به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، شهید ملا امین حیدری سال 1311 در روستای نوین شهرستان سروآباد به دنیا آمد؛ پدرش مرحوم علی امینی نام کشاورزی سخت کوش بود، وی به توصیه پدرش خواندن و نوشتن و برخی مقدمات را نزد ماموستا سید جعفر در روستای نوین فرا گرفت، سپس به شهر طویله عراق رفت و نزد ملا صاحب مدرس علوم صرف و نحو را آموخت.
این شهید بزرگوار در حومه شهر حلبچه عراق، منطق و کلام را نزد ملا حسن مدرس فرا گرفت و پس از آن به شهر سلیمانیه رفت و فلسفه، اصول، فقه، تفسیر و برخی کتاب های کلامی را از ملا عبدالکریم مدرس فرا گرفت و سپس به روستای نوین بازگشت؛ ازدواج کرد و به امامت جماعت و تدریس و ترویج مسایل و مباحث اسلامی پرداخت.
وی همگام با قیام 15 خرداد 1342 ملا امین حیدری نیز به مبارزه با ظلم و فساد حکومت سلطنتی پرداخت و مردم را مظالم شاه آگاه کرد، افشاگری او سبب شد نیمه شب اردیبهشت ماه سال 42 چند نفر مأمور مسلح ملا امین حیدری را در منزلش دستگیر کنند.
این شهید گرانقدر سه سال در زندان قصر محبوس بود، تحت شکنجه های سخت قرار گرفت لیکن پس از آزادی به واسطه کثرت جراحات، درمانش مقدور نشد. سه سال در بستر بود تا آن که در اول مرداد 1349 در بیمارستان شهر سنندج دعوت حق را لبیک گفت و شربت شهادت نوشید.
وی در همه کارها به خداوند متعال توکل می کرد و با توکل به خداوند دست به کار می شد و از رسیدن به کارهای بزرگ ناامید نمی شد، وقتی حکومت شاهنشاهی در همه جا، عرصه را بر روحانیون و اهل علم تنگ کرده بود و قدرت شاه بلامنازع می نمود؛ شهید حیدری امیدش به خدا بود که به مبارزه برخاست تا بنیاد ظلم را سرنگون کند.
ویژگی دیگر شهید ملا امین حیدری رازداری او بود، در زندان هرچه او را شکنجه کردند از افشای اسرار مربوط به مبارزه راستین خود و یارانش سرباز زد هرچند این شکنجه آن قدر سخت بود که سبب شهادت ایشان گشت.
شهید حیدری شجاعت را با صبر و شکیبایی همراه ساخته بود از این روی سه سال در بستر بیماری بود که بر اثر زخم شکنجه های مزدوران شاه در پیکر نحیف وی ایجاد شده بود اما شکایتی نداشت، شکر خدا را به جای می آورد و این کار را راهی به سوی معبود می دانست و عاقبت هم خداوند وی را برای رسیدن به فوز شهادت اجابت کرد.
پایان پیام/
نظر شما