به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری آزمون طرح ملی حفظ قرآن که امروز شنبه 19 بهمن برگزار شد با اشاره به حضور بیش از 200 هزار نفر قرآنآموز در آزمون سراسری حفظ قرآن امسال همچون دوره گذشته آزمون کتبی طرح ملی حفظ با پیشبینی حضور 150 تا 200 هزار قرآنآموز در تاریخ 9 اسفند رأی ساعت 9 به صورت هماهنگ در سراسر کشور برگزار میشود.
وی افزود: طبق قوانین آییننامه شرکتکنندگان در آزمون طرح ملی حفظ قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه ملزم به شرکت در یک رشته هستند و سوالات این آزمون به صورت کنکوری با استانداردهای بالا و بهرهمندی از نظرات اساتید تخصصی حفظ قرآن همچون استاد شهریار پرهیزگار و استاد حجتالاسلام شهیدیپور طراحی شده است. همچنین بانک سوالات آزمون حفظ قرآن در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد تا آمادگی خود را برای آزمونهای دورههای بعد حفظ کنند.
حجتالاسلام شرفخانی با بیان این مطلب که امسال جوایز ارزندهای برای شرکتکنندگان در طرح ملی حفظ قرآن در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: امسال نسبت به دوره گذشته شاهد افزایش هدایای احصاشده در این طرح هستیم که از این میان میتوان به 40 کمکهزینه حج عمره، 50 کمکهزینه سفر عتبات عالیات، 80 کمکهزینه سفر به مشهد مقدس و هزاران جایزه فرهنگی و قرآنی دیگر اشاره کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به جزییات برگزاری آزمون کتبی طرح ملی حفظ قرآن عنوان کرد: مرحله آزمون شفاهی این طرح در 23 بهمن تا 8 اسفند امسال در سراسر کشور با اضافهشدن رشتههای جدیدی همچون حفظ ترتیبی و حفظ موضوعی قرآن کریم برگزار میشود. امسال این آزمون در 10 رشته طراحی شده که نسبت به سال گذشته که دارای سه رشته امتحانی بودیم، ارتقا یافته است.
وی افزود: رشتههای آزمون کتبی شامل حفظ جزء 30، حفظ جزء 1 و 30، حفظ جزء 30 و 1 و 2، حفظ 10 جزء قرآن، حفظ 15 جزء، 20 جزء و کل قرآن، حفظ 150 موضوع قرآنی و حفظ 300 موضوع قرآنی برگزار میشود. گفتنی است، افرادی که در آزمون شفاهی حفظ قرآن کریم شامل 80 نمره حسن حفظ و 20 نمره صوت و لحن حد نصاب نمره 70 به بالا را کسب کنند میتوانند در آزمون سراسری حفظ قرآن که در 9 اسفند برگزار میشود، حضور یابند. گفتنی است، این آزمون در 2500 پایگاه کشور به صورت متمرکز ویژه تمام مقاطع سنی برگزار میشود.
توجه به مفاهیم در کنار حفظ الفاظ قرآن کریم
حجتالاسلام شرفخانی با بیان این مطلب که ما به دنبال تربیت حافظان الفاظ قرآن کریم نیستیم، عنوان کرد: یکی از آسیبهای جدی طرح تربیت حافظان توجهنکردن به ترجمه و مفاهیم آیات قرآن کریم در بین حفاظ است که سازمان اوقاف و امور خیریه امسال برای نخستین بار حفظ موضوعی قرآن کریم را با هدف توجه به ترجمه و تفسیر آیات قرآن کریم در بخشهای آزمونی خود قرار داده است.
وی با اشاره به لزوم بهرهمندی از اساتید مجرب حفظ قرآن برای دستیابی به تربیت حافظان نخبه کشوری تصریح کرد: آموزش حفظ در راستای تربیت مربیان زبده محقق میشود که سازمان اوقاف و امور خیریه مرکز راهبردی حفظ قرآن را با حضور اساتید برجسته در قالب اتاق فکر طرح ملی حفظ راهاندازی کرد که این مرکز موفق به تربیت مربیان حفظ قرآن در سراسر کشور شد که تا امروز 65 دوره متمرکز تربیت مربی حفظ قرآن در شهر قم برگزار شود و 2470 نفر از کل کشور در آن شرکت کردند. همچنین 1400 نفر نیز در دورههای مشابه استانهای البرز، تبریز و اصفهان شرکت داشته که جمعا 3870 نفر موفق به دریافت گواهینامه مربی حفظ قرآن شدند.
آموزش مجازی راهکار جدیدی برای تربیت حافظان قرآن
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به راهاندازی سایت حفظ قرآن کریم و آموزشهای مجازی قرآن گفت: در راستای تحقق تربیت یک میلیون حافظ قرآن به همت سازمان اوقاف و امور خیریه سایتی راهاندازی شد که به آموزش مجازی حفظ قرآن مبادرت میکند و تاکنون 10 هزار نفر در این سایت فعال بوده و از 7 صبح تا 10 شب با ارتباطگیری آنلاین و تلفنی به صورت رایگان با مخاطبان فعالیت میکنند.
شرکت 525 هزار نفر در طرح ملی حفظ قرآن کریم
حجتالاسلام شرفخانی با اشاره به حضور گسترده قرآنآموزان از سراسر کشور در طرح ملی حفظ تصریح کرد: از ابتدای راهاندازی طرح ملی حفظ طی 2 سال اخیر در کل کشور شاهد حضور 525 هزار قرآنآموز بودهایم که امسال 305 هزار نفر شرکت کردند. گفتنی است، کلاسهای آموزشی ارایهشده در طرح ملی حفظ ویژه سه مقطع سنی 7 تا 12 سال، 12 سال تا 18 سال و 18 سال به بالا ارایه شده که به ترتیب امسال در هر مقطع بیش از 181 هزار نفر در مقطع سنی دوم 134 هزار نفر و در مقطع سنی 18 سال به بالا 154 هزار نفر شرکتکننده حضور داشتند. گفتنی است، در رشته حفظ موضوعی قرآن که ویژه تمامی مقاطع سنی برگزار میشود 54 هزار نفر ثبتنام کردهاند.
وی با اشاره به حضور شرکتکنندگان در ادوار گذشته عنوان کرد: همزمان با اولین سال راهاندازی طرح ملی حفظ 220 هزار نفر ثبتنام و نزدیک به 100 هزار نفر در آزمون سراسری مرحله اول سال گذشته شرکت کردند که جزء آزمونهای موفق و بیبدیل جمهوری اسلامی ایران بود.
تربیت حافظان قرآن با هدف ساخت جامعه قرآنی و اسلامی است
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان این مطلب که همواره بزرگان دین مبین اسلام بر تربیت حافظان قرآن تأکید داشتند، عنوان کرد: جامعهای که مردمان آن با کتاب الهی انس دارند و به حفظ قرآن میپردازند جامعهای قرآنی و اسلامی هستند و حافظ قرآن ضمن انس با کتاب الهی رفتار و منششان از نظر فردی و اجتماعی منطبق با آیات قرآن است که میتواند برای دیگران سرمشق باشد. جامعهای که حافظان قرآن در آن رشد میکنند جامعه قرآنی و اسلامی است و سازمان اوقاف و امور خیریه لبیکگو به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن اقدام به راهاندازی طرح ملی حفظ قرآن و تربیت یک میلیون حافظ در مدت 4 سال کرده است.
ریزش حافظان قرآن در طرح ملی حفظ آسیب جدی است
حجتالاسلام شرفخانی با اشاره به مهمترین آسیبهای برگزاری طرح ملی حفظ اظهار کرد: طی سال گذشته و برگزاری نخستین دوره طرح ملی حفظ تجربیات خوبی کسب کردیم، به عنوان مثال در دوره گذشته گواهینامه پذیرفتهشدگان با تأخیر اعطا شد و امسال با برنامهریزیهای انجامشده پس از تصحیح اوراق آزمونی این گواهینامه اهدا میشود. همچنین مربیان حفظ قرآن که خواهان شرکت در این آزمون هستند در مجاری جداگانه و با جوایزی خاص میتوانند شرکت کنند. گفتنی است، امسال سوالات آزمون متناسب با هر رشته در نظر گرفتهشده و برخی از بخشها 20 سوال و برخی دارای 40 سوال قرآنی هستند. همچنین در رشته حفظ ترتیلی قرآن سوالات ترجمه و مفاهیم در نظر گرفته نشده اما در بخش حفظ موضوعی از ترجمه و مفاهیم قرآن نیز سوال میشود.
وی افزود: یکی از آسیبهای دیگر طرح ملی حفظ تربیت حافظان قرآنی است که صرفا الفاظ کتاب الهی را در ذهن خود نگاه میدارند و به مفاهیم و ترجمه قرآن توجه نمیکنند که در این خصوص سازمان اوقاف رشته جدید حفظ موضوعی را راهاندازی کرد. حمایتنشدن مالی طرح ملی حفظ از دیگر آسیبهای این طرح بوده که منشور توسعه قرآنی تنها 500 میلیون تومان هزینه برای آن در نظر گرفته است.
حجتالاسلام شرفخانی خاطرنشان کرد: توجه به شأن و منزلت حافظ قرآن از منویات سازمان اوقاف و امور خیریه است که در خصوص ارایه تسهیلات ویژه آموزش اعزام به خارج، نخبگان قرآنی اقداماتی صورت گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما