به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، و المسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه خرمآباد، شب گذشته (6 اردیبهشت) در اولین جشنواره سراسری کاتبان قرآنکریم که با حضور کاتبان 10استان کشور در خرمآباد برگزار شد، گفت: دقت در حروف، کلمات و متن آیات، انس بیشتر انسان با قرآن و طهارت باطنی و ظاهری از شروط کتابت وحی است.
وی افزود: کسانی که در زمینه کتابت قرآن فعالیت می کنند باید ضمن داشتن طهارت ظاهری و باطنی، برجسته ترین افراد از نظر رفتار، اخلاق، علم، دانش و امانتداری باشند.
حجت الاسلام میرعمادی، با بیان اینکه هدف از کتابت کلام وحی باید تربیت و سازندگی انسان باشد، اظهار داشت: پیامبراکرم(ص) وقتی آیات قرآن بر او نازل میشد از یاران خود میخواست این آیات را حفظ و برای دیگران بازگو کنند و عدهای از بهترین اصحابش را برای کار کتابت قرآنکریم تعیین کرده بود.
نماینده ولی فقیه در لرستان، با بیان اینکه کتابت قرآن برای تربیت و سازندگی انسان است، ادامه داد: افرادی که در زمینه قرآن مثل خوشنویسی و یا تلاوت و حفظ قرآن کار میکنند باید تلاش کنند طهارت ظاهری و باطنی داشته باشند و از نظر اخلاق، رفتار، علم و دانش و امانتداری بین مردم برجسته باشند.
امام جمعه خرمآباد افزود: در چهار آیه از قرآن بین تزکیه و تربیت لفظ تلاوت آمده و این بیانگر ارتباط تزکیه و تربیت با مسأله تلاوت است.
وی با تاکید بر اینکه نگاه ما به کتابت قرآن باید یک نگاه قرآنی باشد، تصریح کرد: اگر نگاه کاتب قرآن یک نگاه تربیتی باشد شیوه نگارش و خطی که با آن قرآن را کتابت میکند، قرآنی خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در لرستان بیان داشت: آموزش و پرورش باید تربیت قرآنی دانشآموزان را دنبال کند و از معلمان و مسئولان آموزش و پرورش انتظار میرود هدف از کار خود را تربیت و ترسیم مسیر درست برای دانشآموزان قرار دهند.
علی ماکنعلی، مدیرکل آموزش و پرورش لرستان نیز در این همایش با اشاره به فعالیت 9 ماهه این سازمان در حوزه کتابت قرآن، گفت: فعالیت دانشآموزان و فرهنگیان استان لرستان برای شرکت در جشنواره کتابت قرآنکریم با ابلاغ وزارت آموزش و پرورش از اردیبهشت ماه سال گذشته آغاز شد.
وی افزود: به همین منظور و برای توسعه و گسترش فعالیتهای قرآنی و بحث تعمیق باورهای دینی دانشآموزان این برنامه بهصورت جدی مورد پیگیری قرار گرفت و 62 کاتب و هشت تذهیبکار در این طرح شرکت کردند.
ماکنعلی اظهار داشت: پس از داوری آثار تولیدی، استان لرستان بهعنوان استان موفق در میان 10 استان کشور انتخاب و میزبانی جشنواره سراسری کتاب قرآن کریم نیز به لرستان داده شد.
وی تصریح کرد: اثر کتابت شده قرآن کریم توسط دانشآموزان و فرهنگیان عضو کانونهای فرهنگی و تربیتی استان لرستان دارای پنج ویژگی خرد جمعی، عدم الگوبرداری ویژه صفحه آرایی، هنر دست هنرمندان خطاط، استاندارد بودن از نظر فنی و استفاده از مرغوب ترین نوع مرکب و کاغذ است.
ماکنعلی افزود: از آنجا که گسترش فعالیتهای قرآنی یکی از اهداف اساسی آموزش و پرورش استان لرستان به شمار میرود به همین منظور 316 مدرسه قرآنی برای انس بیشتر دانشآموزان در استان راه اندازی شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان اظهار کرد: همچنین در سال تحصیلی آینده با توجه به تعطیلی روز پنجشنبه مدارس از این پس یک ساعت کلاس آموزش قرآن در مدارس برگزار میشود تا دانشآموزان از این طریق بیشتر با کلام وحی مأنوس شوند.
پایان پیام/
نظر شما