به گزارش خبرگزاری شبستان، حبیبا رییس کارگروه ثبت اختراعات صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ضمن تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی نحوه و چگونگی ثبت بین المللی اختراع افزود: یکی از ضعف های موجود در خصوص ثبت اختراع، عدم آگاهی و اطلاع رسانی صحیح در این خصوص است.
وی تصریح کرد: اختراع در صورتی ثبت می شود که جدید باشد، در جایی ثبت نشده باشد و کاربرد صنعتی داشته باشد بنابراین وقتی حاصل اختراع به مقاله تبدیل می شود اطلاعات آن اختراع ارزش خود را از دست می دهد.
حبیبا گفت: آمار ثبت اختراعات کشورهای مختلف بسیار بالاست به طور مثال کره جنوبی سالانه بین 180 هزار تا 250 هزار تقاضانامه اختراع دارد که از این تعداد 200 هزار اختراع مورد تأیید قرار می گیرد ولی مجموع تقاضانامه ها در ایران 12 تا 13 هزار مورد در سال است.
به گفته وی از سال 86 اقدامات اولیه برای ثبت اختراعات بین المللی آغاز شده که 480 تقاضانامه اختراع داشته ایم 280 مورد آن مردود و 100 مورد تأیید شد که در کشورهای معتبر 36 ورقه اختراع برای ایرانی ها صادر شده است و64 مورد در پرسه بررسی است.
رییس کارگروه ثبت اختراعات صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با اعلام اینکه سامانه جدید ثبت بین المللی اختراعات صندوق به نشانی الکترونیکی www.insf.gov.ir در اختیار مخترعان قرار دارد تا از این طریق تقاضانامه ثبت بین المللی اختراع خود را ارائه کنند و هیچ نیازی به مراجعه حضوری وجود ندارد تصریح کرد: سالیانه حدود دویست هزار تقاضانامه ثبت اختراع در کشور کره جنوبی تأیید می شود ولی سهم ایران از ثبت اختراعات در مجموع یکصد اختراع است و این امر ناشی از عدم اطلاع مخترعان و نیز تمایل دانشگاه ها به تولید و ثبت مقاله های ISI می باشد.
دکتر حبیبا اظهار داشت: به طور معمول برای ثبت اختراع بین 17 تا 25 میلیون تومان هزینه می شود که نیمی از آن هزینه را پرداخت می کنیم و پس از ثبت اختراع نیز 30 درصد دیگررا می پردازیم یعنی در صورت تجاری سازی شدن یک طرح صد در صد هزینه از سوی صندوق تأمین می شود.
وی در خاتمه با بیان اینکه صندوق وام هایی را نیز برای ثبت اختراع به مخترعان ارائه می کند، یادآور شد: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوارن کشور تا کنون بیش از 36 اختراع را در خارج از کشور برای مخترعان ایرانی به ثبت رسانده است.
پایان پیام/
نظر شما