به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجتالاسلام سید مهدی ابطحی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان امروز در جمع اصحاب رسانه اصفهان با اعلام آغاز ثبت نام اینترنتی حوزه علمیه خواهران اصفهان گفت: تبلیغ و ترویج، تثبیت و تعمیق ارزش ها و معارف اسلامی، در جامعه زنان و خانواده های آنها در سطح ملی و فراملی از رسالت های مهم حوزه است.
وی با تشریح تاریخچه تشکیل حوزه علمیه خواهران اظهار داشت: مدیریت حوزههای علمیه خواهران، تحت اشراف و نظارت شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران با راهبرد گسترش و فراگیر کردن آموزش علوم اسلامی حوزوی، امکان تحصیل خواهران متدین را در بیش از 400 حوزه در سطح کشور فراهم کرده است.
وی با اشاره به اینکه حوزههای علمیه، در زمینه تعلیم معارف دینی و آموزش علوم اهل بیت (ع) فعالیت میکنند با بیان اینکه در گذشته، حوزههای علمیه خواهران به صورت منظم و برنامهریزی شده وجود نداشت، تصریح کرد: در گذشته، اگر خواهری به آموختن معارف دینی علاقهمند بود، نزد بزرگان اسلامی، تعلیم میدید؛ مانند بانو امین که در این حوزه به تحصیل پرداخت و به درجه عالی اجتهاد رسید و در حقیقت امکان تحصیل به صورت متمرکز وجود نداشت.
*دوره سطح 4 حوزه علمیه خواهران اصفهان سال آینده تاسیس میشود
وی خاطرنشان کرد: افرادی که دوره سطح دو کارشناسی را پشت سر میگذارند میتوانند برای ادامه تحصیل در سطح سه ثبت نام کنند و پس از آزمون ورودی، در یکی از رشتههای تفسیر و علوم قرآنی، فقه و اصول، اخلاق، ادبیات عرب، کلام و تاریخ اسلام مشغول به تحصیل شوند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان گفت: دورههای سطح سه به دلیل تعداد کم متقاضیان فقط در حوزههای اصفهان، شاهینشهر، نجفآباد و خمینیشهر برگزار میشود.
وی تصریح کرد: با تاسیس دوره سطح 4 حوزه علمیه خواهران اصفهان فارغالتحصیللان دوره سطح سه میتوانند در سطح 4 (دکترا) ادامه تحصیل دهند.
حجتالاسلام ابطحی یادآور شد: خواهران علاقهمند به تحصیل علوم و معارف اسلامی میتوانند از امروز، با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.whc.ir نسبت به ثبت نام اقدام و دفترچه آن را از مدارس خریداری کنند.
*60 هزار طلبه خواهر در حوزههای علمیه تحصیل می کنند
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان با اشاره به اینکه تحصیل در حوزه افتخار شاگردی مکتب اهل بیت است، یادآور شد: در سطح کشور حوزه های علمیه خواهران وظیفه آموزش و تحکیم و اعتلای نظام اسلامی، نظریهپردازی و تولید علم در عرصه مسائل زنان و خانواده مبتنی بر اسلام و معارف اسلامی را بر عهده دارند.
حجتالاسلام ابطحی اظهار کرد: امروز حدود 60 هزار طلبه خواهر در حوزههای سراسر کشور مشغول به تحصیل هستند.
وی تاکید کرد: حوزههای علمیه خواهران مختص شهرهای شیعهنشین نیست بلکه در مناطق دو مذهبی مانند سیستان و بلوچستان و کردستان هم حوزه علمیه خواهران فعالیت می کند و حتی در عسلویه نیز یک حوزه علمیه خواهران تاسیس شده است.
*تحصیل در حوزههای علمیه رایگان است
وی به برگزاری دوره های متنوع تحصیلی در حوزه علمیه مانند حضوری تمام وقت، پاره وقت، نیمه حضوری و مجازی اشاره کرد و گفت: برای سهولت ورود زنان به حوزه های علمیه متناسب با شرایط بانوان در سطح دو و سه حوزه های علمیه خواهران دوره های متنوع فوق الذکر در نظر گرفنه شده است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان با بیان اینکه ثبتنام متقاضیان ورود به حوزههای علمیه خواهران به صورت اینترنتی است، اظهار کرد: پذیرش استانی حوزه علمیه خواهران اصفهان از" 26 بهمن تا 10اسفند"است.
وی پایگاه اینترنتی www.whc.ir را برای ثبت نام اعلام کرد و گفت: 49 واحد آموزشی در استان اصفهان آماده پذیرش تحصیل خواهران علاقه مند به تحصیل در حوزه هاست.
وی تصریح کرد: فارغ التحصیلان حوزههای علمیه پس از گذراندن دورههای لازم، مدرک رسمی دریافت میکنند و با این مدرک می توانند در مقاطع بالاتر در دانشگاهها نیز ادامه تحصیل دهند.
حجتالاسلام ابطحی با بیان اینکه تحصیل در حوزههای علمیه رایگان است و ما معتقدیم که نباید فقه آل رسول را با پول به کسی انتقال دهیم، افزود: دارندگان مدرک سیکل در صورت دارا بودن حداقل معدل 15 و حداکثر 17 سال سن، میتوانند در مدت 7 سال با گذراندن 266 واحد درسی، مدرک کارشناسی دریافت کنند.
وی ادامه داد: محصلان دوره دبیرستان، دارندگان مدرک دیپلم و بالاتر نیز با شرایط حداقل معدل 12 و حداکثر 30 سال سن نیز به صورت حضوری میتوانند در مدت 6 سال، به تحصیل در حوزههای علمیه بپردازند و مدرک خود را دریافت کنند، البته شرط سنی برای کسانی که مدارک بالاتر از دیپلم دارند برای پیشدانشگاهی 31 سال، کاردانی 33 سال و کارشناسی 35 سال تعیین شده است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان خاطرنشان کرد: برای افرادی که نمیتوانند همه واحدهای درسی را به طور حضوری بگذرانند، پذیرش به صورت پاره وقت خواهد بود؛ برای این افراد، کلاسها در بعداز ظهر و حداکثر هفتهای سه روز تشکیل میشود؛ در این نوع پذیرش، مدت تحصیل 8 سال، بدون شرط سنی و حداقل معدل 12 است.
وی تصریح کرد: در دوره نیمه حضوری نیز لازم است که 76 واحد درسی به صورت حضوری و سایر واحدها به صورت غیرحضوری گذرانده شود.
حجتالاسلام ابطحی با بیان اینکه تحصیل در حوزههای علمیه خواهران، آزمون ورودی ندارد و تنها یک مصاحبه انجام میشود، خاطرنشان کرد: در استان اصفهان 55 حوزه علمیه خواهران وجود دارد که 12 حوزه در شهر اصفهان فعالیت میکنند و البته تعدادی حوزههای علمیه غیررسمی نیز در سطح استان وجود دارد که تحت پوشش ما نیستند و به فارغالتحصیلان خود نیز مدرکی ارائه نمیدهند.
پایان پیام/
نظر شما