به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، مراسم تکریم و معارفه دبیر کل سابق و جدید نهاد کتابخانههای عمومی کشور امروز 26 بهمن ماه با حضور «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی چمران، «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، «اسحاق صلاحی» رییس کتابخانه ملی، «حمید رسایی» نماینده مجلس و جمعی از کتابداران و هیئت امنای نهاد کتابخانهها در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.
«محمدحسین ملک احمدی» دبیرکل جدید نهاد کتابخانه های عمومی کشور، گفت: اسفندماه 82 زمانی بود که قانونی برای استقلال نهاد کتابخانه ها تصویب شد. در این زمینه لازم است از سه شخصیت بزرگوار یاد کنم که اگر تلاش آنها نبود امروز این دستاوردها را نداشتیم، آقای احمد مسجدجامعی وزیر ارشاد وقت، آقای پورنجاتی رئیس کمیسیون فرهنگی وقت و سومین نفر مرحوم آیتالله رضوانی که درباره ایرادهایی که شورای نگهبان به قانون مصوب مجلس گرفته بود با یک نظر بلند کوشیدند از کنار بسیاری از آن ایرادها بگذرند تا کمتر به مشکل برخورد شود. در این سالها قدمهای زیادی برداشته شده مخصوصا از سال 83 که آییننامه توسط دولت به تصویب رسید و هیأت امنا کار جدی خود را آغاز کرد، ما جلسات متعددی داشتیم و خوشحالم که در این مجموعه طرحهای مصوب، عملیاتی و اجرایی شدند.
وی بیان کرد: تلاش دارم در این دوره فعالیتهایی را که در دوره قبل داشتیم البته با نگاه به فعالیتهای هشت سال گذشته، در عین بازنگری، ادامه بدهیم در این راه چند نکته مهم است. در این راه تلاش خواهیم کرد با بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای قانونی، جلب مشارکت خیران، همکاری انجمنهای علمی خصوصا انجمن کتابداری و اطلاعرسانی، همکاری دستگاههای ذیربط و توجه خاص به نیاز مخاطبان خصوصا با توجه به فرهنگ مناطق و در کنار همه اینها شاید به عنوان یک بحث محوری، همکاری و مشارکت کتابداران محترم، فعالیتها را پیش ببریم.
ملک احمدی با بیان اینکه کتابداران از نظر من محور اصلی فعالیتهای ما خواهند بود، بیان کرد: معتقدم بدون تلاش کتابداران عزیز نمیتوانیم کار را پیش ببریم. فکر میکنم این وظیفه همه ماست که به مسائل مادی و مشکلات همکاران توجه وافی داشته باشیم. از دیگر موارد تلاش برای برقراری ارتباط با رسانهها است و معتقدم در دولت تدبیر و امید، رسانهها نقش تأثیرگذار و سازندهای در پیشبرد برنامهها خواهند داشت. نهاد در فضای تعاملی با رسانهها میتواند مؤثرتر و موفقتر عمل کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تلاش خواهم کرد اسناد بالادستی؛ یعنی سند چشمانداز نظام، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، نقشه جامع علمی کشور، الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت و برنامههای پنجساله نظام سرلوحه فعالیتها، تلاشها، پیشنهادات و تصمیمسازیهای ما برای هیأت محترم امنا باشد.
به گزارش شبستان، «منصور واعظی» دبیرکل سابق نهاد کتابخانه ها در سخنانی گفت: 5 سال در شورای فرهنگ عمومی کشور بر نهاد کتابخانهها فعالیت داشتم از این رو از دوره فعالیت 7 و یا 8 سالهام در نهاد کتابخانهها راضی هستم البته تجارب جدیدی برای من حاصل شد و اگر خدا عمر مجددی به من میداد شاید مدیریت بهتری میکردم اما تلقیام این است توانستهام گامهایی را در طی این 8 سال در شورای فرهنگ عمومی و نهاد کتابخانهها بردارم که بسی از آنها البته جدید بود. شورای فرهنگ عمومی عمر 20 ساله در بدو پذیرش مسئولیت من داشت اما در طی این 20 سال مبانی تئوریک برای وظایفی که بر عهدهاش بود نداشت، متأثر از نظام آکادمیک در دانشگاه کشور در حوزه علوم اجتماعی و علوم انسانی برای تبیین طرحها بهرهبرداری میکرد اما هیچ بحثی درباره جهتدهی نظریهپردازی متکی به مبانی فرهنگی و تولید علم بومی بحثی مطرح نشد دوره جدید با مبانی تئوریک جدید کار را آغاز کردهایم، مبانی که بر اساس فرهنگ دینی و ملی تلاش کرد گفتمان جدیدی در حوزه علوم اجتماعی عرضه کند. این دوره، دوره جدیدی است و طی دوره 8 ساله اخیر طرحهایی تدوین و طراحی شده و توانستیم طی این مدت یک دوره گفتمان جدیدی را عرضه کنیم.
وی ادامه داد: فرهنگ عمومی، حوزه پیچیده است ولی در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی قرار بر این است مدیریت فرهنگ عمومی را در جامعه تحقق بخشیم. شورای فرهنگ عمومی دستگاهی برنامهریز است ولی گامهای بلندی برداشته است و شاید یکی از شاخصترین آنها طراحی شاخصهای فرهنگ عمومی باشد.
واعظی خاطرنشان کرد: آنچه برای من در این مدت ارزشمند بود مباحث نظریه فرهنگ که پیچیدهترین مسائل خلقت است آن را با نگاه نظری طی گرفتم و در یک بحث مشخص به فعالیتهای فرهنگی به مقام عمل رسانده شد و در نهایت به محصول رسید.
وی افزود: نهاد کتابخانهها با یک ساختار منسجم و نیروی انسانی توانمند و خلاق میانگین تحصیلی در آن 15.9 سال است یعنی یک دوم مانده تا میانگین تحصیلی کتابداران ما به لیسانس برسد.
دبیر کل سابق نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه امروز نهاد کتابخانهها از نظر سطح علمی و دانش در رتبه نخست دستگاههای فرهنگی قرار دارد، تاکید کرد: وضعیت مالی نهاد کتابخانهها عالی است این مهم ناشی از توجه و حمایت مسئولان کشور بوده چرا که هر سال بودجه نهاد از دولت به مجلس ارائه میشود و در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد حمایت خاص و ویژهای از نهاد صورت گرفت حتی زمانی که میزان بودجه به مجلس میرفت نمایندگان مجلس به آن میافزودند ولی امسال دولت چیزی به این بودجه اضافه نکرد مجلس 20 میلیارد تومان به بودجه نهاد اضافه کرده است و امروز بودجه ما به بیش از 120 میلیارد تومان رسیده است و شاید نهاد ما دستگاهی بود که مورد حمایت دولت و مجلس قرار گرفت.
پایان پیام/
نظر شما