به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، عبدالرضا عبدالملکی، معاون استاندار خراسان رضوی عصر امروز (6اردیبهشت) درنشست علمی "تاثیر متقابل هویت شهر مشهد" در تالار بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: بازنگری در نظام توسعه موجب اجرایی شدن طرح جامعه و آمایش استان به ویژه شهر زیارتی مشهد می شود.
معاون استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه هویت شهری حقیقتی است که برای یافتن تناسب های نظام فرهنگی، معماری و شهرسازی به کار می رود و سیمای شهر با مدیریت صحیح شکل می گیرد، تصریح کرد: برنامه ریزی دقیق و توجه به مزیت های شهر مشهد پایتخت معنوی کشور یک مدیریت خاص را می طلبد که با افزایش کیفیت زندگی اجتماعی هویت و فرهنگ شهر را متناسب با موقعیت آن ایجاد کنند.
عبدالملکی گفت: در شهر زیارتی فرآیند ساختاری در مدیریت و برنامه ریزی نهفته است و شهر هایی مانند مکه، مدینه، مشهد، سامرا، قم، نجف، کربلا و کاظمین شهر های مذهبی نیستند، بلکه شهر های زیارتی هستند که مذهب ریشه درفرهنگ این شهرها دارد.
وی با اشاره به اینکه شهرهای زیارتی در اسلام از فضای قدسی برخوردار هستند، تصریح کرد: ساختار شهر زیارتی به ویژه شهر مشهد باید از شهرهای دیگر متفاوت باشد، چرا که فضای قدسی یک شهر زیارتی با یک شهر مذهبی باید فاحش و معنادار باشد.
معاون استاندار افزود: تفکیک واقعی زیارت و فضای زائر و مجاور از لحاظ کیفی و ایجاد فضای قدسی در حوزه اقتصادی پیرامون حرم باید وجود داشته باشد و این مسئله نیازمند تغییر فرهنگ در مدیریت حرم و بازسازی و توسعه خدمات با فرآیند های جدید است.
وی توسعه زیارتگاه ها برای اینکه زائر بتواند فرصت معنویت را پیداکند را ضروری دانست و گفت: این فضا باید برای روح در کنار حرم متناسب با فرهنگ زائر و اجتماع ایجاد شود.
پایان پیام/
نظر شما