مخالفت مجلس با توقف اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس با پیشنهاد حذف تبصره 21 لایحه بودجه که در صورت حذف آن اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها متوقف می‌شد، مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی نوبت صبح سه‌شنبه 15 بهمن و در بررسی جزییات لایحه بودجه 93 و تبصره 21 این لایحه که در مورد چگونگی اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها بود پیشنهاد حذف تبصره از سوی علیرضا محجوب نماینده تهران مطرح شد که در نهایت مجلس با این پیشنهاد حذف مخالفت کرد.

علیرضا محجوب، نماینده تهران در این زمینه گفت: درست است که دولت اطمینان داده است قصد شوک‌درمانی ندارد اما با این لفظ نمی‌شود این برداشت را کرد زیرا ما آنچه می‌بینیم هجوم جدید به جامعه کارگری و حقوق‌بگیران است.

وی تاکید کرد: چگونه است در قانون بودجه وضع می‌کنیم قیمت گاز، برق و آب بالا برود ولی بلد نیستیم یک خط بنویسیم که چگونه حقوق کارگران و کارمندان اضافه شود.

محجوب با بیان اینکه قانون هدفمندی از ابتدا به زندگی فقرا هجوم برده است، گفت: تبصره 21 نیز به زندگی فقرا هجوم دارد زیرا 17 درصد جامعه ما کسانی هستند که اگر چهل‌شان 41 نشود نمی‌توانند زندگی کنند پس راضی نشوید که این مشکلات برای مستمندان ایجاد شود.

وی تصویب این تبصره را دادن چک سفید امضا به دولت دانست.

احمد توکلی، نماینده تهران در ادامه در تذکری نسبت به این تبصره گفت: ماده 153 آیین‌نامه داخلی مجلس می‌گوید در شور دوم نباید درباره اصل مواد مذاکره شود اما در مورد این تبصره ما می‌گوییم باید در مورد اصل آن مذاکره شود.

وی با اشاره به اینکه این تبصره به اندازه یک‌سوم کل بودجه عمومی کشور بحث دارد، گفت: این تبصره حکم جدیدی است که به لایحه اضافه شده است و در کمیسیون نیز بحث مستوفی درباره آن نشده است و تبصره عادی نیست زیرا با سرنوشت آحاد ملت در تماس است و با تولید ملی در ارتباط است و بر همین اساس باید در مورد آن و اصل آن بحث شود

لاریجانی خطاب به توکلی گفت: تذکر شما را وارد نمی‌دانم زیرا در اینجا برخی مواد که آمده است نیاز به بحث مجدد ندارد ولی در هر صورت دقت نظری که مورد نظر شماست باید انجام شود و ما از لحاظ آیین‌نامه‌ای وقت می‌گذاریم و بحث‌ها را کامل انجام می‌دهیم.

حجت‌الاسلام موسی غضنفرآبادی در مخالفت با حذف این تبصره گفت: بر اساس ماده 34 قانون برنامه پنجم توسعه باید همه فعالیت‌ها و برنامه‌ها در راستای رشد و توسعه اقتصادی و کاهش فاصله بین طبقات جامعه باشد.

وی بیان کرد: ما در مجلس هفتم طرح تصویب قیمت‌ها را داشتیم زیرا مشکلات عدیده‌ای برای کشور به وجود آمد و سرمایه ملی این مملکت به تاراج رفت ولی در قانون برنامه دوم، سوم، چهارم و پنجم تأکید دارد که باید قیمت‌ها را به قیمت فوب خلیج فارس برسانیم تا به امروز این کار را انجام نداده‌ایم و اگر قرار است با حذف تبصره 21 موافقت کنیم چرا کاری برای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها داریم؟

وی تاکید کرد: اگر با اجرای فاز دوم مخالفت کنیم وابستگی ما به نفت نه تنها قطع نمی‌شود بلکه تشدید نیز می‌شود.

وی تاکید کرد: امروز کسانی در کشور مصرف بالاتری دارند که سرمایه بالاتری نیز دارند و در واقع هزینه‌ها ر ا خودشان پرداخت می‌کنند.

نماینده ملت خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر شاهد هستیم فرآورده‌های نفتی ما قاچاق می‌شود که با این قانون مصرف این فرآورده‌ها هدفمند شده است و در هیچ جای دنیا نیست که نرخ فرآورده‌های نفتی همانند ایران این مقدار ارزان باشد.

در ادامه، بذرپاش، نماینده تهران قصد اخطار بند 9 اصل 3 قانون اساسی را داشت و گفت: مخالفت با این تبصره مخالفت با قانون نیست بلکه مخالفت با اجرای فازی از قانون است و نباید ملجس بزند و برود.

لاریجانی خطاب به بذرپاش گفت: ما نمی‌زنیم که برویم بلکه با دقت آن را بررسی می‌کنیم.

کمال‌الدین‌ پیرموذن در اخطار اصل 43 گفت: پنج سال است این قانون را اجرایی می‌کنیم بلکه متاسفانه آن را ناقص دولت اجرایی می‌کرد و در حال حاضر دولت طبق اختیارات‌اش قصد اصلاح آن را دارد مجلس نباید با ارایه این پیشنهادات نزد مردم زیر سوال برود.

احمدعلی مقیمی، نماینده بهشهر نیز در موافقت با حذف این تبصره گفت: ما قبول داریم که مرحله دوم باید حتما اجرایی شود اما معتقدیم مرحله دوم باید به گونه‌ای اجرایی شود که در ابتدا بسته‌ها آماده باشد.

وی تصریح کرد: با این پیشنهاد دولت تقریبا قیمت حامل‌های انرژی دو برابر می‌شود آیا جامعه توان و آمادگی این را دارد؟

مقیمی تاکید کرد: در حال حاضر یک سبد کالایی ناقص بین مردم توزیع می‌شود ببینید چه مشکلاتی ایجاد کرده است، حقارت را با مردم جاری کردند آیا با 63 هزار میلیارد تومانی که برای این قانون در نظر گرفته‌اید قیمت‌ها و به ویژه حامل‌های انرژی دو برابر نمی‌شود آیا جامعه در شرایط محاصره اقتصادی تحمل این را دارد؟

همچنین نماینده دولت در این زمینه و در مخالفت با پیشنهاد حذف تبصره 21 گفت: از ابتدا ارایه لایحه بودجه در موعد مقرر از سوی دولت به مجلس خیلی از نمایندگان اظهار کردند که این لایحه به رغم برخورداری از محاسن زیاد عیبی نیز دارد و آن عیب را راجع به مشخص‌نبودن چگونگی اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها دانستند.

وی تاکید کرد: با تذکرات و اصرار‌های نمایندگان و جلسات مشترک بین دولت و مجلس در حالی که ما در لایحه بودجه تداوم هدفمندی به روش فعلی را کاملا مشخص کرده بودیم اما به دلیل اصرار نمایندگان تبصره 21 را به مجلس ارایه دادیم.

لاریجانی در پاسخ به نماینده دولت گفت: مجلس اصراری به این قضیه نداشت نه نامه‌ای نوشت که این کار را انجام بدهید و نه جلسه‌ای ترتیب داد بلکه دولت لایحه رسمی را به ما داد و ما در کمیسیون بنا به پیشنهاد دولت آن را مورد بررسی قرار دادیم.

نماینده دولت گفت: درست است این پیشنهاد دولت بود ولی نمایندگان نیز در این زمینه اصرار داشتند.

محمدباقر نوبخت، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور نیز در این رابطه گفت: من حساسیت نمایندگان را می‌دانم زیرا این موضوع دارای حساسیت ویژه‌ای است.

وی تاکید کرد: بخش جبرانی این تبصره مقدم بر بخش افزایش و یا اصلاح قیمت حامل‌های انرژی است.

وی با تاکید بر اینکه کمیسیون‌های مختلف اعلام‌های متفاوتی را برای اصلاح قیمت‌ها پیشنهاد کرده بودند، گفت: هر عددی که مجلس صلاح بداند با توجه به جمیع جهات ما آن را اجرایی می‌کنیم زیرا خودمان را مامور می‌دانیم که منویات مجلس را در این زمینه اجرایی کنیم.

وی یادآور شد: اگر قرار است این قانون اجرایی شود و بدون اصلاح قیمت‌ها باشد مجلس می‌تواند به ما بگوید ما در سال 93 هیچ اصلاح قیمتی را انجام نمی‌دهیم و حتی اگر بگوید کمتر نیز شود ما آن را انجام می‌دهیم، این در اختیار شماست، ما خودمان را در دولت موظف می‌دانیم مصوبات مجلس را اجرایی کنیم.

وی با اشاره به پیشنهاد حذف تبصره 21 گفت: حذف این تبصره قانون هدفمندی را دچار خلا می‌کند.

همچنین، محمدرضا کاتب، سخنگوی کمیسیون تلفیق در مخالفت با پیشنهاد حذف تبصره 21 گفت: در جلسه مشترکی که بین اعضای کمیسیون تلفیق و دلت برگزار شد همکاران تاکید کردند چون قانون بدجه به صورت پکیج کامل است دولت باید اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها نیز در آن بیاورد و چگونگی اجرا را مشخص کند و به همین دلیل دولت ماده 21 را ارایه داد.

پایان پیام/

 

کد خبر 339592

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha