌های عالم اسلام توجه خاصی خواهد داشت و فلسطین، شرایط سیاسی کشورهای اسلامی و مشکلاتی که در راه دموکراسی در کشورهای اسلامی ایجاد شده است از مسایل مورد طرح در این اجلاس است.

وی افزود: ایجاد بسترهای مناسب برای استفاده بهینه کشورهای عضو در توسعه و پیشرفت علمی از موضوعات مورد علاقه این کنفرانس است که امیدواریم با همت کشورهای اسلامی این کنفرانس نتایج ملموسی برای ملل داشته باشد.

وی بر همکاری‌های علمی و فناوری بین کشورهای اسلامی تاکید کرد و گفت: امروزه کشورهای اسلامی قابلیت‌های زیادی دارند و این ظرفیت‌ها باید افزایش یابد.

افزایش 30 درصدی لایحه بودجه در صحن مجلس

رییس مجلس شورای اسلامی درباره بودجه سال 93 در نشست خبری گفت: خوشبختانه امسال دولت بودجه را به موقع به مجلس داد و فرصت یک‌ماهه برای دولت وجود دارد تا آیین‌نامه‌های اجرایی را تدوین کرده و سال آینده بخش‌های اجرایی با برنامه‌ای روشن کار خود را آغاز کنند.

وی با اشاره به افزایش سه درصدی بودجه کل گفت: 806 هزار میلیارد تومان بودجه پیشنهادی دولت بود که به 833 هزار میلیارد تومان تغییر پیدا کرد که 2 درصد در بخش دولتی و 6 درصد در بودجه عمومی افزایش داشت.

لاریجانی تاکید کرد: مجلس تلاش کرده زمینه رونق تولید و تسهیل فضای کسب و کار در شرایط رکود و تورم فعلی قدرت گیرد.

وی افزود: در بند ج تبصره 2 پرداخت بدهی‌های دولت به بخش‌های خصوصی و تعاونی دیده شده و بخش خصوصی ظرفیت این مقدار طلب را ندارد. همچنین استفاده از تسهیلات مالی خارجی به صورت فاینانس تصویب شد که معادل ریالی 35 میلیارد ریال قدرت جذب فاینانس وجود دارد که منابع فعلی کشور اجازه بیش از این را نمی‌دهد.

وی درباره اجازه سپرده‌گذاری صندوق توسعه ملی برای ضمانت‌نامه تأمین نقدینگی گفت: 2 میلیارد دلار سپرده‌گذاری توسط صندوق توسعه ملی تصویب شد تا شرکت‌هایی که در بازار بین‌المللی فعالیت می‌کنند در بانک‌های کشورهای طرف تا 2 میلیارد دلار تأمین نقدینگی و ضمانت شوند.

لاریجانی به پرداخت وام توسط صندوق توسعه ملی به طرح‌های نیمه‌تمام که به صورت غیرارادی نتوانستند وام خود را پرداخت کنند، اشاره کرد و افزود: سایر طرح‌های نیمه‌تمام که دلایل موجهی ندارند و تاکنون از صندوق توسعه وام گرفته‌اند نمی‌توانند وام جدید دریافت کنند.

رییس مجلس شورای اسلامی درباره دیرکرد تسهیلات بانکی کشاورزانی که دچار حوادث شده‌اند، گفت: در تبصره 11 قانون بخشودگی برای کشاورزان و دامداران دیده شده است. همچنین به دولت اجازه داده شده در تبصره‌ای الحاقی طرح‌های صنعتی و دولتی که در آستانه تعطیلی هستند توسط سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران حمایت کند.

لاریجانی از ارایه مجوز برای سپرده‌گذاری صندوق توسعه ملی در بانک‌های داخلی خبر داد و گفت: صندوق توسعه ملی تا 20 درصد از منابع‌اش را در بانک‌های داخلی سپرده‌گذاری خواهد کرد، پیش از این طبق قانون فقط در بانک‌های خارجی اجازه گشایش سپرده وجود داشت و این کار باعث می‌شود بانک‌های داخلی از مشکلات رهایی یابند.

وی تاکید کرد: 100 درصد منابعی که صرف تسهیلات شده بود در سال 93 وصول می‌شود و بابت تسویه بدهی‌های دولت به بانک‌ها و افزایش سرمایه بانک‌ها هزینه خواهد شد. نحوه تسویه مطالبات گیرندگان تسهیلات و نرخ تبدیل ارز به ریال و بخشودگی نیز در دستورالعمل لحاظ شده و به شرایط بستگی دارد.

لاریجانی از سرمایه‌گذاری 5/3 میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در بانک‌های تخصصی خبر داد و گفت: با معرفی وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی از این محل تأمین می‌شود. همچنین به صندوق توسعه ملی اجازه داده شده از مانده بودجه 91 و 92 که 10 درصد از منابع را به صنعت و کشاورزی اختصاص دهند و در طرح‌هایی که توجیه اقتصادی دارند، سرمایه‌گذاری کنند که معادل 10 درصد ریالی به بخش صنعت و 10 درصد ریالی به بخش کشاورزی است.

فروش اوراق مشارکت نیز از دیگر مواردی بود که لاریجانی به آن اشاره کرد و گفت: 20 هزار میلیارد ریال برای طرح‌های مهم فروش اوراق مشارکت در نظر گرفته شده است. اختصاص سه هزار میلیارد به بخش درمان و بیمه سلامت و بیمه روستاییان، اختصاص 7500 میلیارد تومان به بخش دفاعی، 300 میلیارد به استانداردسازی سامانه‌های گرمایشی مدارس، 120 میلیارد برای توسعه مدارس، 100 میلیارد برای بهسازی روستاها، 100 میلیارد آب‌رسانی به روستاها، 100 میلیارد گازرسانی به شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان، 300 میلیارد سیگنال‌رسانی رادیو و تلویزیون که توسط مخابرات انجام می‌شود و کاری جهشی برای طرح‌های مهم نفت و گازی تا سقف 100 میلیارد دلار از موارد مطرح‌شده در بودجه 93 است.

11 هزار میلیارد بودجه برای یارانه سه ماه کشور

علی لاریجانی در ادامه نشست خبری خود درباره طرح هدفمندی یارانه‌ها گفت: دولت پیشنهادی را پس از لایحه بودجه به مجلس داد که در کمیسیون تلفیق مجلس بررسی شد و مصوب شد فعلا با مصوبات سال 92 ارایه یارانه انجام شود و در سال آینده دولت لایحه‌ای برای سه ماه ابتدای سال 93 و ارزش 11 هزار میلیارد ارایه دهد.

وی با اشاره به ابهاماتی که شورای نگهبان در طرح هدفمندی یارانه‌ها دارد، گفت: فرصتی برای مذاکره و توافق درباره هدفمندی یارانه‌ها باید فراهم شود تا کمک‌هایی نیز به تولید شده، تصمیمات قطعی گرفته شود.

وی تاکید کرد: رویکرد مجلس در بررسی بودجه رونق‌بخشی به تولید است و باید تصمیمات دقیقی در این زمینه گرفته شود تا آینده کشور با تسهیل فضای کسب و کار بهتر شود.

وی با اشاره به اشکالات موجود در این طرح گفت: در حال حاضر چاره‌ دیگری نیست و امیدواریم دولت با روحیه‌ای که دارد بودجه را اجرایی کند و کشور را از رکود خارج نماید.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 343604

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha