سعید بیابانکی، استاد جریان ساز شعر انقلاب در مصاحبه با خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص ویژگی های شعر انقلاب گفت: شعر انقلاب پیش زمینه شعر آئینی و دفاع مقدس است، قالب شعری انقلاب احیاء گر قالب های مهجور و فراموش شده ای مانند رباعی، دوبیتی و مثنوی بود.
بیابانکی ادامه داد: ارزش های انسانی انقلاب به برکت اسلام باردیگر احیاء شد و این ارزش های انسانی طی دوران انقلاب و در قالب شعر آیینی به بار نشست.
وی با اشاره به ترویج هنجارهای دینی و انقلابی با توسعه شعر انقلاب اظهار داشت: شعر این دوره احیاگر قالب های مهجور و فراموش شده بود که با انقلاب اسلامی زمینه ترویج و احیاء ارزش های دینی و اسلامی را بوجود آورد.
بیابنکی در خصوص ارتباط شهر انقلابی و شعر آئینی اظهار داشت: در سه دهه ی اخیر شعر انقلاب بافت متفاوتی پیدا کرده و امروز نیز باید تعریفی متفاوت تر و گسترده تر از شعر انقلاب داشته باشیم و در واقع شعر آئینی و دفاع مقدس را در ادامه شعر انقلاب بدانیم.
این شاعر آئینی نمادهای انقلابی را آغاز تحول شعر و ادبیات انقلاب ارزیابی کرد و اظهار داشت: ادبیات انقلاب با نمادها و المان هایی مانند شهادت، رشادت و نقش مساجد محور رشد شعر آئینی شد و در دوران دفاع مقدس این نماد ها برجسته شد و ادامه یافت.
استاد و شاعر آئینی با بیان این مطلب که موسیقی سنتی پس از پیروزی انقلاب نمایانگر شد توضیح داد: موسیقی سنتی بعد از پیروزی انقلاب نمایانگر شد و در این مسیر کلام از دست مفاهیم انتزاعی خارج شد.
بیابانکی در پایان عنوان کرد: بیش از یکصد رساله درباره ادبیات، شعر و موسیقی انقلاب وجود دارد و در نهایت انقلاب سبک جدیدی در ادبیات و اشعار ایجاد کرده است.
پایان پیام/
نظر شما