درباره پرونده منصور آریا هشدار داده بودیم

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل سازمان حسابرسی کشور با اشاره به پرونده منصور آریا گفت:‌ درباره اقدامات پرریسک منصور آریا خبر داده بودیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، اکبر سهیلی پور، مدیرعامل سازمان حسابرسی کشور در نشست خبری امروز عملکرد این حوزه در وزارت اقتصاد و دارایی را تشریح کرد.

وی با اشاره به اینکه حوزه حسابرسی دانش محور است گفت: این بخش منطبق با موسسات بین المللی حرفه‌ای است و حداکثر آموزش ضمن خدمت برای کارمندانش را برگزار می کند.

وی افزود: کادر فنی این حوزه همگی تحصیلات آکادمیک دارند و برای هر کارمند آموزشهای منظمی طی مدت 15 سال برنامه ریزی شده است و این کلاسها برای اینکه عملکرد کادر فنی را بالا ببرند برگزار شده جهت اطمینان از این امر هر سال امتحانی شبیه کنکور از کارمندان گرفته می شود که جهت ارتقاء درجه باید میزان مطلوبی از نمره را کسب کنند همچنین میزان کیفیت و کمیت کارهای افراد در حقوقتان تاثیر دارد.

سهیلی پور در حال حاضر میزان شرکت هایی که حسابرسی می شوند را 34 شرکت دولتی بورس و خصوصی عنوان کرد.

مدیرعامل سازمان حسابرسی از بررسی کنترل داخلی و ارایه گزارش نامه مدیریت خبر داد و گفت: این گزارش نامه ضعف هایی که می توانند باعث ایجاد سوء جریانات در کشور شود را شناسایی کرده هشدار می دهد و همچنین پیشنهاداتی برای اصلاح شرایط شرکت ها مطرح می گردد.

سهیلی پور با اشاره به اینکه در پرونده منصور آریا نیز این حسابرسی ها و اعمال نامه ها انجام شده بود گفت: در این زمینه قوه قضاییه و کمیسیون اصل 90 از ما اطلاعات خواسته اند و ما به آنها نشان دادیم که از 2 سال پیش نسبت به بالا بودن ریسک پرونده منصور آریا هشدار داده بودیم.

وی در ابتدا 70 میلیارد تومان بدهی داشت که در سال بعد به 140 میلیارد افزایش یافت و وی با دریافت تسهیلات جدید سعی در پرداخت بدهی های قبلی داشت و وثیقه وی نیز نسبت به وام دریافتی کم بود.

وی تاکید کرد: پس از این اتفاق از ما خواستند نامه‌های مدیریت بیشتر شده و به مقامات نیز ارایه شود.

سهیلی پور با اشاره به اینکه خدمات حسابرسی بیشتر از پیش شده است گفت: با تدوین استانداردها در حوزه حسابرسی به موارد بهتری رسیده‌ایم و در حال حاضر استانداردهای حسابرسی ما پایه بین المللی دارد.

وی افزود: استانداردهای ملی با توجه به نیاز ورود سرمایه گذاران خارجی به بورس و انتقال شرکت های ایرانی به بورسهای خارجی نیز بیشتر احساس شد و در این راستا استانداردهای بین المللی نیز تدوین و تصویب گشت.

وی با اشاره به حسابداری دولتی گفت: استانداردهای حسابرسی دولتی با هماهنگی دستگاههای زیربط تدوین شد که در تعیین بودجه عملیاتی بسیار کمک کننده خواهد بود و از سال 94 اعمال می‌شود در زمینه حسابرسی عملیاتی نیز استانداردهایی تدوین شده که امیدواریم اجرایی شود.

مدیرعامل سازمان حسابرسی در مورد پرونده بابک زنجانی گفت: بررسی هایی که کردیم به قوه قضاییه تقدیم شد و اطلاعات ما با آنچه رسانه‌ای شد یکسان است که مبلغ 2 میلیارد و 4 هزار یورو را نشان می دهد که 3 میلیارد و خورده دلار برآورده شود.

وی تاکید کرد: بخشی از این بابک زنجانی از کشور خارج کرده و به پیمانکاران نیز بخشی را پرداخت کرده است.

وی با اشاره به اینکه بابک در مالزی بانکی تاسیس کرده است گفت: بسیاری از این پولها در بانک اف ای ای وی ریخته شده است که تمام امضاهای آن توسط خود بانک زنجانی انجام شده که هیئت مدیره این بانک بوده است.

سهیلی پور گفت: در شرایطی که در پی وجود افرادی هستیم که تحریم را دور بزنند باید مراقب باشیم که خودمان را دور نزنند.

وی درباره بابک زنجانی افزود: وی بسیار با دقت عمل کرده و در حال حاضر با اقدام به موقع قوه قضاییه یکسری از دارایی های وی شناسایی و ضبط شده است.

وی درباره این پرونده گفت: وی با شرکتی خارجی وابسته به وزارت نفت به نام شرکتی هنگ کونگی ثبت شده است فعالیت می کرده و به دلیل اینکه این اتفاق در سال گذشته افتاد و پیگیری آن به ابتدای سال جاری افتاد و سریعاً اقدام شد.

وی در پاسخ به خبرنگاری درباره پرونده تامین اجتماعی گفت: در این باره از ما کمکی نخواستند برای حسابرسی و ما از طریق یکی از بانکها که قرار بود مبلغ از آنجا منتقل شود متوجه شدیم در این پرونده 2/5 میلیارد دلار به گفته افراد به حساب بابک زنجانی در بانک مالزی وی واریز شده بود که استعلام ها نشان داد که پولی وجود ندارد.

وی درباره کمیته های ویژه خواری مورد تاکید رییس جمهور گفت: در وزارتخانه ها کمیته هایی برای جمع آوری اطلاعات ایجاد شده است و سازمانها نیز به عنوان دستگاه وابسته اطلاعات را در اختیار وزارت امور اقتصاد و دارایی قرار می دهند. وی برخی از این اطلاعات را محرمانه و غیرقابل انتشار دانست.

سهیلی پور درباره صندوق توسعه ملی گفت: گزارش منتشر شده این صندوق تا پایان سال از 53 میلیارد منابع که 13 میلیارد دلار آن به عنوان تسهیلات پرداخت شده است حدود 8 میلیارد نیز به دولت قرض داده شده و فی الواقع 40 میلیارد دلار وضعیت فعلی صندوق است که مسدود تلقی می شود.

سهیلی پور با اشاره به حسابرسی های انجام شده در سال جاری گفت: این حسابرسی ها نشان می دهد که در حال حاضر شرکتی در معرض خطر نیست.


پایان پیام/

 

کد خبر 338381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha