برگزاری بزرگداشت هنرمند همدانی/کسب رتبه بین المللی در جشنواره قصه گویی

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، از برگزاری مراسم بزرگداشت تاریخ گوی همدانی "علی اکبر محمودی وثاق" همزمان با اول اسفند در همدان خبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، علی اکبر محمودی وثاق (یکم اسفندماه 1330 از شهر همدان در محله کوچه باغچه متولد شد) وی تاریخ گوی همدانی است. او پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان علوی به استخدام اداره پست تلگراف شهرستان رزن درآمد و تا سال 80 مشغول به خدمت بود.
 

از دوران کودکی عاشق نویسندگی، قصه گویی و بازیگری بود و آرزو داشت روزی لهجه ای شیرین همدانی را به مردم جهان بشناسد.
 

او فعالیت هنری‌اش را از سال 1362 با حضور در نمایش رادیویی آئین های آواهای بومی آغاز کرد و همچنین به اجرای برنامه های رادیویی اعم از ایسفا، موج مهربانی، گنج نامه، رادیو محله و دادا همدانی از شبکه سراسری جوان پرداخته است.
 

همچنین از سال 1364 وارد سیمای همدان شد و در برنامه های مختلفی از جمله مستندآبادی، یادش بخیر قدیم ها، بگو ماه برآید، یک سبد ستاره و مجله فرهنگی ایفای نقش کرده است.
 

تاکنون 15 برنامه از تاریخ گوی همدانی از طریق شبکه جام جم برای مردم اروپا پخش شده و در یکی از برنامه هایی که ساخته بود به نام عشق(ع) در کشور رتبه برتر را کسب کرده است.
 

بیش از 30 نمایش اعم از رستم و سهراب، آی کچل ها و کوسه گلین را اجرا کرده و با اجرای نمایش عروسکی کوسه گلین یکی از آئین های سنتی همدان درجشنواره تئاتر بین المللی مبارک در استان تهران برتر شناخته شد.
 

شناسایی و معرفی 99 درصد از فرزانگان استان همدان
علی اکبر محمودی وثاق، تاریخ گوی همدانی در گفت و گویی اختصاصی با خبرنگار شبستان گفت: تاکنون 99 درصد از فرزانگان استان همدان را به مردم جهان شناسایی و معرفی کردم.
 

وی افزود: همچنین با همکاری معاونت فرهنگی شهرداری همدان به اسامی و معانی محله های قدیمی همدان به صورت مستدل و تاریخچه حمل و نقل استان از دوره قاجار پرداخته ام.
 

به گفته وی تاکنون با نشریات مختلف در استان همکاری داشته و همچنین 27 سال در مهد کودک های همدان به ایفای نقش های مختلفی از جمله حاجی نوروز و بابابرفی در راستای ارتقای فرهنگ همدان پرداخته است.
 

کسب رتبه نخست بین المللی در جشنواره قصه گویی
تاریخ گوی همدانی خاطرنشان کرد: برای دوبار متوالی رتبه نخست ملی و بین المللی را در جشنواره قصه گویی کسب کردم و از کشورهای مختلف پیشنهاد همکاری داشته ام اما تعصب و غیرت ملی  که نسبت به کشور ایران داشتم پیشنهادات آنان را رد کردم.
 

محمودی وثاق اظهار داشت: متأسفانه هنرمند در همدان غریب است و بر روی هنرمندان این استان سرمایه گذاری نمی شود تا آداب و سنت های قدیمی استان حفظ شود.
 

وی با بیان اینکه 5 کتاب آماده چاپ دارم، ابراز کرد: تاریخ همدان به روایت مردمی، ضرب المثل های خودمانی، معرفی کسبه های خوش نام همدانی و زنان فرزانه همدانی از جمله کتاب های در دست چاپ است.
 

وی گفت: تاکنون با میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در راستای شناسایی و معرفی آئین های این استان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری داشته ام.
 

تاریخ و فرهنگ یک ملت توسط هنرمندان حراست می شود
علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: تاریخ و فرهنگ یک ملت توسط افراد بزرگی به وجود آمده و توسط بزرگان دیگری حفظ و حراست می‌شود که همین امر نیازمند توجه به این بزرگان است.
 

وی افزود: در روز اول اسفند‌ماه به مناسبت نیم‌قرن تلاش مردم‌شناس پیشکسوت همدانی علی‌اکبر محمودی‌وثاق از ساعت 18 الی 20در تالار فجر همدان به همت میراث فرهنگی همدان برگزار ‌می شود.
 

وی تصریح کرد: علی اکبر محمودی وثاق همیشه با لباسی سنتی و لهجه ای همدانی سخن از تاریخ گویای همدان می گوید و از آداب و رسوم این دیار که شاید بعضی از یاد و خاطره ما رفته است یادآوری می کند.
 

ایزدی با بیان اینکه همدان مردان هنرمند و بزرگی دارد که باید در حفظ و نکوداشت آنها تلاش کرد، بیان داشت: در این راستا بزرگداشت مقام شاعر همدانی علی‌اکبر محمودی وثاق در دستور کار قرار دارد تا بتوان ارزش این شاعر توانای همدانی را پاسداشت.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 343277

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha