خبرگزاری شبستان// سنندج
فداکاری محمد علی محمدیان، معلم مریوانی که روزهاست بر سر زبان ها افتاده و رسانه های داخلی و خارجی بر روی آن مانور دادند و از آن نوشتند؛ به واقع انسانیت بود و چیزی جز آن نبود.
همیشه قرار نیست برای شاد کردن دلی چیزهای زیادی داشت، گاهی حرکتی انسان دوستانه و همدردی اخلاق مدارانه کاری می کند که کمتر کسی می تواند انجام دهد.
روزهای سختی بود، معلم مریوانی با دانش آموزی گوشه گیر و بیمار مواجه بود که روز به روز افسرده تر می شد.
آن روزها کسی دلیل ریزش موهای سر ماهان را نمی دانست و پزشکان از تشخیص نوع بیماری عاجز بودند.
تمسخر دیگر همکلاسی ها بر این مشکل می افزود و روحیه ماهان روز به روز بدتر می شد و باعث افت تحصیلی دانش آموز هم شده بود.
محمد علی محمدیان چاره را در این دید که او نیز موهایش را از ته بزند تا با شاگردش همدردی کرده باشد و در ورای درس های مدرسه، درس اخلاق را نیز به دانش آموزانش بیاموزد.
روزها گذشت و به امروز رسیدیم، روزی که ماهان می خندد و در کنار همکلاسی هایش با ذوق و نشاط در کلاس درس حاضر می شود.
ماهانی که هفته ها قبل گوشه گیر و غمگین بود با حرکت معلم فداکارش دوباره به زندگی برگشت و امید در قلبش زنده شد.
دکترها به ماهان گفتند سرطان ندارد و فقط به بیماری "آلوپسی آره آتا" مبتلاست و دوباره موهایش می تواند رشد کند.
محمدعلی محمدیان، معلم ماهان رحیمی گفت: نتایج آزمایشات گرفته شده از ماهان که برای تشخیص قطعی به کشور آلمان ارسال شده بود، روز گذشته اعلام و مشخص شد که ماهان سرطان ندارد و فقط به بیماری آلوپسی آره آتا مبتلاست.
وی با اشاره به روند درمان این بیماری بر روی ماهان، اظهار داشت: پزشکان قطره ای به سر ماهان زده اند که باید تا 48 ساعت بر روی آن بماند تا تاثیر خود را بگذارد و موهای ماهان شروع به رشد کند و از نظر پزشکان این قطره هیچ گونه عوارضی برای ماهان ندارد و استفاده از آن بلامانع است.
محمدیان با بیان اینکه استرس و روحیه بیمار از عوامل افزایش و کاهش دهنده این بیماری است که توسط پزشکان اعلام شد، اذعان کرد: پزشکان تقویت روحیه ماهان را یکی از شروط رشد موی او می دانند و که خوشبختانه روحیه ماهان بسیار خوب است و از این لحاظ مشکلی ندارد.
آلوپسی آره آتا بیماری پوستی است که در نتیجه از دست دادن مو در روی پوست سر و در نقاط دیگر بدن حاصل می شود. این بیماری معمولا" بصورت لکه های گرد، صاف، کوچک یا بزرگ روی پوست سر ایجاد و تا جائیکه تمام موی سر(آلوپسی total ) یا کل موهای بدن (آلوپسی universal ) ریزش پیدا کند، می تواند پیشروی کند.
این بیماری بطور کلی حدود 2درصد از کل جمعیت را در برمی گیرد، معمولا این بیماری پوستی غیر قابل پیش بینی و دوره ای می باشد که در هر زمان ممکن است مو مجدد شروع به رشد یا ریزش کند و دوره این بیماری در هر فردی متفاوت است.
آلوپسی آره آتا، شایع ترین نوع این بیماری ناشی از اختلالات خود ایمنی (سیستم دفاعی بدن) بوده و ریزش در آن بصورت سکه ای در اندازه های مختلف می باشد و آلوپسی آره آتا total تمام موهای سر شروع به ریزش پیدا می کنند و آلوپسی آره آتا universal، نادرترین نوع این بیماری، که منجر به ریزش موی پوست سر و کل بدن می شود.
در این بیماری فولیکول های مو در نتیجه حمله اشتباه توسط سیستم دفاعی بدن شخص (سلولهای سفید خون) آسیب می بیند و مانع از رشد مو می شود که این بیماری به عنوان یک بیماری ناشی از اختلالات سیستم دفاعی بدن شناخته شده است.
برای درمان آلوپسی آره آتا در تمام انواع آن، فولیکول های مو هنگامی که سیگنال مناسبی دریافت کنند زنده می مانند و آماده برای رشد مجدد مو خواهند شد و در تمام موارد، رشد مجدد مو ممکن است بدون درمان یا پس از سالها صورت گیرد.
علل این بیماری ناشناخته است، اما ارث و مشکلات عاطفی مثل اضطراب ممکن است نقش داشته باشند، امکان دارد دستگاه خود ایمنی نیز در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد، خود ایمنی یعنی پاسخ اشتباه و نابجای دفاع بدون به نحوی که اجزای خودی مورد حمله و تخریب قرار می گیرند.
معلم فداکار مریوانی همچنین در روزهای گذشته همچنین انجمن دانش آموزان مبتلا به بیماری صعب العلاج را تشکیل داد که با هدف کمک به تمامی دانش آموزان بیمار از جمله ماهان رحیمی راه اندازی شده است.
وی در شبکه های اجتماعی نیز کمپینی در راستای اضافه شدن اقدام معلم فداکار مریوانی به کتاب درس فارسی کلاس دوم ابتدایی راه اندازی شده که مورد استقبال کاربران متعدد قرار گرفته است.
در این کمپین کاربران با راه اندازی یک صفحه اختصاصی در شبکه اجتماعی فیسبوک از وزیر آموزش و پرورش خواسته اند حکایت معلم و ماهان به محتوای کتاب درس فارسی دانش آموزان کلاس دوم ابتدایی اضافه شود.
هنوز هم می شود در پس روزمرگی ها ارزش های اخلاقی را که بالاترین درس زندگی است به بوم زندگی نقش زد و گل لبخند را بر لبان کودکان نشاند.
پایان پیام/
گزارشی از خبرنگار استان کردستان خبرگزاری شبستان - شنو نوری
نظر شما