شناخت تفاوتهای عصرامام(ره)ورهبری/جنگ نرم از مختصات عصر امام خامنه ای

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تبیین فلسفه تفاوت در سیره و روش رهبران الهی، بر اهمیت شناخت تفاوت های عصر امام(ره)و رهبری تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همایش "حماسه سازان بصیرت" که با حضور طلاب بسیجی استان برگزار شد؛ به "فلسفه تفاوت در سیره و روش رهبران الهی" پرداخت و با اشاره به اینکه این یک بحث کلیدی و زیربنائی برای علما و روحانیت است؛ علت آن را نیاز امروز جامعه دانست.


فلسفه تفاوت در سیره و روش رهبران الهی
حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی، با بیان اینکه اصول در رهبران الهی از انبیاء تا ائمه و از شیخ طوسی تا آیت الله بروجری تا امام و مقام معظم رهبری، همه ثابت است و رهبران الهی حتی پیامبر اکرم حق تصرف در این اصول را ندارند؛ تصریح کرد: اما شیوه ها قابل تغییر است.


وی در خصوص ثابت بودن اصول، با بیان اینکه هیچیک از رهبران الهی حق تصرف در نرم افزار بعثت را که از طرف خداوند توسط انبیاء به بشریت ارائه می شود، ندارند؛ آیه 44سوره مبارکه حاقه را مهمترین دلیل این مطلب دانست و با اشاره به آیه 112 سوره مبارکه هود، افزود: وظیفه آنان استقامت در چارچوب مأموریت است و برای همین اگر یک توده ای 100سال هم زندان باشد به اندازه یک غاز نمی ارزد.


این مسئول با تصریح به اینکه رئیس جمهور هم حق بالا و پایین کردن اصول را ندارد؛ با ذکر این مطلب که در نظام آمریکا پس از 200سال از حاکمیت لیبرال دموکراسی هیچ نماینده ای به این ساختار حمله نکرده و حتی سابقه نداشته از حزب جمهوری خواه یا دموکرات به این نظام حمله کنند؛ افزود: این در حالی است که نرم افزار لیبرال دموکراسی، نرم افزار بشری است.


ضرورت شناخت نرم افزار نظام جمهوری اسلامی

وی ادامه داد: متأسفانه در نظام جمهوری اسلامی ایران بعضی از کاندیداها به ساختار ولایت فقیه حمله می کنند و علت این است که هنوز نرم افزار این نظام را نشناختند.


استکبار ستیزی یک اصل در تاکتیک همه رهبران الهی

حجت الاسلام سعیدی با تصریح به اینکه استکبار ستیزی یک اصل است و در شیوه همه رهبران الهی بوده؛ تأکید کرد: مبنای ما تقابل با استکبار است زیرا حاکمیت نظام سلطه روحیه استکباری دارد و ما نمی توانیم با آن کنار بیائیم و رفتار حضرت ابراهیم و موسی و.. هم همین بوده زیرا اصول مشترک در شیوه همه رهبران الهی ثابت است.
 

وی با اشاره به تفاوت در روش رهبران الهی، روش متفاوت رسول اکرم(صلی الله علیه وآله)در مکه، مدینه و پس از فتح مکه، شیوه امام علی(علیه السلام)در دوران پیامبر، خلفا و در دروه حکومت خود، شیوه امام حسن(علیه السلام)در صلح با معاویه، قیام امام حسین(علیه السلام)انقلاب فرهنگی صادقین(علیهم السلام)ولایتعهدی امام رضا(علیه السلام)و... را مثال زد.
 

تفاوت در شیوه ها حاکی از میزان مانور رهبری
این مسئول با بیان اینکه امام(ره)هم در حالیکه فرمود" جنگ جنگ تا رفع فتنه" اما جام زهر را هم نوشید و قطعنامه را پذیرفت؛ علت تفاوت در شیوه های رهبران الهی را تشخیص جامعه از میزان مانور رهبری در مقاطع مختلف و عمل بر اساس آن دانست.


مراتب تفاوت در شیوه رهبران الهی
وی در بخش دوم این مبحث به مراتب تفاوت در شیوه رهبران الهی اشاره و تصریح کرد: شیوه ها علنی، نیمه علنی و مخفی( سری و به کلی سری) هستند که علنی آن را در رفتار ائمه می بینیم.


حجت الاسلام سعیدی با اشاره به اینکه شیوه نیمه علنی با تحلیل قابل فهم است و شیوه های مخفی به سادگی قابل فهم نیست؛ تصریح کرد: اگر امام حسین(علیه السلام)علت به همراه بردن خانواده خود به کربلا را افشاگری های آنان پس از قیام کربلاست اعلام می کردند حضرت زینب(سلام الله علیها)شاید 10سال به زندان می افتاد اما حضرت در پاسخ به محمد حنفیه و ام سلمه(در خصوص بردن خانواده امام به کربلا)پاسخ اقناعی ندادند و این هوشمندی رهبری جامعه را می رساند.


نیاز انقلاب به آرامش
وی با بیان اینکه همان امامی که در برابر شاه فریاد می زد، در برابر بنی صدر سکوت کرد؛ علت آن را با استناد به فرمایشات امام(ره) نیاز انقلاب به آرامش عنوان کرد و گفت: حالا 6ماه از دولت نگذشته عده ای می گویند چرا آقا موضع نمی گیرد؟


این مسئول به مواضع متفاوت امام خامنه ای در اظهار نظر نسبت به هاشمی رفسنجانی، موضع گیری در 2سال اخیر احمدی نژاد و عدم برخورد تند با سران فتنه هم اشاره کرد و افزود: باید این تفاوت ها را بدانیم و بر ضرورت شناخت تفاوت های عصر امام راحل و دوره امام خامنه ای، تأکید کرد.


اشتباه خواص و عوام که منجر به خیانت شد

وی خاطرنشان کرد: یکی از اشتباهات خواص و عوام این بود که عصر نبوی را با عصر علوی قاطی کردند و مشکل ابوموسی اشعری، عبدالرحمن بن عوف و عبدالله بن عمر هم همین بود که می گفتند چرا علی(علیه السلم)با اهل قبله می جنگد در حالیکه جنگ پیامبر با کفار بود؟


تفاوت عصر امام خامنه ای با عصر امام(ره)خیلی زیاد است

حجت الاسلام سعیدی با اشاره به اینکه این افراد جاهل مقصر بودند نه جاهل قاصر، گفت: آنان با تأمل می توانستند این تفاوت را بفهمند و امروز هم ما همین مشکل را داریم زیرا تفاوت عصر امام خامنه ای با عصر امام(ره)خیلی زیاد است.


وی در همین زمینه با بیان اینکه امروز مرزهای ما تفاوت کرده و اگر در عصر امام(ره) ما در مرز شلمچه و مهران و... با عراق می جنگیدیم امروز مرزهای ما ساحل مدیترانه است و در سوریه با آمریکا می جنگیم؛ اضافه کرد: در حالیکه در زمان امام(ره)جنگ نرم وجود خارجی نداشت و در ادبیات امام(ره)تنها جنگ سخت بود امروز و در عصر امام خامنه ای جنگ نرم و شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی وجود دارد که از مختصات عصر امام خامنه ای است.


این مسئول با اشاره به گذشت 24سال از زمان رحلت امام(ره)و تأکید بر شناخت متغیرها در این فاصله زمانی گفت: امروز باید به ولی فقیه حیّ و حاضر اقتدا کنیم و اشکال ما به بعضی از آقایان ریشه ای و مبنایی است زیرا آنان اساساً ولایت بعد از امام(ره)را قبول ندارند، همان حرفی که اهل سنت می زند.


وی فضای مجازی و اینترنت و ماهواره و... را از اقتضائات کنونی دانست و افزود: کسانی که موافق حذف شعار مرگ بر آمریکا هستند، مسائل مستحدثه را چگونه می خواهند از سخنان امام استخراج کنند؟


بیش از 30مورد متغیر نسبت به دوران امام(ره)وجود دارد

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تصریح به اینکه بیش از 30مورد متغیر نسبت به دوران امام راحل پیدا کردم اظهار داشت: وقتی مرزها تغییر کرده با چه مجوزی شعار مرگ بر آمریکا را حذف کنیم؟


مرز ما جغرافیای جهان اسلام
وی ادامه داد: امروز مرز ما جغرافیای جهان اسلام است و اگر به متغیرهای پیچیده نگاه کنیم می بینیم حتی مرز ما تا آمریکای لاتین است و بحث امروز آمریکا با ما بحث هسته ای نیست بلکه روی مسئله بحرین و خیلی چیزهای دیگر هم با ما بحث دارد.

 

عوامل تأثیر گذار در تغییر تاکتیک های رهبران الهی


حجت الاسلام سعیدی در نتیجه گیری از بحث خود، عوامل تأثیر گذار در تغییر تاکتیک ها و روش را هم مورد اشاره قرار داد و ورود به این بحث را با این پرسش آغاز کرد که: چگونه می شود رهبران الهی اختیاری(بر اساس تشخیص) یا غیراختیاری عقب نشینی کنند؟


وی "متغیرهای پیرامونی" و "میزان قدرت رهبری" را از جمله این عوامل نام برد و گفت: به طور مثال مقابله با آمریکا بر اساس شرایط، تاکتیک را تغییر می دهد و اگر امروز ما در خاورمیانه شاخ به شاخ آمریکا هستیم استفاده از این تاکتیک در اختیار رهبری است.


این مسئول در خصوص میزان قدرت رهبری به عواملی که به صورت قهری در عقب نشینی رهبران الهی از تاکتیک های نزدیک به آرمان و یا تاکتیک های دورتر از آرمان نقش دارد، اشاره کرد و گفت: عِدّه و عُدّه یکی از این عوامل است.


نقش مردم در تحقق آرمان های رهبری الهی


وی در توضیح راجع به این عامل بیان داشت: همه رهبران الهی آرمانگرا بودند اما هیچیک از آنان زمینه تحقق همه آرمانهایش فراهم نشد زیرا رهبری شرط لازم و مردم شرط کافی است و اگر شیوه امام صادق(علیه السلام)از مقابله با نظام ظالم به تاکتیک دیگری انتقال یافت به دلیل فقدان عنصر مردمی و نیروی لازم بود.


وی دولت ها و خواص را از دیگر عوامل نام برد و با بیان اینکه همه ما در تقویت دولت به صورت مثبت یا منفی نقش داریم؛ تصریح کرد: دیپلماسی فعال با منفعل و "استقامت" با "سازش و تعامل" با هم تفاوت دارند.


چیدمان خواص و تأثیر آن در رفتار رهبر الهی
حجت الاسلام سعیدی با بیان اینکه نوع چیدمان خواص در رفتار رهبر الهی تأثیر دارد؛ اظهار داشت: اگر بناست نظام رو به جلو برود باید همه عوامل درون زای قدرت(دولت، خواص، مردم، بنیه دفاعی، پشتوانه اقتصادی و...)در جهت مثبت باشد که تأثیر لازم را داشته باشد.


گفتنی است، در این مراسم از کتاب"عروج عارفانه" زندگی شهدای روحانی استان کرمان رونمائی شد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 343594

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha