16 آذر  یادآور حماسه سرخ مبارزه دانشجویی است

رییس مجلس با بیان اینکه دانشجویان در شرایط دیکتاتوری وابسته شاه عزت دینی و غیرت ملی را مایه حرکت خویش قرار دادند، گفت: 16 آذر یادآور حماسه سرخ مبارزه دانشجویی کشور ماست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور 16 آذر با عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام حسین (ع) و عرض درود و سلام به شهدای کربلا گفت: حماسه خونین کربلا مسیر بشریت را تغییر داد.

وی با بیان اینکه عزت و سربلندی انقلاب اسلامی از پرتو حماسه حسینی است، اظهار کرد: خون حسین (ع) غیرت دینی و شور انقلابی را در جوانان زنده کرد.

لاریجانی با اشاره به روز 16 آذر از این روز به عنوان یکی از روزهای بزرگ در کشور یاد کرد و گفت: 16 آذر شور انقلابی را در جوانان زنده کرد و یادآور حماسه سرخ مبارزه دانشجویی کشور ماست که در شرایط دیکتاتوری وابسته شاه عزت دینی و غیرت ملی را مایه حرکت خویش قرار دادند و در مقابل خفقان مسلط بر جامعه پَسِ کودتای آمریکایی 28 مرداد برای آزادی و آزادگی جنبشی نو آغاز کرد.

وی ادامه داد: هرچند این حرکت از آغاز خونین زاده شد و تا پیروزی انقلاب اسلامی حرکت دانشجویی با دیکتاتوری شاه عجین بود اما در طول این سال‌ها چه در حرکت 16 آذر 1332 و چه در 15 آذر 1342 و چه در حماسه‌آفرینی‌هایی علیه انقلاب فرمایشی سفید سال 1349 پایداری حرکت دانشجویی بر چند رکن استوار بود.

رییس مجلس اظهار کرد: اول موضع‌گیری قاطع دانشجویان در مقابل دیکتاتوری شاه که وجه قالب و گسترده‌ این حرکت بود و دوم موضع روشن ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی حرکت‌های دانشجویی که در تمامی اقدامات آنان ظهور و بروز داشت.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات فوتبال آسیایی در تهران در فروردین 1349 تظاهرات گسترده دانشجویی صحنه مسابقه ایران و رژیم اشغالگر به شعارهای ضد صهیونیستی بدل کرد و تظاهرات را به میدان امجدیه و حومه آن کشاند که ساواک در گزارش خود از این تظاهرات شعارهای دانشجویان را این‌گونه می‌نویسد: نابود باد اسراییل، مسابقه با اسراییل ننگ برای ملت و اسراییل محکوم است

رییس مجلس گفت: دغدغه فرهنگی و دین و همراهی با روحانیت از عناصر مهم دانشجویی بود هرچند جریان‌هایی به انحراف کشیده شدند اما متن حرکت دانشجویی این اصالت را در خود حفظ کرد به طوری که در سال 48 که مبارزه از هنرسرای عالی نارمک و دانشگاه شیراز اوج گرفت دانشجویان دانشگاه شیراز به سیاست ترویج‌ آزادی‌های جنسی و اشاعه فحشا و فساد به مبارزه برخاستند و اعلامیه افشاگرانه‌ای صادر کردند.

لاریجانی با قرائت بخشی از این اعلامیه یادآور شد: در صحنه باز گذاشتن بوفه دانشگاه در ماه مبارک رمضان، اساتید و دانشجویان آزاده به صحنه محاکمه رژیم بدل کردند که محور آن حفظ شعار دینی بود.

وی خاطرنشان کرد: هرچند انحراف منافقان از مسیر روحانیت و اسلام و برخی اشتباهات مرحوم شریعتی نسبت به نهاد روحانیت به ارتباط جنبش دانشجویی با روحانیت صدماتی وارد کرد اما به دلیل اصالت راه دانشجویی و حضور شخصیت‌های مبارز روحانی که عمدتا در صدر انقلاب اسلامی و حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند این ارتباط به صیانت و تحرک اصیل جنبش دانشجویی کمک شایانی کرد.

نماینده قم در خانه ملت در ادامه سخنان خود با اشاره به نقش شهید آیت‌الله مطهری و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ایجاد ارتباط بین دانشجویان و روشنفکران با روحانیت گفت: واقعیت این است که آنچه جریان دانشجویی را با همه فراز و فرودهای سال‌های قبل از انقلاب و بعد از آن حفظ کرد شور و حماسه حسینی بود.

وی ادامه داد: این صراط حماسی و مقدس، شور و بصیرت و زندگی عزت‌مندانه را در حرکت دانشجویی پایدار کرد گرچه راه آنان نیز شبیه حماسه حسینی خونین شد اما به قول شهید مطهری امام حسین خونین شدن این صحنه را می‌خواست.

لاریجانی بیان کرد: پیوند حرکت دانشجویی با امام (ره) که هم اعتدال‌بخش این حرکت بود و هم صیانت‌کننده راه آنان و هم پیونددهنده جنبش دانشجویی با توده‌های مردم بود باعث شد که جنبش دانشجویی پس از انقلاب نیز در صحنه مبارزه با آمریکا که نهاد آن در تسخیر لانه جاسوسی بود و در دفاع از انقلاب که نماد آن حضور دانشجویان در جنگ بود و مبارزه با ناراستی‌ها در داخل کشور که یکی از مظاهر آن دفع فتنه و توطئه‌های سال گذشته بود از سر آگاهی و بصیرت در صحنه حاضر و وظیفه ملی و دینی خود را محقق ساخت.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این حرکت دانشجویی حامل کوله‌باری از تجربیات ذی‌قیمت انقلابی است که می‌تواند در تئوری‌سازی حرکت آینده انقلاب مؤثر واقع شود و ارزش آن کمتر از دفاع مقدس نیست.

وی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در نخستین هم‌اندیشی اندیشه‌های راهبردی تدوین الگوی توسعه اسلامی- ایرانی یادآور شد: نتیجه تمام مجاهدت‌های گذشته را باید در تحقق تئوری سامان‌دهی الگوی اسلامی- ایرانی به ظهور برسانیم و تکلیفی از عدالت و پیشرفت را در یک نظام تعریف کرد تا به عنوان سند راهگشای چشم‌انداز درآید.

وی در پایان سخنان خود از مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیسیون‌های تخصصی خواست با دعوت از صاحب‌نظران در این حرکت ملی تلاش کنند.

پیش از سخنان لاریجانی، مراسم سوگواری و عزاداری سید و سالار شهیدان امام حسین و 72 تن از یارانش با مدیحه‌سرایی مداح اهل بیت اعتمادیان و سینه‌زنی نمایندگان برگزار شد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 3424

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha