افزایش یک‌درصد به مالیات بر ارزش افزوده و تخصیص آن به بخش سلامت

رییس مجلس شورای اسلامی از افزایش یک‌درصدی مالیات بر ارزش افزوده خبر داد و گفت: با اجرای این موضوع بالغ بر سه هزار میلیارد تومان اضافه و به طور کلی در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم جشنواره ابن سینا با اشاره به اینکه موضوع سلامت از موضوعات رکنی جوامع است، گفت: گاهی دیده می‌شود بعضی افراد سلامت را می‌دانند اما هزینه‌ای که به سلامت اختصاص می‌یابد باید به منزله صرف آن در حوزه تولید تلقی شود و این را نباید هزینه جاری در نظر گرفت.

 

وی ادامه داد: امروز وضعیت نیروهای متخصص در علم طب با 35 سال پیش متفاوت است و دانشگاه‌ها با توسعه روزافزون افراد برجسته‌ای را تربیت کرده‌اند که شاهد حجم مقالات بالا در علم طب هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه کشورهای همسایه خواستار استفاده از ظرفیت‌های علمی و انسانی طب کشورمان هستند، گفت: اگر مسایل سیاسی کشورهای همسایه اجازه دهد این کشورها تمایل بیشتری برای استفاده از ظرفیت‌های ایران دارند.

 

وی با تأکید بر اینکه اساتید در این رشته باید در افکار عمومی مورد تکریم و احترام باشند، خاطرنشان کرد: گاهی در ادبیات سیاسی با الفاظی صحبت می‌شود که در شأن این افراد نیست و دلیلی ندارد که فضایی ایجاد شود که این افراد مورد بی‌مهری باشند.

 

افزایش یک‌درصدی مالیات بر ارزش افزوده و اختصاص آن به بخش سلامت

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به بودجه بهداشت درمان کشور تصریح کرد: حرکت‌هایی در این خصوص صورت گرفته اما هنوز نسبت به هزینه‌های سلامت که پشتوانه توسعه هستند با نرم کشورهای پیشرفته فاصله داریم.

 

وی ادامه داد: از طریق اصلاح قیمت حامل‌های انرژی و درآمدی که باید از این طریق به تولید اختصاص یابد باید بخشی را نیز به سلامت اختصاص دهیم که قانون اساسی این الزام را کرده است اما در دولت گذشته محقق نشد.

 

وی در مورد بحث بودجه سلامت به دو موضوع بیمه‌ها و سهم سلامت از بودجه کشور اشاره کرد و گفت: سیستم بیمه‌های ما تقریبا یک سیستم متمرکز است اما جدالی دایما بین وزارت بهداشت و وزارت رفاه مبنی بر تأخیر پرداختی بیمه‌ها به بخش سلامت و همچنین میزان اعتبارات بیمه‌ها وجود دارد.

 

به گفته لاریجانی، سیاست کلی سلامت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین موضوع نزاع وزارت بهداشت و رفاه مطرح شد و مقرر گردید این بیمه درمان به وزارت بهداشت متصل شود و مسئولیت آن را وزارت بهداشت بپذیرد که امیدواریم با ابلاغ آن این مشکل رفع شود.

 

وی تصریح کرد: در دولت قبل یارانه‌ها مطابق قانون نبود و سهم درمان و تولید در آن محقق نشد اما خوشبختانه دولت فعلی توجه بیشتری به آن کرده است و فهمی را برای درمان اختصاص داده است.

 

وی با اشاره به افزایش یک‌درصدی به مالیات بر ارزش افزوده و تخصیص آن به حوزه سلامت گفت: این میزان بالغ بر سه هزار میلیارد می‌شود که همه را در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهیم داد تا یک سقف پرش خوبی داشته باشد.

 

اختصاص 10 هزار میلیارد تومان به حوزه سلامت از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با ابراز امیدواری از حل مسئله سلامت با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تاکید کرد: وزیر بهداشت نیز موافق این موضوع بودند که سهم قابل توجه‌ای حدود 10 هزار میلیارد تومان از محل فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به همراه سه هزار میلیارد تومان یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به اضافه بودجه بهداشت و درمان اختصاص یافته و سلامت را به جایگاه بهتری برساند.

 

به گفته لاریجانی، وزیر بهداشت نیز قول این را بدهد که پس از این اصلاحات این موضوع سلامت که دغدغه عموم است را از طریق عقلانی ساماندهی کند.

 

تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره عمرانی نیازمند 400 هزار میلیارد تومان

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به حجم انبوه پروژه‌های عمرانی کلنگ‌زده‌شده اظهار کرد: این پروژه‌ها که تا حدودی پیشرفت کرده‌اند برای تکمیل نیاز به 400 هزار میلیارد تومان اعتبار دارند که با بودجه‌های متعارفی که داریم 50 سال طول می‌کشد تا به بهره‌برداری برسد.

 

وی با تاکید بر اینکه اعتبارات دولتی پاسخ‌گوی چنین حجمی برای تکمیل این پروژه‌ها نیست، گفت: در حال حاضر 300 تا 400 بیمارستان نیمه‌کاره داریم که حتی اگر ثقل بودجه را به پروژه‌های بالای 80 درصد پیشرفت اختصاص دهیم 15 تا 16 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی می‌خواهد که دردی را درمان نمی‌کند.

 

به گفته لاریجانی، اگر این رویه ادامه داشته باشد بیمارستان‌های نیمه‌کاره طی 50 سال آینده در هنگام افتتاح کلنگی می‌شوند.

 

وی راه‌حل این موضوع را ورود بخش خصوصی برای تکمیل این پروژه‌ها دانست و گفت: مجلس می‌تواند تسهیلات بانکی را ایجاد کند تا بخش خصوصی برای تکمیل پروژه‌ها وارد عمل شده و از ظرفیت این بخش برای حل این مشکل استفاده کنیم.

 

وی در پایان از وزارت بهداشت خواست تا آنجایی که می‌تواند پروژه‌های نیمه‌کاره را در اختیار اطبایی که صاحب سرمایه هستند، قرار دهد تا تکمیل این پروژه‌ها تسریع پیدا کند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 339722

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha