به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، نشست رسانهای فیلم سینمایی «خواب زدهها» با حضور فریدون جیرانی کارگردان، رحمان سیفیآزاد تهیهکننده، فرهاد اصلانی، ساره بیات بازیگران و تعدادی از عوامل فیلم در تالار سعدی مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
فریدون جیرانی درباره رفتار برخی منتقدان و خبرنگاران در کاخ جشنواره گفت: کسی که اینجا به عنوان منتقد مینشیند برای خود صاحبنظر است اما فراموش نکنید که فیلمها در جشنواره یک بار نمایش داده میشود و ما قرار است که در اینجا سؤال مطرح کنیم و جواب بگیریم. البته به نظر من آقای سعید قطبیزاده در نشست فیلم «امروز» دچار اشتباه شد و من معتقدم در این جلسات باید یکسری مسائل درباره فیلم مطرح شود.
وی درباره وضعیت فیلمسازیاش و همچنین اکران فیلم جدیدش بیان کرد: من بعد از فیلم «من مادر هستم» نتوانستم پروانه ساخت بگیریم و پس از این فیلم به سراغ یک ملودرام زنانه رفتم که باز هم موفق به کسب پروانه ساخت نشدم و پس از این دو به سراغ کمدی رمانتیک رفتم. اصرار من برای نمایش این فیلم در جشنواره به این دلیل بود که زحمت بازیگرانی که در این فیلم حضور داشتند هدر نرود، اگر فیلم را به جشنواره آوردم به این دلیل بود پس بنابراین من یک کمدی رمانتیک ساختم و تنها کارگردانی هستم که روی ژانرهای مختلف ریسک میکنم.
جیرانی درباره تغییر لحن در روند فیلم و ایده اولیه آن توضیح داد: چون من یکی از کارگردانانی هستم که روی قوانین ژانر فیلم میسازم سعی کردم قصه این فیلم را اقتباسی بسازم. داستان خواب زدهها اقتباسی از یک فیلم به نام «52 ساعت مهلت» است که یک کمدی ایتالیایی اجتماعی بود که سال 61 آن را در اولین جشنواره فجر دیدم.
وی ادامه داد: ایده این فیلم را سه بار نوشتم و هر بار هم بین کمدی اجتماعی و کمدی رمانتیک سردرگم بودم. هر دو زمان که فیلمنامه را کنار گذاشتم احساس کردم کمدی اجتماعی قدیمی باشد و به سراغ کمدی آمریکایی رفتم. تغییر لحن در کمدی رمانتیک وجود دارد یعنی لحظاتی رمانتیک به لحظات عاطفی تبدیل میشود. چیزی که در این فیلم کار را کمی سخت کرده بود وارد کردن کمدی فانتزی به فیلم بود چون ما از ابتدا هم بین این دو لحن گیر کرده بودیم بنابراین به این نتیجه رسیدیم که ایده دوم را کار کنیم.
این کارگردان تصریح کرد: فکر نمیکنم در تاریخ سینما کسی درباره فیلم خود نقد نوشته باشد من اگر بخواهم این فیلم را نقد کنم میگویم که کارگردانی فیلم خیلی سخت بود ولی من برخلاف فیلم «صعود» که آن فیلم را هم خیلی دوست نداشتم اینجا «خوابزدهها»را دوست دارم و از آن دفاع میکنم.
فریدون جیرانی در ادامه خاطرنشان کرد: فضای سینمای ایران مضمونگرا و مضمونزده است زمانی که میخواستم دومین فیلم خودم را در سینما بسازم آقای فخیمزاده به من گفت که فیلم کمدی نساز چون نمیتوانی خود را مطرح کنی در ایران همیشه مضمون حرف اول را میزند نه ژانر. در جامعه امروز، بیماری اصغر فرهادی به فیلمسازان جوان ما سرایت کرده و همه آنها میگویند که فیلمنامه اصغر فرهادیوار ندارید که بسازیم که این از تلخی ماجرا است.
پایان پیام/
نظر شما