سبد کالا و رسانه‌هایی مثابه بمب‌افکن

خبرگزاری شبستان: رسانه‌ها رکن چهارم دموکراسی هستند و با دیدن هر مشکلی می‌توانند آن را به زیر شلاق رسانه ای خود ببرند ولی اگر خود رسانه‌ها دارای اشکال در دیدگاه باشند چه باید کرد؟

به گزارش خبرگزاری شبستان: دکتر حسن روحانی ضمن ارایه گزارش صدروزه عملکرد دولت یازدهم در یک برنامه زنده تلویزیونی در روز سه شنبه 5 آذرماه وعده داد که برای بالا بردن سطح معیشت مردم در کنار پرداخت یارانه‌ها تا پایان سال دو سبد کالا به برخی از اقشار آسیب‌پذیر اختصاص می یابد. 

 

رییس دولت تدبیر و امید در این گزارش حدود یک صدو ده دقیقه ای گفت: قرار است دولت اقدامی برای قشرهای کم درآمد جامعه تا پایان سال انجام دهد که آن در نظر گرفتن دو بسته کالایی برای قشرهای ضعیف کشور است، که این موضوع از دو حیث قابل توجه است:
1. تأکید و توجه جدی دولت به معیشت و سطح زندگی اقشار آسیب‌پذیر و تلاش برای جبران کمبود‌ها.

 

2. بار روانی این قضیه جلوی بالا بردن قیمت‌ها و احتکار کالاها را از سودجویان در آستانه عید و سال نو گرفت و آهنگ رشد قیمت‌های اقلام مصرفی و خوراکی که تا پیش از این به صورت غیر قابل قبول در حال رشد بود را به شدت کنترل کرد.

 

شروع توزیع سبد کالا همراه شد با ایجاد صف‌های نسبتا طولانی که البته در مراکز و شهرهای مختلف متفاوت بود ولی مکدر و معطل‌شدن مردم در این صف‌ها چیزی نیست که بتوان آن را انکار کرد.

 

در این گیرودار برخی رسانه‌ها با تغییر ماهیت در پوشش تمامی اخبار مربوط به سبد کالا، نگرش و رویکردی مانند رسانه‌های زرد پیدا کردند و فقط به نقاط ضعف این طرح بزرگ و امیدآفرین پرداختند و نقش اصلی خود را فراموش کردند و به قول معروف به حواشی این طرح بیشتر از متن آن پرداختند و به سمت تیترهایی با فونت‌های درشت و منفی رفتند.

 

شاید شما با نویسنده موافق نباشید و بگویید وظیفه رسانه‌ها آگاهی‌بخشی است و دقیقا من هم همین نظر را دارم که آگاهی‌بخشی وظیفه اصلی رسانه‌ها است، و این دقیقا همان چیزی  است که فراموش شد، آری رسانه‌ها یادشان رفت قبل از شروع توزیع سبدهای کالایی به مردم بگویند در روزهای اول توزیع نباید تمامی مشمولان طرح یکباره به مراکز توزیع بیایند، چراکه زیر ساخت ها برای چنین طرح عظیمی ساخته نشده است، اگر رسانه‌ها به این موضوع بیشتر و پیش از شروع طرح می‌پرداختند آیا باز هم شاهد چنین صحنه‌ها و صف هایی بودیم؟

 

حتما همگان به یاد دارند در ماه‌های ابتدایی اختصاص یارانه‌های نقدی به مردم نیز شاهد چنین صف‌هایی در جلوی عابربانک‌ها بودیم و افرادی که حتی نیاز فوری به پول نقد نداشتند ساعت‌ها در صف‌های عابربانک برای برداشت یارانه خود و خانواده منتظر می‌ماندند، هرچند تعداد عابربانک‌های کشور با تعداد فروشگاه‌های توزیع‌کننده سبد کالا اصلا قابل مقایسه نیست اما باز هم شاهد صف‌های طولانی جلوی عابربانک‌ها بودیم اما به ضرس قاطع می‌توان گفت هیچ‌کدام از این رسانه‌هایی که این روزها صف سبد کالا اولویت‌شان شده است، نه طرح سبد کالا، در آن روزها نه صفی دیدند و نه داد و فریادی شنیدند.

 

در اینکه لازم است دولت تدبیر برای مراحل بعد عرضه سبد کالا تدابیری بیندیشد که مردم همچنان با دست پر و راضی به خانه برگردند، تردیدی نیست اما چرا نباید رسانه‌ها به ترویج و توسعه این فرهنگ بپردازند که به همه افراد مشمول طرح، قطعا سبد کالا تعلق خواهد گرفت و نیازی نیست تا در روزهای ابتدایی این طرح سراسری همه افرادی که سبد کالا به آنها اختصاص یافته به مراکز توزیع مراجعه کنند بلکه بسیاری می‌توانند پس از روزهای ابتدایی برای دریافت سبد کالا اقدام نمایند تا ساعت‌ها وقت گرانبهای خود را تلف نکنند، در این چند روز آنچه که هویدا بود این است که رسانه‌ها به شدت عرصه سیاست‌ورزی شده‌اند و برای خوشامد گروه و دسته‌ای سیاسی دیگر به فکر منافع ملی و مخاطب نیستند.

 

هادی دهقانی

پایان پیام/
 

کد خبر 340305

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha